reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Ejj! Poziomk@ ! To nie fair..
Twój poranny sikacz przeciw mojemu testowi zrobionemu po południu? :-D

Trzymam kciuki! :-) U mnie raczej na 100%" wyjdzie I, ale za Ciebie trzymam kciuki. Baaaaaaaaardzo mocno! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A tak mi się chce sikać!!!!!! Wytrzymam! do 16 już niedaleko ;)

Straciatella dzieki za pocieszenie. Jesli chodzi o moje cykle to nie mam pojecia kiedy i czy w ogole mam owulacje... Wiec sprawa troche utrudniona. W tamtym miesiacu bralam duphaston ale odstawilam. W tym mialam sie wyluzowac ale sama wiesz jak to jest.
Trzymam kciuki za II na tescie:-)

Poziomka, Straciatella- no to trzymam ręcyma i nogima :-) &&&&&&&&&&&&&&&&
Wikki- to znane mi okolice bo na Gaju mieszkałam :) Jest nasz już kilka z wrocka i okolic. Jeszcze nie miałam na żadnych staraczkach tyle "krajanek" :)

Emalia mam nadzieje, że w przyszłe lato bedzie dane nam się spotkać z majowymi szkrabami :)
Straciatella trzymasz nasz w niepewności, oby pokazały się II u Ciebie Poziomka tez :)

straciatella tu się jakaś sensacja szykuje :-) &&& i daj znać jak najszybciej

poziomk@ &&& za jutro

brrr85 :baffled: ja chyba do Ciebie dziś dołączę, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują. No ale przecież się nie poddamy, prawda???

leemonca przecież Ty jesteś młoda doopa ;-) chyba sporo z nas oscyluje wokół 30-tki, więc nie jest źle ;-) my kiedyś też mogliśmy i po 3 razy dziennie, ale wtedy było wszystko na luzie, zero obowiązków...

"Pseudomiesiączka
Plamienie może pojawić się w tym dniu, w którym normalnie miałabyś okres. Dlaczego tak się dzieje? - Po zapłodnieniu jajeczko zagnieżdża się w błonie śluzowej, która wyścieła macicę. Rozwijający się zarodek zagłębia się w tej błonie i zajmuje coraz większą przestrzeń. Jednak część śluzówki, która nie jest zaangażowana w rozwój ciąży, może spełniać swoje dotychczasowe funkcje, czego efektem jest krwawienie. Zjawisko to nazywa się pseudomiesiączką - wyjaśnia dr Lewandowski. Taka sytuacja może powtarzać się jeszcze przez 2-3 miesiące od zapłodnienia. Pseudomiesiączka nie stanowi zagrożenia ani dla dziecka, ani dla mamy. Aby jednak sprawdzić, czy ciąża rozwija się prawidłowo, wykonuje się badanie USG. Gdy w kolejnym miesiącu po USG znów pojawi się plamienie, trzeba zachować spokój. - W takich przypadkach wszystko kończy się dobrze - uspokaja ginekolog."

reklama
a ja zdurniałam do reszty, normalnie łażę do wc co 15 min i sprawdzam, co się dzieje :szok: a najgorsze, że ciągle bym sikała :szok: aż mi głupio po raz 30-sty wychodzić z pokoju :baffled: oj czasami przydałby się mózg faceta - pewnie byłabym teraz na piwie a nie w wc :sorry:

Do góry