reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Dziewczyny, jak bede na kompie to od razu dodam wszystkie chetne!
Pisać, dodam:) Cyntia tempke mam nadal dosc niska bo tylko ok. 36,4

Karola, ale ja ci chybaz aproszenie wysylalam.

mycha GRATULACJE!! ale mnie zdziwilas sczerze Ci powiem, bo o tej porze to sie nie spodziewam wiesci o II a jak populdniu Ci wyszedl piekny test to ekstra! :-) to co, na czerwiec wpisujemy?

mikaa bole jajnikow moga oznaczac praktycznie wszystko, nie ma ogolnej zasady ale w kazdym cyklu powinnas miec podobnie wiec niestety najpierw trzeba nauczyc sie swojego ciala i wtedy dopiero wiadomo o co chodzi z tym bolem.

Kinia nie wiem czy dobrze, ale ja jak pije zielona herbata to biore wieksza dawke kwasu foliowego. z tego co wyczytalam to nie mozna go przedawkowac wiec mysle ze tak jest ok.

doska no niestety raczej nie, przykro mi :( chyba ze jeszcze implantacji nie bylo.

Abezela WIELKIE GRATULACJE! przeciez Ty masz piekna druga kreske! :D kolejna czarwcowka?

paulinka Tobie jeszcze nie gratulowalam, dla Ciebie rowniez WIELKIE GRATULACJE!! wy sie chyba dosc dlugo staraliscie co? ale sie polepszyla atmosferka od razu :D

lamorela jak nie chcesz w sygnaturke to chociaz w jednym poscie wrzuc link do wykresu bo tak ciezko pomoc.

Starających się: 51!!
Zaciążonych potwierdzonych: 27 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
kaskasiunia II
Asku II
mallaika II
zosiasamosia II

Czerwcowki 2014
paulinka88
II
mycha05 II
Abezela II
___

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
Agaawa - termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Ritta - termin @ 28.09
kalisia - termin @ 28.09

Wrzesień 2013
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
karola1986-21- termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
emkacafe - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10

ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, Mar-chew, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, tamaguczi, karotka, Arcala

Ostatnia edycja:
lamorela kurcze, chyba niestety musisz poczekac bo narazie jak dla mnie to nic pewnego bo tempka dosyc niska. moze Ci teraz po tych pozytywnych testach jeszcze skoczy, co? a normalnie jaka tempka w drugiej fazie?

susel Dziękuję! Przed ciążą miałam regularne cykle i wszystko wiedziałam kiedy, co i jak się ze mną dzieje i na prawdę odczuwałam podobnie co cykl, ale to jest mój dopiero 3 cykl od porodu (po karmieniu) więc jeszcze nie regularny i każdy inny... Ciężko mi przewidzieć cokolwiek... :/ Stąd moje pytania i wątpliwości... W każdym bądź razie, pożyjemy zobaczymy... :p

Idę spać. Dobranoc dziewczyny! Owocnej nocki ;)

Podzielę się pewną informacją. W zeszłym cyklu (moim cyklu - ja czas ostatnio mierzę w cyklach, fazach cyklu ;-) ) ktoś tu na forum napisał, że ananas ułatwia implantację. Dziś czytając o produktach wspomagających i przeszkadzających w implantacji przeczytałam, że lepiej unikać w ciąży ananasa, bo niedojrzały może wywołać poronienie albo utrudnić implantację (może z ananasami jest tak jak z bananami, że te eksportowane są zrywane jeszcze niedojrzałe i dojrzewają w drodze?). Jakiejś babce z jednego forum po inseminacji lekarz dał rozpiskę czego unikać.

Żeby było fajnie P. kupił dziś ananasa (ostatnio często jadaliśmy). Pokroiłam go i aż mi ślinka cieknie na niego.. Szukałam teraz informacji w necie na temat ananasa w ciąży i faktycznie powtarza się ta informacja, by go unikać.. Nawet na wikipedii coś takiego piszą "Niedojrzałe owoce i sok z liści (mający właściwości przeciwrobacze) są absolutnie zakazane kobietom ciężarnym, mogą bowiem spowodować poronienie". :szok:

reklama
Cyntia kurcze to ja tak pisalam bo na ovu byla chyba kiedys taka rada! ale mnie teraz zdziwilas i az sie zdenerwowalam troszke bo ja go wlasnie wcinalam w tym cyklu z poronieniem! :crazy:

Do góry