reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie Kochane! kilka dni mnie nie było a Wy jak zwykle naprodukowałyście postów :) u mnie dziś 26dc. Brzuch pobolewa jak na @ ale nie boli cały czas tylko tak falami. Przytulamy się z mężem max co 3dni, ale najczęściej co 2 :) Moja tempka skacze, ale cały czas jest na poziomie 36,8 do 37,3. Niższej nie zanotowałam. Zaczynają mnie boleć (.)(.) ale to taki ból jak na @, więc pewnie wredna przylezie. Teoretycznie termin na 27.09 ale u mnie nigdy nie było wiadomo kiedy.
Aśku, imienniczko moja GRATULUJĘ i proszę o duuużo fluidków!!!
Grzaneczko zrób sikacza i będzie wiadomo. Trzymam &&&&&
Malusiolka GRATULACJE!! miałaś nosa z tą ciążą!
Trzymam za wszystkie &&&&& i owocnych staranek. Czerwiec też wspaniały miesiąc!!
Uciekam robić obiadek i pranie wyjąć. Mam aż 2 dni wolne :) będę leżeć do góry brzuchem! A tak ogólnie to przytyłam prawie 2kg! Szok, może to znak :) Buziolki :-*

reklama
Tak na szybko, bo zaraz musze syna do szkoly zaprowadzic a nie chce byc za bardzo w tyle z Waszymi postami...

Malusiolka nie denerwuj sie z powodu kuriera, bo klapsa dostaniesz :), nie zapominaj ze dzidzia sie denerwuje razem z mama. Tacy sa juz ludzie jeden bedzie uczynny a inny ma wszystko w glebokim powazaniu. Zamowilam kuriera z polski zeby mi przywiozl paczke do anglii, ktora mial odebrac w piatek. Oczywiscie sie nie zjawil, ani nawet telefonow nie odbieral. Dzisiaj musze dzwonic do innego, a ze wszyscy wyjezdzaja z polski dopiero w piatek, to sobie znowu poczekam... Widzisz, tacy ludzie.
Celta, bardzo mi przykro :(
Kalisia witaj!
Cyntia, kiedy bedziesz miala juz wynik USG?
Asica, wiesz ze i mi sie ostatnio brzybralo ok 2kg? Niby woda sie zatrzymuje podczas @, ale juz jestem po i ciagle +1kg... moze to wplyw ksiezyca?:p
A tak wogole to produkcja idzie pelna para, przekroczylysmy juz 500 stron w naszym watku!!!
Uciekam sie szykowac. 3mam kciukasy dziewczyny!

PHOEBE - od razu będę wiedzieć czy all oki.
CELTA - bardzo mi przykro. Odpocznij, nabierz sił i jak tylko poczujesz się gotowa wracaj do nas..

dziewczyny powiedzcie mi jak wkleic zdjecie bo nie moge sie tu polapac:sorry: chcialabym wkleic fotke testu owu ze wczoraj i prosilabym o opinie bo nie jestem pewna czy to juz pozytywny:zawstydzona/y:

Dzień dobry :-)

Właśnie jem drugie śniadanko (jogurcik nat. z jabłkiem i bananem i wafel ryżowy) i mam chwilkę aby Was poczytać.

Gratuluję wszystkim nowozafasolkowanym!

Malusiolka - świetny wynik bety, czyli oficjalnie - JESTEŚ W CIĄŻY :tak:

mikaaa - taaaaa, jak jesteśmy w ostatniej fazie cyklu lub dzień przed @ i człowiek ma chęć gryźć to wtedy się pchają z łapami i innym częściami ciała...

hania$ - trzymajcie się, wiem, że to tylko frazes, ale naprawdę trzymam kciuki za pomyślne badanie i starania. To dopytywanie jest dobijające - współczuję

mamaTomeczka - quad fajna zabawka, będziecie mieli zabawę, a ryszczy współczuję, ze mną natura obeszła się łagodnie. Nigdy nie miałam pryszczy, ale za to mam alergie i trądzik różowaty - na szczęscie mocno pod kontrolą - zdrowy tryb życia pomaga

mamaTomeczka i Phoebe - ja się dołączam i na czerwcówki i na córeczki ;-)

ewka - spokojnie. Już wkrótce się wyjasni, przeczesywanie internetu w poszukiwaniu potwierdzenia objawów tego nie zmieni, ale tylko czas będzie się bardziej dłużył. Zrób coś....może umyj mi okna ;-)

celta - przykro mi, trzymaj się Kochana i wróc jak będziesz gotowa.

kalisia
- witaj. Powodzenia.

Odnośnie testów - na początku miałam apteczne testy owu i wychodziły mi przez 3-4 dni pozytywne. Moim zdaniem mam dość wysoki poziom hormonu i dlatego. W poprzednim cyklu używałam z allegro i tylko jeden w całym cyklu ( robiłam od 5 dnia cyklu) wyszedł pozytywny i pokrywał się z innym objawami. Chyba są mniej czułe te z allegro. I też zaważyłam, że mają krótką tę część do zanurzania - nie wiem czy to ma wpływ. Ja zauważyłam u siebie inną "dziwną" rzecz. W okolicach owu ( test wodnisty lub rozciągliwy, test pozytywny) na brzuchu na wysokości jajników robią mi się wyraźnie wyczuwalne guzki. Są twarde jak małę kamyczki. Znikają po kilku dniach. Z Małżem śmiejemy się, że to moje jajeczka się przeciskają, ale może coś w tym jest:eek:

Potwierdzam przeziębienie męża, ten cykl prawdopodobnie będzie do d.....py, ale co tam. Dziś mam 11dc, jak mu przejdzie za dwa trzy dni, to się pobzykamy - co ma być to będzie. I tak cykl miał być na luzie, więc nie będę się wkurzać. Owu prawdopodobnie w 15-19 dnia cyklu, więc może zdążymy.

Kalisia- witaj u nas , mnie puki co jest mało bo mamy z mężem przestój ehh ,a było to tak :
mieliśmy się starać od tego cyklu ,ale załapałam gdzieś grzybicę i ją leczę wczoraj był ból owulacyjny więc dziś pewnie owu wystąpi i kolejne jajko zmarnowane :wściekła/y: a mnie tam czasem jeszcze swędzi więc nie ryzykujemy mam jeszcze 5 czopków do wybrania:confused2:

dziewczyny ,ale produkujecie normalnie nie pamiętam co i jak ,ale Grzaneczkę pamiętam kochana testuj testuj czekam na wynik ;)

a ja zrobiłam obiadek i czekam na męża dziś mam wizytę u psychologa chodzę sobie bo mi psychiatra zalecił i sobie gadam o moich problemach nie powiem ulgę to przynosi ...

ja po tym cyklu wychodzę z założenia ,że nie ma co planować bo plany planami ,a wychodzi inaczej więc teraz na luzie do tego podchodzę
a co do sexu to mój mąż często lubi rano zanim pójdzie do pracy raz mu się udało mnie nie obudzić i zrobić swoje :szok: nie wiem jak to zrobił ,ale podśmiewał się pół dnia i potem pytał czy coś rano czułam ,a ja zielona ,że nie ,a on no bo ja Cię rano dopadłem tak delikatnie i nie obudziłaś się :-D:-D
:-D:-D

reklama
CAM00133.jpg prosze o opinie czy ten test moge uznac za pozytywny?

Załączniki

• CAM00133.jpg
    CAM00133.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 54
Do góry