reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Piaska - tak to właśnie jest. Najgorsze, że mama do mnie wczoraj przez telefon jak powiedziałam, że kupiliśmy sobie 2 szczury, że powinniśmy się o dziecko postarać, a nie szczury! Odpowiedziałam jej, żeby dała nam recepte na dziecko, bo ma 3 córki i nie wie co to znaczy starać się, bo to były 3 wpadki! :-) To tylko się zaśmiała. Masakra, jak ktoś wpadł, albo udało się za pierwszy razem to nawet nie zdaje sobie sprawy jakie to trudne zajść w ciążę jak się chce! Na weselu w sobotę byłam i mówię do Pana Młodego, że teraz to już o dzidzię powinni się starać, a on, że nie, że jeszcze mają duużo czasu na to, że jak będą chcieli to sobie zrobią... mikaaa, wikkii - super, zazdroszczę, że macie takie maleństwa już :) Długo się starałyście o pierwsze dzieci?
Nam się udało o dziwo za 1 razem. W sumie to nie wierzyłam, że tak szybko się uda, więc byłam w szoku że tak szybko zaskoczyło. A co do Twojej sytuacji to bardzo współczuje... :( W ogóle to jest mi strasznie przykro jak widzę, jak ktoś bardzo dziecka pragnie a nie wychodzi, a najbardziej mnie wnerwia jak ktoś wpadnie, bądź szybko mu się uda i się wymądrza... Ja zawsze miałam szacunek do wszystkich starających się par.... A już zwłaszcza do tych długo się starających... Wielki podziw za determinację :* Zresztą nigdy nic nie wiadomo... Z pierwszym poszło nam łatwo, ale nie wiadomo czy z drugim też nam się tak uda...
Oj to szybko tak po cesarce. Mnie zawsze mówili, że po tym to 2 lata odczekać trzeba jak nic. A po naturalnym dobrze poczekać ok. roku. Ale na pewno to sprawa bardzo indywidualna.
Ja też jestem po cesarce, ale mój lekarz mówi, że przerwa do następnego dziecka jest bardzo indywidualna. TO wszystko zależy jak kto się goi i regeneruje, choć podkreślił, że ten niecały rok przerwy byłby zdrowszy dla matki.

Ło Boziuu,dziewczyny ile wy piszecie..czytam,czytam i juz nic nie wiem co komu chciałam napisać,więc ogólnie życzę powodzenia..ja ciągle w szoku,że mi sie udało;-O)mój też jeszcze niedowierza..na razie nikomu nie mówimy,pochwaliłam się tylko dwóm najbliższym przyjaciólkom,jedna urodziła pół roku temu,a druga jest w szóstym miesiącu z bliżniaczkami;-)przyjaźnimy się już dobrych pare lat,z 10..aaa i dodzwoniłam się dziś do gina..pogratulował mi i zaprosił w czwartek o 15.20 na wizyte.Według mnie to będzie siódmy tydzień ,ciekawe czy już będzie widać serduszko?Pozdrawiam was wszystkie i przesyłam fluidki:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Amaliee - mówią, że kochając się dwa, lub trzy dni przed owulacją można większa szansa na poczęcie dziewczynki, bo plemniki z chromosomem żeńskim są wytrwalsze i dłużej przetrwają, natomoast kochając się w okolicach owulacji większa szansa na chłopca bo te męskie plemniki są silniejsze i pierwsze dotrą do jajeczka. Moim zdaniem to wróżenie z fusów.Życzę Wam zaciążyli za pierwszym razem, ale sama widzisz ile nas tutaj, którym nie udaje się któryś raz z rzędu. To nie zawsze jest takie proste, a aby jeszcze planować płeć ;-)... Co do wpływu diety na płeć to moim zdaniem - ja jestem wielką realistką, jak wróżenie u wróżki, bujda na kołach

Ostatnia edycja:
Amaliee - zajrzyj do wątku czy można zaplanować płeć dziecka - dziewczyny mają bardzo bogatą wiedzę na ten temat... ja się mocno zdziwiłam ile jest czynników, które za to odpowiadają! Dziewczyny też prowadzą statystykę i póki co mają 100% skuteczności :-) ale diete trzeba rozpocząć min 6 tygodni przed staraniami... a w jaką płeć chciałabyś celować?

Wiem że nie mam pojęcia jak to jest starać się kilka lat, ale wiem jak jest oczekiwać na to aby @ nie przyszła. W pierwszych dwóch ciążach dowiedziałam się dopiero jak byłam 5/6 tydzień. Strasznie przeżyłam jak dostałam krwawienia i myślałam, że to nie ciąża. Po prostu tak się złożyło, że po raz trzeci w pierwszym cyklu zaszłam. Udało mi się w tym, ale za to mam wiele innych problemów i to nie błahych. Innych to przychodzi szybciej, a jeszcze innym co innego. Życie jest po prostu zwariowane i trzeba do tego przywyknąć.

KPe007, trzymam kochanie kciuki &&&&&:*

Gosiu, kolejny cykl jest Twój &&&&& :*

Ostatnia edycja:
Właśnie wróciłam od ginekologa z pierwszej wizyty w ramach monitoringu cyklu.
Endometrium mam bardzo ładne, pęcherzyk jest i ma 16 mm (to nawet dużo, biorąc pod uwagę, że dziś mam 6 dc).
Zalecenie Pani doktor: seks w niedzielę, poniedziałek, wtorek i środę, a w czwartek kolejna wizyta - będzie 13 dzień, więc może a nóż już pęcherzyk pęknie i nie będzie go widać, albo dalej będzie rósł - bo jednak cały czas jest to podejrzenie, że może u mnie pęcherzyki nie pękają. Ale póki co wygląda to bardzo dobrze, więc nic tylko Męża trzeba od niedzieli zaangażować do działania :-)

reklama
Do góry