reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
zwykle mierzę temperature o 6.15, jutro muszę wstać o 5.30 więc jak zmierzę o tej godz to mam odjąć 0,1 ? Czy 45 min nie robi dużej różnicy?

Podczytuję Was dzisiaj dziewczyny i gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki, zeby potwierdziło się, co ma sie potwierdzić, a potem żeby już wszystko było tylko dobrze. A za oczekujące na testowanie trzymam kciuki za II krechy :))

Mi termin @ wypada mniej więcej na 14/15.09 ale na wiele nie czekam. Przytulanko było tylk na dwi prze owu, a potem nic bo mąż wciąż nie wrócił z delegacji :( teraz tylko co jakiś czas czuję kłucie lewego jajnika.

Mam pytanie do tych, którym już sie udało albo mają już dzieci - jaka obiektywnie i czy jakakolwiek - jest szansa na poczęcie jeśli do ostatniego stosunku doszło w pt. wieczorem a w nd po południu była owu?

Mam pytanie do tych, którym już sie udało albo mają już dzieci - jaka obiektywnie i czy jakakolwiek - jest szansa na poczęcie jeśli do ostatniego stosunku doszło w pt. wieczorem a w nd po południu była owu?

Kaśkasiunia - szansa jest, jak najbardziej. Plemniki utrzymują się kilka dni w organizmie, podobno nawet do tygodnia, a tu masz 2 dni, zważywszy, że owu była właśnie w niedzielę.
No i jeśli będzie ciąża, to w takim wypadku podobno większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę :-)

kaśkasiunia, bardzo duże są szanse na zajście w ciąże 2 dni przed owulacją. Wiele ginekologów mówi 2/3 dni przed. W takim razie Kochana trzymam za Ciebie kciuki :) i ściskam mocno pośladki :p :D

wanda, fajnie by było. Ale jak nic z tego w tym miesiącu, to idę w niedziele na zakupy coś muszę sobie kupić żeby nie myśleć :)

Dziewczyny może marudzę ale rzygać mi się chce...masakra jakaś mdli mnie i czuje ucisk na żołądku normalnie pawia chyba puszcze zaraz do tego dziwny posmak w buzi i ciągle chce mi sie pic
wypieki dostałam nawet
lece jutro na bete z rańca

Ostatnia edycja:
black_tea, to może być dobry znak na fasolkę. Nie pamiętam, która z dziewczyn napisała, ale Ty to naprawdę dziewczyno śmierdzisz CIĄŻĄ i się nie wyprzesz tego :D:D

wiikki - 0,05'C jak już.

Korygowanie temperatur jest dopuszczone w metodzie npr tzw angielskiej i dotyczy tylko sporadycznych przypadków (nie można uznać za wiarygodny wykres, który jest cały czas korygowany) i tu słuchać - nie dotyczy całego wykresu: można korygować tylko temperatury: w okolicach 6 temperatur przedwzrostowych i w okolicach 3 temperatur wzrostowych.

Natomiast według metody Roetzera 45 minut nie jest uznawane za odchylenie (odchylenia 45 minutowe do godziny 7:30 wpisuje się jako mierzone o czasie). Roetzer każe pomijać większe odchylenia i nie dopuszcza w ogóle korygowania.

A ja dziś po raz pierwszy skorygowałam :-p, bo mi przykro było, że tempka spadła 0,02'C. A że mierzyłam 0,5 h wcześniej, to zaznaczyłam 0,15'C mniej. Głupia jestem, o losie.. Jakby to coś zmieniło..

Trafiłam ostatnio na wykres cały wyglądający jak góry i doliny, gdzie temperatury mierzone od 6 do 12, hihi :-p

black_tea - BABO JEDNA, ZRÓB BETĘ!! i to najpóźniej jutro!! (bo się wykończysz i nas tu i męża :p)

Rano zrobiłam test z allegro (czułość 10 jednostek) i 1 krecha. Gdy wracałam z pracy, to kupiłam "ups Test optimal" (25 jednostek), ale to raczej jakaś tanizna. I od początku jest tak słaby cień cienia, że nie jestem pewna czy to nie fabryczny ślad po kresce. Serio, może być to ślad po kresce. Brzuch boli jakby @ była. 29 dc.

Ewka - jesteś? Potrzebowałabym Twój link do założenia konta na Ovufriendzie :-)

reklama
Kurde dziołchy... trzepnijcie mnie w łeb... korci mnie żeby test zrobić, bo nie mogę doczekać się jutra... ale to przecież całkiem bez sensu żeby po południu robić :rofl2:

Do góry