reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Tekla - nie robi się testów owulacyjnych z rana z pierwszego moczu, bo mogą wyjść fałszywie pozytywne :sorry2: Mnie te z allegro wyszły wzorowo - tzn 2 równe kreski były 17 i 18 dc (testowałam koło godz. 17). Ale czytałam artykuł na temat zawodności przy opieraniu się tylko na testach owulacyjnych i tam było napisane, że wiele kobiet może po prostu przegapić wzrost LH, bo może się utrzymywać dość krótko.

Uwagi dotyczące pobrania moczu:
1. Nie pobieraj moczu porannego ! Hormon LH tworzy się w twoim organizmie w ciągu dnia. Wynik testu może nie być wiarygodny.
2. Najlepsza pora dnia do pobrania moczu do testowania jest między godziną 10 rano a 20.00 wieczorem. Optymalnie między 16 a 18.
3. Pobieraj mocz codziennie o tej samej porze.
4. Ogranicz płyny na 2 godziny przed pobraniem moczu, aby próbka nie była zbyt rozrzedzona.

Przytulajcie się - nie zaszkodzi :-)

No ta, to ja źle robiłam, bo jak mi wieczorem nie wychodziły, to robiłam z rana. OK, to za miesiąc będę robiła ok. 18-stej. Muszę sobie przypomnienie w komórce ustawić :-)

Cyntia, właśnie to nie było z porannego moczu, robiłam jakoś po 10, a w między czasie piłam i wodę i herbatę do śniadania... dlatego mnie to zastanowiło. Mam dużo testów i tak z ciekawości chciałam sprawdzić co wyjdzie. Po południu również liczyłam na dwie takie same kreski a tutaj doopa.... Ale chyba muszę ranny test przyjąć jako pozytyw, gin prognozował owu na piatek /sobotę, wczoraj miałam mega bóle podbrzusza z lewej strony, dodatkowo dziś tempka wzrosła... tylko zdziwiłam się że tak krótko był ten test pozytywny... Bzykanko oczywiście było, wiec teraz czekam na testowanie :)

Wklejam wam zdjęcia tych testów. Powiedzcie co sądzicie ;)

test owu robiony chwile po 10:00
Zobacz załącznik 586340

test owu robiony po 16:00
Zobacz załącznik 586341

Piaska - i nie pij przez 2 godziny przed testowaniem :-)
Dla mnie ciężka sprawa z tym niepiciem przez 2 godziny ;) Niedawno koleżance, która stara się o dziecko, a jest niemożliwa, bo pije ok. 2 szklanki dziennie (jest malutka i chudziutka) mówiłam, że szczególnie podczas starań o dziecko trzeba pamiętać, by pić te 2 litry dziennie (nie włączając w to kawy), to na mnie wytrzeszczyła oczy, co ja jej mówię ;-)

Dziś mnie brzuch boli jakbym miała zakwasy. Póki co @ nie ma.

Tekla - może w przypadku drugiego testowania mocz miałaś za bardzo rozcieńczony? Dużo wypiłaś na 2 godziny przed testowaniem? Pierwszy według mnie pozytywny!

Tekla - a wczoraj o której testowałaś? EDIT: już doczytałam, że wczoraj o 16 i była jaśniejsza. Sorki.

Ostatnia edycja:
Cyntia w ciągu dnia za dużo już później nie piłam, mając na uwadze powtórzenie testowania po południu. Między testem po 10:00 a tym po 16:00 wypiłam tylko 0,5l colę ok. 13:00. No cóż... Zobaczymy za jakieś 12 dni co z tego będzie :-D

EDIT: Cyntia, wszystkie testy owu, które do tej pory robiłam, to zawsze po południu, po pracy koło 16-17 właśnie. Dziś coś mnie wzięło żeby sprawdzić jak to jest koło tej 10:00

Ostatnia edycja:
cyntia gratuluję po cichu tego bladzioszka :tak:

mamaTomeczka nie smutaj się, może jednak się udało, kiedy masz termin @, dziś ? może nie przyjdzie i wszytsko będzie ok :tak:

widzę rozmawiacie o testach owu, ja robię tylko te z allegro, wiele razy mi nie wychodziły ale akurat miały prawo bo potem okazywało się, że to były cykle bezowulacyjne.

w cyklach owulacyjnych sprawdzały się idealne, robiłam zawsze ok godz 15-16, wcześniej nic nie piłam przez 3 godziny, jak się udało to nawet i przez 4 i wychodziły mi takie kreski

test.JPG test robiony w 14 dc, owulacja w 15dc

09.08.2013.JPG test robiony w 26dc, owulacja była najprawdopodobniej dzień wcześniej lub tego dnia bo myslałam, że to będzie cykl bezowulacyjny i nie mierzyłam temperatury regularnie :sorry2:

Załączniki

• test.JPG
    test.JPG
    13,7 KB · Wyświetleń: 27
  • 09.08.2013.JPG
    09.08.2013.JPG
    19,6 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Do góry