reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

wiikki- ja dopiero teraz przeczytałam! Ty masz taką malutkę córeczkę?? Podziwiam Cię, że już staracie się o kolejne i życzę II!!! Ja zawsze sobie myślę, że chciałabym mieć małą różnicę wieku pomiędzy jednym a drugim dzieckiem, ale nie wiem czy bym dała radę!

reklama
Też chciałam małą różnicę, ale nie dałam rady. Dopiero kiedy młoda skończyła 3 latka, byłam gotowa pomyśleć o drugim, a teraz ta różnica coraz bardziej się powiększa niestety.

wiikki- ja dopiero teraz przeczytałam! Ty masz taką malutkę córeczkę?? Podziwiam Cię, że już staracie się o kolejne i życzę II!!! Ja zawsze sobie myślę, że chciałabym mieć małą różnicę wieku pomiędzy jednym a drugim dzieckiem, ale nie wiem czy bym dała radę!
ailatan Ja mam 8,5 miesięczną córcię i też się powolutku zaczynamy starać. Zawsze marzyła mi się taka niewielka różnica ;) Kaśkasiunia II krechy jak nic!!! Ja przy 1 ciąży też miałam na początku takie blade, także gratuluję!!! :*

Piaska - tak to właśnie jest. Najgorsze, że mama do mnie wczoraj przez telefon jak powiedziałam, że kupiliśmy sobie 2 szczury, że powinniśmy się o dziecko postarać, a nie szczury! Odpowiedziałam jej, żeby dała nam recepte na dziecko, bo ma 3 córki i nie wie co to znaczy starać się, bo to były 3 wpadki! :-) To tylko się zaśmiała. Masakra, jak ktoś wpadł, albo udało się za pierwszy razem to nawet nie zdaje sobie sprawy jakie to trudne zajść w ciążę jak się chce!

Na weselu w sobotę byłam i mówię do Pana Młodego, że teraz to już o dzidzię powinni się starać, a on, że nie, że jeszcze mają duużo czasu na to, że jak będą chcieli to sobie zrobią...

mikaaa, wikkii - super, zazdroszczę, że macie takie maleństwa już :) Długo się starałyście o pierwsze dzieci?

Ailatan nam się udało za 1 razem, kiedu uslyszalam od lekarza, że mam zespół policytycznych jajników i moje cykle są bezowulacyjne. Postanowiliśmy z mężem to sprawdzić, miesiąc później byłam w ciąży :-)

Moja mama w drugim cyklu starań zaszła w ciążę ze mną (rodzeństwa nie mam). Wczoraj do mnie z tekstem co tak długo robimy dziecko, na to ja, że prościej powiedzieć niż zrobić. wikki tak z ciekawości, ginekolog pozwolił już starać się o następne dziecko? Ostatnio znajoma zaszła po pół roku od pierwszego porodu i ginekolog do niej, że jest zszokowana, że tak szybko się zdecydowała, że ciąża będzie przez to słabsza itp. i faktycznie teraz jest ok. 10 tygodnia i są problemy.

lamorela tak, dal mi zielone światełko, mimo że miałam cesarkę. Ogólnie moja macica szybko doszła do siebie po porodzie, obkurczyła się w ekspresowym tempie. wychodzac ze szpitala 2 tygodnie po porodzie wyglądałam praktycznie jak przed.

reklama
Oj to szybko tak po cesarce. Mnie zawsze mówili, że po tym to 2 lata odczekać trzeba jak nic. A po naturalnym dobrze poczekać ok. roku. Ale na pewno to sprawa bardzo indywidualna.

Do góry