reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
suselno moje chwilowe załamanie minęło, wypłakałam się mężowi w rękaw i jest lepiej.
w sumie jest lepiej bo żyję teraz HSG bo to moje światełko w tunelu, mam nadzieję, że po tym uda się zajść.

dziś zrobiłam badanie CRP by sprawdzić czy nie ma żadnego stanu zapalnego w organizmie i nie ma przeciwskazań do zabiegu, w poniedziałek wizyta u gina i badanie czystości pochwy. jejku za tydzień o tej porze będę już dawno po HSG, zaczynam się stresować, chciałabym mieć to już za sobą :sorry2:

racja, koniecznie zrób coś z TSH bo u mnie niby nie było wysokie a jednak ewidentnie blokowało mi owulację, dostałam leki i po cyklach bezowulacyjnych ślad zaginął :tak: oby już gadziny nie powróciły :tak:

ulika witaj, kojarzę Cię, ;-) grunt to sprawdzić czy masz owulację, no i nasienie męża też by warto przebadać. a może uda się i bez tych badań? powodzenia. :tak:

Witaj iwo
Ja nie wiele młodsza, 31 lat ale córki mamy w podobnym wieku :)

Wy tu o słodkościach a ja lecę poćwiczyc. Choć białą czekoladkę tez bardzo lubię.

no i dziewczyny, podjelam decyzje o wyjezdzie a tu nastepny pracowy dylemat. wlasnie sie dowiedzialam ze wielkie zmiany nas czekaja w czerwcu/lipcu 2014 i ze w tym okresie zero urlopow... powaznie mysle nad odlozeniem staranek do grudnia. jeszcze jakis czas temu byloby to dla mnie niewyobrazalne, ale teraz i tak troche stracilam nadzieje i wydaje mi sie ze dopiero grudniowe badania by pomogly, wiec az tak nie ubolewam. jeszcze jutro pogadam z mezem i mysle ze podejmiemy taka decyzje. troche przykro no ale w koncu to tylko kilka miesiecy a i tak pewnie nic by z tego nie wyszlo...

Grzanka faktycznie cos u Ciebie owu nie nadchodzi, &&& zeby jak najszybciej przyszla i pracujcie nad serduszkami bo w kazdej chwili moze przyjsc! moj wykres to po prostu smiech na sali :-D delikatnie sie czuje przeziebiona (ale tak mini mini) i moze to dlatego tylko szkoda bo skoku nie bedzie widac.

mikaa mysle ze owu w 18dc byla, ale musisz jeszcze odczekac niestety zeby sie dowiedziec bardziej napewno. byly serduszka?
ewka widze ze Twoj wykres wypieknial ;-) i humorek chyba tez dopisuje wiec ekstra! zapomnij o stresie! co ma byc to bedzie! a poza tym to jak juz bede jechac do tych stanow to zabiore Cie ze soba, co Ty na to? no i wezmiemy tez nasze fasolki ;-)

biedroneczka co ja czytam! GRATULACJE! czekam na sobotnie zdjecie testu!

karola dzieki za rady! no z TSH cos zrobie ale dopiero w grudniu. &&&& zebys pieknie po HSG zaskoczyla!

Ostatnia edycja:
Melduję się wieczorkiem. To był intensywny dzień.
Pobudka o 5, ( przepiękny poranek, mroźny, ale bardzo malowniczy, na polach mgły i czerwono-różowe wschodzące słońce - warto wstać tak rano, aby to zobaczyć :tak:) potem szybko do pracy, o 9 wybraliśmy się na grzyby. Grzybów jak na lekarstwo, jest sucho i zimno, przemarzłam i trzęsło mnie cały dzień, ale pochodziliśmy ze 3h, uzbieraliśmy 1/3 kosza, do bigosu i na zupkę na Boże Narodzenie będzie ;-)
Potem wróciliśmy do domku, zrobiliśmy obiad, po obiedzie znów do miasta na zakupy, po zakupach szybka wizyta u mojego brata, do domku na rozpakowanie zakupów, szybka zmiana odzieży i znów pojechaliśmy pobiegać (Tomkowi nie chciało się biegać po wsi), potem kolacja, dokończenie zupki na jutro, ogarnięcie kuchni (inaczej nie zasnę, jaknie będzie posprzątane) i w końcu pod prysznic. Gorący prysznic, zeskrobałam z siebie nadprogramowe owłosienie :-) i wyschnięty naskórek (peeling), zabalsamowałam się i teraz siedzę pod kocem. Będę nadrabiać Wasze posty, całe 14 stron od rana

agamemnon - ja już się przyzwyczaiłam do szuflowania śniegu, ale nienawidzę skrobać szyb, a robię to już od 4 dni

Ludzik, gorgusia, Gofka
- witajcie, trzymam kciuki za jak najszybsze II na teście. Powodzenia

Ritta - super, ja jestem wielką entuzjastką zdrowego trybu życia. Świetnie, że pokazujesz córci, że można ciekawie i aktywnie spędzać czas, a basen to fajna sprawa. I również czas spędzony z dzieckiem. Tego nigdy za wiele.

conti - przykro mi Kochana. Trzymaj się.

ewka - dobry pomysł z ilością cykli, rzeczywiście ciężko spamiętać a głupio tak pytać za każdym razem

biedroneczka84 - cichutko gratuluję, mamy ten sam dzień cyklu i mam nadzieję, że będziemy miały ten sam termin porodu;-) Ja na razie nic nie wiem. @ nie ma, ale czekam do niedzieli 31 dc na test.

Malusiolka - dziękuję, ja już chciałabym aby na tym wątku zrobiło się pusto i cicho, a my wszystkie z II kreseczkami przeniosłybyśmy się na czerwcówki.

mikaa - ja bym pomyślała, że owu była między 16 a 19 dc.

Kinia - dobrze, że mimo zwiastunów @ dobrze się trzymasz. Pozytywne myślenie to podstawa.

centka - życzę spokojnego i fajnego weekendu z pieskiem i nastolatkiem

benfika - zioła to delikatny suplement, można zacząć pić w każdym momencie cyklu. Jak każdy suplement potrzebuje czas aby można było odczuć jego działanie

To jest nasz 4 cykl starań. Ma się już ku końcowi - mam nadzieję, że pozytywnemu końcowi. Uciekam do łóżeczka.

Dobrej nocy

Starających się: 54
Zaciążonych potwierdz.: 29,
IV '14=>7, V '14=>17
VI' 2014
paulinka88 II
mycha05
II
Abezela
II
Asica
II
biedroneczka
II
Czekamy na potwierdz.:
hania$ - termin @ 21.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08
starduscik - termin @ 27.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Joaro - termin @ 1.10

Październik 2013
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10 /
4 cs
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
/ 4 cs
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
tamaguczi- termin @ 11.10

Ludzik - termin @ 12.10 / 12 cs
ewka358 - termin @ 13.10
/7 cs
emalia82 termin @ 13.10
/ 17 cs
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10 / 1 cs
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
Arcala - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
Mar-chew - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10

Piaska - termin @ 21.10
/ 26 cs
susel - termin @ 23.10
/ 7 cs
agamemnon - termin @ 24.10
/ 2 cs
Agaawa - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
/ 2 cs
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10
kobietka22 - termin @ 27.10
fox - termin @ 27.10
Ritta - termin @ 28.10
/ 1 cs
kalisia - termin @ 30.10
Conti - termin @ 31.10
/ 23 cs
Listopad
emkacafe - termin @ 1.11
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, benfica

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry