reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, a wg temperatury owu była 4 dni temu. Czy to możliwe, że to od tych 4 dni jest pozytywny? (w dniu owu był negatywny).
Przez te 4 dni robiłaś testy?
Też mnie to ciekawiło i w praktyce wynik pozytywny na teście owulacyjnym może utrzymywać się przez parę dni, ale te 24-36 godzin do wystąpienia owulacji od pozytywnego testu liczy się od tzw piku LH, czyli pierwszego dnia, gdy hormon LH tak wysoko się podniesie (czyli od I pozytywnego testu owu). U mnie było tak, że o godz. 12 wynik był jeszcze negatywny (ale krecha była mocna już), ale ktoś na forum polecił mi sprawdzić koło 17 ej i wtedy już był 100% pozytywny, więc sytuacja może się zmienić nawet tego samego dnia. Czytałam też, że można przeoczyć ten pik LH.
lamorela - a daj link do wykresu :)

Asica - że Ty wytrzymałaś do terminu @ bez testu ;) Podziwiam ;) Objawy masz obiecujące. Testuj jutro, ale to wcześnie, więc testuj jak już z rana :-)

Ostatnia edycja:
reklama
abezela, mycha ogromne gratulacje!!!!!

a ja właśnie zrobiłam i zjadłam pyszne gofry:) wszyscy byli zachwyceni, bo właśnie jesteśmy u mojej Mamy, no i jeszcze Babcia przyszła:)
a tak, to nie wiem co jest, ale cały dzień w dole brzucha tak jakby coś mi drga, ćmi od środka; nic, a nic nie boli, ale cały czas jakieś drgania czuję, choć nie wiem jak to dokładnie określić, bardzo dziwne to
no i jeszcze od 4 dni mam dziwny wodnisty, mleczno-żółtawy śluz, a zawsze w tych dniach co teraz było sucho, więc jakoś tak dziwnie jest, ale najgorsze jest to "drganie", wzięłam magnez, bo to trochę tak jak czasem powieka drga, tylko to jest gdzieś w środku... dziwne

Conti - może to związane z implantacją? Mogą to być skurcze i na to może pomóc magnez i doraźnie no-spa. Może weź tę no-spę, co by w implantacji nic nie przeszkadzało? Moja dobra koleżanka zarzeka się, że czuła takie jakby łaskotanie w czasie, gdy powinna mieć miejsce implantacja (i jest z tego bobas). Ja też ostatnio łykam magnez :)

Ja mam mdłości, ale w zeszłym cyklu też po owulacji miałam, więc nie nastawiam się, że to objaw ciąży już. Raczej te moje mdłości wiążą się z tym, że próbuję przytyć choć 2 kg i jem dość często.
A propos jedzenia. Zrobiłam dziś przepyszną grochówkę, a P. zjadł 1 miseczkę, bez mięsa i powiedział, że jutro zje. Cały gar nagotowałam :angry:. Pyszna grochówka na żeberkach z kiełbaską i wędzonym boczkiem :angry:. Ja zjadłam 4 miseczki. 2 porcje zamroziłam, a 2 wydałam, bo znając go jutro zje też jedną małą porcję..

nie chcę się nakręcać, ale rzeczywiście trochę dziwne i też mogłabym to określić łaskotaniem, no nic zobaczymy, i tak do testowania jeszcze dużo czasu zostało
cyntia ja to bym chciała schudnąć z jakieś 5 kg i nawet ostatnio jakoś się trzymałam i starałem nie przesadzać z jedzeniem, no ale wczoraj i dziś to mam taki apetyt, że masakra - zawsze tak mam przed @, ale mam nadzieje, że on nagle teraz się nie pojawi,
to może ja Ci oddam te 2 kg? :-)

Cyntia za Ciebie mocno &&&&&&&, a tak szczerze powiedziawszy nawet nie mam testu w domu... a jutro niedziela i w mojej mieścinie tylko w aptekach można kupić a są zamknięte... mogę kupić w poniedziałek bo mam na popołudnie do pracy, ale też rano nie zatestuje, a we wtorek znów mam na rano więc chyba, że przed 7 bym siknęła. Na razie podchodzę o dziwo ze stoickim spokojem. Teraz bardziej mnie z lewej strony ciągnie, a zazwyczaj to mój prawy jajnik się daje we znaki..
Conti trzymam mocno kciukasy za ten cykl &&&&&&&&&
no moja waga prawie 3kg wzrosła, mam okropny apetyt! ciągle bym jadła, a najgorsze jak mi się coś chce a nie wiem do końca co... ogórki korniszone do każdej kanapki być muszą :laugh2:

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
karola a jak klikasz w ten link to nie ma taką małą czcionką napisanej opcji "narzędzia grupy"? pod tym powinna być opcja dołącz, ale potem i tak lamorela musi zaakceptować, jako moderator

reklama
Cześć Kochane :* Mi się dzisiaj nic nie chce. Głowa boli i nawet 2 tabletki paracetamolu nie pomagają. Jestem taka genialna, że gdzieś pilot od telewizora zgubiłam :szok: Ciekawe jak go wyłączę, bo blokada jest. Chyba, że dekoder wyłączę i po 30 minutach telewizor sam się wyłączy.

Do góry