reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

ewka, wiem że kobieta w ciąży nie może brać, bo źle wpływają na rozwój dzieciaczka i może być przedwczesny poród. Ale jak już to lekarze pozwalają na przyjmowanie w małych ilościach po 3 miesiącu ciąży. Do 3 miesiąca dzieciaczek się rozwija.

Ludzik, a może Ty w ciąży jesteś? :D Trzymam &&&&&&& :*

reklama
kupiłam dzisiaj test...:) dziś 27 dzień cyklu, średnio mam 30 dniowe cykle... więc myślę czy nie za szybko ten test... poczekam do jutra, albo do piątku... a jeszcze ta ślina w buzi mnie wkurza.... ma dziwny smak i jest jej za dużo. Ale nie chcę się nakręcać, za dużo cykli za nami.... nie chcę się znów zawieść.

ewka358 – no to zależy o leków. Przy niektórych na pewno można, zarówno jeśli bierze je kobieta lub mężczyzna. Np. Depralin.
Poza tym o lekach w ciąży jest świetny artykuł dr Piotra Gałecekiego na ten temat.

Ludzik, skoro masz cykle 30 dniowe, to lepiej poczekać do @ lub zrobić 2/3 dni po spodziewanej @ :) Twoje objawy wskazują na ciąże, ale dobrze myślisz aby przedwcześnie się nie nakręcać. Ja się nakręciłam, bo niby testy pokazywały II i d*pa blada nie jestem w ciąży :(

mychunia Zdrówka dla Ciebie i męża!
ewka, Piaska Kciuki za testowanie !!! :*
ewka Co do tych leków to się nie znam :/
wiki Cholerna @ :/ W takim razie && za następny cykl! :)
Malusiolka Owocnego przytulanka! I &&&& za egz!
Ludzik U mnie też od dwóch dni "podejrzane" objawy, ale też nie chcę ich "na siłę" łączyć z ciążą. Ale wiadomo, że główka pracuje i nadzieję sobie robi :/ Ciekawe jakie figle dziś mi ciało szykuje... :/ Ja dopiero mam 26dc, a średnio trwają 32dni więc jeszcze za wcześnie... Ale ciekawość jest masakryczna :/

jakby ktoś właśnie potrafił wyłączyć tą głowę, żebym nie myślała:)
Ale wczoraj jak przy obiedzie mój mąż mi mówił o sprawach związanych z naszym autem (M miał mały wypadek i z AC go naprawiamy i mamy przeboje z ubezpieczycielem) i jak zaczęłam płakać to sama nie wiedziałam co zrobić, bo byłam wkurzona ale nie na płacz. M zabrał mnie na zakupy i kupiliśmy śliczną sukienkę, ale to nie sposób. jak ja tak będę miała w ciąży to współczuję mojemu M:)

Hej kochane :)

Ewa
jak juz 12 dpo jest to ja bym testowala , mi 11 dpo wyszly kreseczki :tak: Wiec jesli nie wytrzymasz to rob ja mocno kibicuje :-)

Piaska
a ile jestes po owu? Trzymam kciuki :-)

A ja dzisiaj mam malza w domku, i odwiozlam mlodego do przedszkola i czas zeby sie zajac swoim zdrowiem. Poszlam do lekarza z moim bolem w okolicach watroby, dal mi skierowanie na wyniki i na usg wiec jutro ide, i boje sie co wyjdzie, po cholestazie w ciazy moja watroba czy woreczek ciagle daja omsobie znac. Dodatkowo powiedzialam o bolach kregoslupa i mojej dawno stwierdzonej dyskopatii wiec tez dostalam skier. Do neurologa. Mam nadzieje ze kregoslup mi podleczy i jezeli bede w ciazy i bedzie taka końiecznosc ze mi da papier ze musze miec cc a nie porod naturalny zwazywszy na to jak podczas porodu i po ciazy moj kregoslup sie ma :-) W piatek ginekolog. Jutro rozmowa o prace... Jestem zadowolona ze wszystko pozalatwialam. Jeszcze tylko kardiolog mnie czeka bo mam omdlenia co jakis czas ale juz nie zawracalam glowy lekarzowi bo mnustwo ludzi na korytarzu starszych czekalo.

Tezraz czas na relaksik przy kawce, ddtvn i bb :-) Milego dnia wszystkim :)

mychunia zdrówka Wam życzę. U nas na razie jest dobrze, ale mama dziś cos narzekała na gardło, więc nie wiadomo czy nam czegoś nie przyniesie. A kysz zarazki....
Ludzik, mikaaa trzymam &&&&&, żeby te objawy to było "to" :)
Malusiolka ja też dziś planuje przytulaski. Ciekawe co na to mąż, bo pamiętam, że nie lubił być traktowany jak reproduktor.

Widzę, że niektóre dziewczyny mają długie te cykle. U mnie średnio koło 24 dni, niby nie fajnie, bo szybko @, ale z drugiej strony mniej czekania w przypadku testów.

miissiiiss, trzymam kciuki &&&&& za dobre wyniki i za szybkie II kreseczki :*:* Ja nigdy nie miałam problemów z kręgosłupem, ale po drugim porodzie siada mi i dość często boli;/ Boje się co będzie po trzecim porodzie.

Gochson, &&&&& za dzisiejsze przytulanko :* Powiedz mi, to kiedy wypada Tobie owulacja, skoro cykle masz 24 dniowe? 12 dc?

Może mi któraś z dziewczyn powiedzieć jedno. Czy jak mam bardzo dużo śluzu płodnego (wycieram się papierem, to aż leci z niego), to oznacza, że jeszcze owulacji nie było i może być w każdej chwili? Pytam się, bo nie mierze temperatury, ani nie robię testów owulacyjnych (nie chce tego robić, za dużo miałabym na głowie, a mam już po woli dość). Pomóżcie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ludzik
moj maz mial przerabame ze mna jak w ciazy bylismy :) robilam placzliwe afery ze mnie nie przytula niemkocha hehe :) ale byl wyrozumialy ;) a do dzis po ciazy potrafie plakac na bajkach dla dzieci i reklamach jakis wzruszajacych. Z byle *******y ale teraz moj m to lacha ze mnie drze :) oby u Ciebie to byl dobry objaw :-)&&&

Malusiolka
ja kiedys dzwigalam jeszcze moj tato ma dyskopatie. Ale jak mowisz po dwoch porodach ja tez mam coraz gorzej. A ze zalezy mi na cc to wole zrobic z tym porzadek, jeszcze kardiolog mnie czeka, bo przy wysilku omdlewam tak jak przy poprzednim porodzie hehe. A kregoslup idz sobie zbadaj w wolnej chwili moze dysk lekko sie wysuwa i uciska nerwy. Sa dni ze mnie bardziej boli a czasem mniej. Moj tata mial taki okres ze ledwo chodzil bo go tak bolalo a lekarz leczyl go na rwe kulszowa i myslalam ze tata chce l4 od pracy. Gdyby nie kuzynka ktora pracuje we wro w pogotowiu wziela go i zawiozla do szpitala, po 6 godzinach tata mial operacje . Lekarze powiedzieli ze jeszcze doba i by skonczyl na wozku. Masakra pamietam to jak dzis. Dlatego trzeba dbac o zdrowie :)

Ostatnia edycja:
Do góry