reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

tekla wcześniej miałam z niebieską końcówką a jeszcze wcześniej też z niebieską i jeszcze z napisami LH, więc jak widać są rózne rodzaje.

przykro mi ale nie pamiętam od jakiego sprzedającego je kupiłam bo to było przed wakacjami :zawstydzona/y:

ostatnio nie kupowałam bo zauważyłam, że ostatnio mam na tyle ładnego śluzu, że jak się pojawia to wiem, że za kilka dni mogę spodziewać się skoku i stwierdziłam, że kasę wolę przeznaczyć na testy ciążowe, hehe

opakowanie miały takie http://allegro.pl/testy-owulacyjne-test-owulacyjny-lh-skuteczne-24h-i3575636333.html

ale nie miały żadnych napisów na zielonym pasku więc to nie te, albo to te ale zmienili ich design :-D

ech, pozytywy piękne ale dziecka jak nie było tak nie ma :-(

Ostatnia edycja:
reklama
no ten moj maz to chyba bardzo chce sie starac. temat o zabezpieczeniu szybko zmienil i rozpoczal przytulanki bez zabezpieczenia :-p w koncu musze go zmusic do tej rozmowy! napewno odpuszczam z naciaganiem na serduszkowanie i z lekami. hormony odstawilam, wiesiolek mi sie wlasnie skonczyl i tez juz nie kupuje.

Leemonca pzykro mi ze @ przyszla. mam nadzieje ze Cyntia zapoczatkuje wysyp staraczek ktore na BB staraczkach juz sa kilka miesiecy i nie moga sie stad wyrwac ;-)
ewka no jak wyzej cos mi to zabezpieczanie narazie nie wychodzi :-p do Stanow lecimy dopiero w marcu wiec zakladam ze moze nie z fasolkami tylko juz z brzuchami ;-) a Ty co tak marudzisz dzisiaj? tempka pieknie u gory a Ty narzekasz. o nie! :crazy:

bluecaat GRATULACJE!! dlugo sie staraliscie wiec tymbardziej &&&& zeby juz wszystko bylo ok! dajesz nadzieje innym staraczkom!

Cyntia widze ze testy cos sie z Toba bawia. moze beta?

co do testow owu z allegro to tak ladnych kresek jak karola to nigdy nie mialam,ale wychodzily. tylko zauwazylam ze nie mozna odczytywac wyniku po wiecej niz 5min bo potem ta kreska testowa jasniala :szok:

susel dokładnie... na moich allegrowych to samo!!! Kreska jaśnieje z czasem. Co prawda dziś ta z godz. 10:00 się trzyma jakoś ale wszystkie inne jaśniały. Przy aptecznych się coś takiego nie działo!

A moje apteczne wyglądają dokładnie tak samo, jak Allegrowskie. No ciekawe, w przyszłym cyklu mam zamiar dokładnie sprawdzić, w tym zaczęłam robić, ale pobyt w szpitalu nie dał mi dokończyć. Najlepsze, że w sumie nikt nie wie, co mi było :-) Ależ jestem skomplikowanym przypadkiem, chyba tylko dr House by sobie poradził :-D

I po meczu. Pogoń przegrała. Zapowiada się kwaśna atmosfera w domu ;-)

Cyntia85 – a tak właściwie to co to picie niby daje?
;-) No jak to co? hehe. Nienawodniony organizm, tudzież odwodniony przestaje na dłuższą metę sprawnie funkcjonować. Składamy się z ok. 65% wody i jako że pocimy się bardzo szybko w porównaniu do innych ssaków, musimy te płyny uzupełniać. A dlaczego? By być zdrowym :) By nasz układ krwionośny sprawnie funkcjonował, by nasza limfa sprawnie funkcjonowała (nie tworzyły się złogi), by nasze nerki dobrze filtrowały (organizm musi się oczyszczać), by w naszych płucach panowało odpowiednie nawilżenie, by stawy były odpowiednio nawilżone, by układ pokarmowy miał z czego tworzyć soki trawienne, by utrzymać równowagę elektrolityczną, by mózg dobrze przewodził bodźce (organizm człowieka składa się z ok. tych 65% wody i trzeba pamiętać, że w całości jest połączeniem współgrających układów, które są bioenergetyczne - przekazywanie bodźców w układzie nerwowym oparte jest na bodźcach - nie jest możliwe odpowiednie przewodzenie bez prawidłowego nawodnienia komórek), a jeśli chodzi o wpływ na poczęcie: to by nasze drogi rodne były odpowiednio nawilżone przez śluz, a endometrium ukrwione (na to mają wpływ też inne czynniki, ale odpowiednie nawodnienie jest prymarne).

..już nie wspominając ile to minerałów można dostarczyć organizmowi pijąc wodę mineralną ;-)
Moja ciotka parę lat temu poszła na całość: kupiła jonizator wody ;) O zjonizowanej wodzie sporo się w domu zdążyłam nasłuchać, ale to dla mnie już hardcore ;)

W ogóle polecam tę książkę:
352x500.jpg
Z tego, co pamiętam, to tu też autor pisze o konieczności nawadniania organizmu. P. kupił ją swojej mamie 2 lata temu, ale nie zdążył dać....

Załączniki

• 352x500.jpg
    352x500.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 36
Susel - jeśli w ciągu najbliższych dni @ się nie pojawi, a kreska ściemnieje, to na pewno pójdę na betę. Bardzo dobrze, że Twój mąż chce się starać :tak: Nie rezygnuj z tego. Odstawcie na drugi tor, ale nie rezygnujcie.... Może jak odstawicie to na drugi tor, to a nuż się uda?

Tekla - no to mocno trzymam kciuki za owocność ostatnich przytulanek!

Mychunia - daj kawałek!

Malusiolka - jak tam samopoczucie?

Jutro do pracy idę....

Co do nawodnienia, organizm trwale odwodniony zaczyna umierać, komórki przestają pracować tak jak powinny i przy trwałym odwodnieniu można uszkodzić sobie narządy. Do tego wyniki krwi lecą na głowę. Wiem co mówię, po parę razy przez to w szpitalu leżałam.

Zamówiłam testy ciążowe na allegro. Zobaczymy, czy przyniosą mi dobrą nowinę:) 17 października są urodziny męża, mam nadzieję, że dam mu wyjątkowy prezent.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry