reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Pojedyncze, 24.09.2013 o 20.20 #2.jpg wybaczcie, ale nie mogłam się powstrzymać w jakiej pozie siedzi mój pies przed komputerem z łapami na blacie kuchennym. To obok to ja, ale nie zwracajcie uwagi, bo nie potrafię zrobić normalnej miny do zdjęcia.

Co do bólu, to chodzi mi bardziej, że ich co chwila coś nie podolewa.

Załączniki

• Pojedyncze, 24.09.2013 o 20.20 #2.jpg
    Pojedyncze, 24.09.2013 o 20.20 #2.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Hej dziewczyny!
Dopiero dziś mam chwile, aby was nadrobić, co jest na prawdę niezłym wyczynem. Jeszcze jakiś czas temu podczytywałam was w pracy, ale teraz ma taki sajgon, że nie daje rady.

O soku z lipy na przeziębienie nie słyszałam. Dobrze wiedzieć - chyba sama odwiedzę sklep w celu nabycia buteleczki. Ale o malinowy jak najbardziej - najlepszy taki własnej roboty - u nas w rodzinie to teściu taki robi z własnoręcznie wyhodowanych malin - po prostu pycha.

Conti, Piaska ciekawe informacje o tej cytrynie, a już w połączeniu z herbata to zszokowana byłam - a ja tak bardzo lubię takie połączenie ehh

Zosiasamosia - gratuluję:)))\

Watpliwości3 - ja akurat dzisiaj pytałam gina o to jak często się kochać około owulacji i powiedziała ze co 2 dni, częściej nie.

Ysmena witaj!Podziwiam Was. Czytając, aż sie wzruszyłam.

Mychunia ale mi zrobiłaś smaka na ciasto:)

A ja jestem w ciągu badań. Dziś byłam na usg, aby zobaczyć czy mi pęcherzyk pękł - gdyż byłam w piątek i okazało się ze prawym jajniku mam pęcherzyk 1,5. I gin zalecił przyjść dziś. A dziś okazało się, że pękł. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam. Musiał pęknąć miedzy 9 a 13 dniem cyklu. Dobrze się składa, bo mieliśmy bardzo owocny weekend. Chociaż gin stwierdził, że częściej niż co 2 dni to za często, bo plemniki nie zdążą się "wyprodukować" . Z bolącego podbrzusza wnioskuje, że najprawdopodobniej to miałam owu wczoraj. Dawno nie miałam tak dobrego humoru jak dziś po wyjściu od gina:) Dowiedziałam się tez że moje cykle 23 dniowe mieszczą się w normie. Norma to 21 - 35 dni. Licząc od cykli 28 dniowych, 7 dni w przód i 7 dni w tył. Zaskoczył mnie tym info. Wychodzi na to, że jak mam 23 dniowe cykle to owu nie mam 14-16 dzień cyklu tylko ok 10. Teraz tylko zostało mi czekać.:-)

brrr85 trzymam kciuki, żeby udało Wam się posiać fasolkę :-)

Właśnie tak się trochę martwię co z susel. Mam nadzieję, że coś nam skrobnie...

juz skrobie! wlasnie odebralam bete i... wszystkie kciuki poszly na nic :-( az takieggo zalamania nie ma, nie placze, a to juz cos, ale troche sie podlamalam i przyszly mysli czy kiedykolwiek sie uda :confused2: 9 miesiecy bez tabletek a tu same problemy. dziewczyny ktore staraja sie jeszcze dluzej jak wy sie trzymacie?

no i tymbardziej mi glupio ze juz mi dwa razy gratulowalyscie a tu nic z tego, juz chyba nie wierze testom. a tych ktore mi wyszly pozytywne to juz nigdy nie kupie.

susełku nie łam się! Uda się na pewno! Może odpuść sobie jeden miesiąć z monitorowaniem, mierzeniem? Taki spontan zróbcie. Albo jakiś wyjazd na weekend w dniach płownych? Trzymam mocno kciuki za dalsze starania!

Na wstępie zosiasamosia GRATULACJE super wieści, miałam napisać wcześniej, ale w pracy urwanie głowy i jedyne to zdołałam Was poczytać :cool2: miałaś nosa :-D ale to chyba taka nasza natura - jak będę w ciąży, to też będę wiedziała ;-) dlatego teraz niestety oczekuję na @, bo wiem, że to nie ten cykl :no: spokojnej ciąży Ci życzę i samych udanych wizyt :-D

brrr85 to dobrze, że na usg same pozytywne wiadomości :laugh2: oby zakończyło się II :cool2:

ysmena wzruszająca jest Wasza historia, nie każdy zdobyłby się na taki krok :happy: no i zazdroszczę Ci pracy z dziećmi w żłobku - jakbym miała teraz wybierać, to tak bym właśnie zrobiła :sorry2: ale kiedyś człowiek młody był i głupi :-p

karola
zdrówka :happy: ja też jestem pociągająca, ale chyba na tym się skończy - a to wszystko przez zimno w pracy, ale dziś już zaczęli grzać :cool2:

lamorela ale z Ciebie robotna dziewczyna :-D

i w ogóle lamorelko i mychuniu co nas tu takimi smakołykami kusicie? :-D jęzor mi aż do d...y uciekł :szok:

susel :zawstydzona/y: nawet nie wiem co napisać :zawstydzona/y:

juz skrobie! wlasnie odebralam bete i... wszystkie kciuki poszly na nic :-( az takieggo zalamania nie ma, nie placze, a to juz cos, ale troche sie podlamalam i przyszly mysli czy kiedykolwiek sie uda :confused2: 9 miesiecy bez tabletek a tu same problemy. dziewczyny ktore staraja sie jeszcze dluzej jak wy sie trzymacie?

no i tymbardziej mi glupio ze juz mi dwa razy gratulowalyscie a tu nic z tego, juz chyba nie wierze testom. a tych ktore mi wyszly pozytywne to juz nigdy nie kupie.

Susel my staramy się z M od prawie 3 lat, naprawdę bywa ciężko, ale chyba nigdy się nie poddam bo za bardzo tego pragnę. Będę walczyła do końca chyba, że dostane diagnozę - 100% niepłodni, wtedy spróbuję invitro albo adopcji i tak będę Mamą!!! Wszystkie będziemy :-)

reklama
dziewczyny ktore staraja sie jeszcze dluzej jak wy sie trzymacie?

ja jeszcze kila miesięcy temu bardzo przeżywałam każdą kolejną porażkę, ale teraz jakoś podchodzę do tego, hmm, jakie by tu słowa użyć... z lekka olewająco, tzn z góry zakładam, że nie uda się, nie zwracam uwagi na jakiekolwiek teoretyczne objawy (bo to niestety tylko moja wyobraźnia), nie nastawiam się, zakładam, że @ przyjdzie jak co cykl no i potem nie ma rozzcarowania.

no expectations, no disappointments :tak:

ps. przykro mi, bardzo Ci kibicowałam :-(

Ostatnia edycja:
Do góry