kaśkasiunia
Fanka BB :)
Idę na bete ale zastanawiam sie co będzie. Brzuch boli mnie jak na @
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nam się udało o dziwo za 1 razem. W sumie to nie wierzyłam, że tak szybko się uda, więc byłam w szoku że tak szybko zaskoczyło. A co do Twojej sytuacji to bardzo współczuje... W ogóle to jest mi strasznie przykro jak widzę, jak ktoś bardzo dziecka pragnie a nie wychodzi, a najbardziej mnie wnerwia jak ktoś wpadnie, bądź szybko mu się uda i się wymądrza... Ja zawsze miałam szacunek do wszystkich starających się par.... A już zwłaszcza do tych długo się starających... Wielki podziw za determinację :* Zresztą nigdy nic nie wiadomo... Z pierwszym poszło nam łatwo, ale nie wiadomo czy z drugim też nam się tak uda...Piaska - tak to właśnie jest. Najgorsze, że mama do mnie wczoraj przez telefon jak powiedziałam, że kupiliśmy sobie 2 szczury, że powinniśmy się o dziecko postarać, a nie szczury! Odpowiedziałam jej, żeby dała nam recepte na dziecko, bo ma 3 córki i nie wie co to znaczy starać się, bo to były 3 wpadki! :-) To tylko się zaśmiała. Masakra, jak ktoś wpadł, albo udało się za pierwszy razem to nawet nie zdaje sobie sprawy jakie to trudne zajść w ciążę jak się chce! Na weselu w sobotę byłam i mówię do Pana Młodego, że teraz to już o dzidzię powinni się starać, a on, że nie, że jeszcze mają duużo czasu na to, że jak będą chcieli to sobie zrobią... mikaaa, wikkii - super, zazdroszczę, że macie takie maleństwa już Długo się starałyście o pierwsze dzieci?
Ja też jestem po cesarce, ale mój lekarz mówi, że przerwa do następnego dziecka jest bardzo indywidualna. TO wszystko zależy jak kto się goi i regeneruje, choć podkreślił, że ten niecały rok przerwy byłby zdrowszy dla matki.Oj to szybko tak po cesarce. Mnie zawsze mówili, że po tym to 2 lata odczekać trzeba jak nic. A po naturalnym dobrze poczekać ok. roku. Ale na pewno to sprawa bardzo indywidualna.