reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Grzanka przykro mi :-(

Leemonca wiesz co, nie wiem jakie sa procedury w PL, bo ja mieszkam Berlinie i tutaj wszystko zalatwiam. Porozmawiaj z lekarzem na ten temat, napewno ci wszystko opowie i u nas na staraczkach jest tez watek o IUI, wiec zajrzyj tam :)

Mnie na to wszystko rozbolał brzuch. Niech już przyjdzie to @, bo oszaleje.... Justyn_ka Nie pocieszyłaś mnie za bardzo :( susel Jakoś ciężko mi w to uwierzyć… Ale przecież może uda się następnym razem. Choć powiem szczerze, że jak ma przyjść ten okres to niech już przyjdzie, bo mnie to dobija :/ Grzanka :( :( :(

lamorela to coś wcześnie ta owulacja? zawsze tak masz? według listy to obie mamy termin @ (która nie przyjdzie) na 8.10, więc może nas któraś uprzedzić z założeniem czerwcówek, ale ja mam w tym miesiącu dobre nastawienie (chyba przez te badania i monitoring) i ja wierzę, że znajdę się w tym wątku :) zresztą wszystkie się przeniesiemy :tak:

u mnie też może ovu będzie wcześniej, bo według wczorajszego monitoringu pęcherzyk ma już 16 mm a to dopiero 6 dc. (wg. temp. zawsze miałam ovu ok. 16 dc). Ginek. powiedziała mi, że przewiduje, że w przyszłym tygodniu na monitoringu już go nie będzie, bo powinno być raczej po ovu (oczywiście jeśli ten pęcherzyk pęknie), zgodnie z zaleceniem starać się mamy od tej niedzieli do środy, a w czwartek na USG zobaczymy czy kontynuować - tak czy siak pewnie i tak będziemy kontynuować:) wczoraj zresztą też stwierdziliśmy, że nie czekamy do niedzieli i podziałaliśmy :-)

Jeśli chodzi o testy owulacyjne trzeba pamiętać, ze druga kreska musi być takiego samego koloru lub ciemniejsza. Jeśli jest jaśniejsza to wynik jest negatywny, nie wskazuje na możliwość wystąpienia owulacji w ciągu 24-36 godzin. Musi być co najmniej tego samego koloru. W każdej instrukcji jest to napisane. Ja też już mam jaśniejsza druga kreskę.

Mój P. był na kontroli u diabetologa i zapomniał spytać o wpływ jego choroby na nasienie. Z cukrzyca nie ma dobrych wyników, ale jest mała poprawa. Ja już nie wiem jak gotować..

reklama
Wiem, że musi być taka sama lub ciemniejsza, ale wiele dziewczyn też mówiło, że im ginekolog radził starać się od pierwszej widocznej drugiej kreski na teście.

Do góry