reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

reklama
zwykle mierzę temperature o 6.15, jutro muszę wstać o 5.30 więc jak zmierzę o tej godz to mam odjąć 0,1 ? Czy 45 min nie robi dużej różnicy?

Podczytuję Was dzisiaj dziewczyny i gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki, zeby potwierdziło się, co ma sie potwierdzić, a potem żeby już wszystko było tylko dobrze. A za oczekujące na testowanie trzymam kciuki za II krechy :))

Mi termin @ wypada mniej więcej na 14/15.09 ale na wiele nie czekam. Przytulanko było tylk na dwi prze owu, a potem nic bo mąż wciąż nie wrócił z delegacji :( teraz tylko co jakiś czas czuję kłucie lewego jajnika.

Mam pytanie do tych, którym już sie udało albo mają już dzieci - jaka obiektywnie i czy jakakolwiek - jest szansa na poczęcie jeśli do ostatniego stosunku doszło w pt. wieczorem a w nd po południu była owu?

Mam pytanie do tych, którym już sie udało albo mają już dzieci - jaka obiektywnie i czy jakakolwiek - jest szansa na poczęcie jeśli do ostatniego stosunku doszło w pt. wieczorem a w nd po południu była owu?

Kaśkasiunia - szansa jest, jak najbardziej. Plemniki utrzymują się kilka dni w organizmie, podobno nawet do tygodnia, a tu masz 2 dni, zważywszy, że owu była właśnie w niedzielę.
No i jeśli będzie ciąża, to w takim wypadku podobno większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę :-)

kaśkasiunia, bardzo duże są szanse na zajście w ciąże 2 dni przed owulacją. Wiele ginekologów mówi 2/3 dni przed. W takim razie Kochana trzymam za Ciebie kciuki :) i ściskam mocno pośladki :p :D

wanda, fajnie by było. Ale jak nic z tego w tym miesiącu, to idę w niedziele na zakupy coś muszę sobie kupić żeby nie myśleć :)

Dziewczyny może marudzę ale rzygać mi się chce...masakra jakaś mdli mnie i czuje ucisk na żołądku normalnie pawia chyba puszcze zaraz do tego dziwny posmak w buzi i ciągle chce mi sie pic
wypieki dostałam nawet
lece jutro na bete z rańca

Ostatnia edycja:
black_tea, to może być dobry znak na fasolkę. Nie pamiętam, która z dziewczyn napisała, ale Ty to naprawdę dziewczyno śmierdzisz CIĄŻĄ i się nie wyprzesz tego :D:D

wiikki - 0,05'C jak już.

Korygowanie temperatur jest dopuszczone w metodzie npr tzw angielskiej i dotyczy tylko sporadycznych przypadków (nie można uznać za wiarygodny wykres, który jest cały czas korygowany) i tu słuchać - nie dotyczy całego wykresu: można korygować tylko temperatury: w okolicach 6 temperatur przedwzrostowych i w okolicach 3 temperatur wzrostowych.

Natomiast według metody Roetzera 45 minut nie jest uznawane za odchylenie (odchylenia 45 minutowe do godziny 7:30 wpisuje się jako mierzone o czasie). Roetzer każe pomijać większe odchylenia i nie dopuszcza w ogóle korygowania.

A ja dziś po raz pierwszy skorygowałam :-p, bo mi przykro było, że tempka spadła 0,02'C. A że mierzyłam 0,5 h wcześniej, to zaznaczyłam 0,15'C mniej. Głupia jestem, o losie.. Jakby to coś zmieniło..

Trafiłam ostatnio na wykres cały wyglądający jak góry i doliny, gdzie temperatury mierzone od 6 do 12, hihi :-p

black_tea - BABO JEDNA, ZRÓB BETĘ!! i to najpóźniej jutro!! (bo się wykończysz i nas tu i męża :p)

Rano zrobiłam test z allegro (czułość 10 jednostek) i 1 krecha. Gdy wracałam z pracy, to kupiłam "ups Test optimal" (25 jednostek), ale to raczej jakaś tanizna. I od początku jest tak słaby cień cienia, że nie jestem pewna czy to nie fabryczny ślad po kresce. Serio, może być to ślad po kresce. Brzuch boli jakby @ była. 29 dc.

Ewka - jesteś? Potrzebowałabym Twój link do założenia konta na Ovufriendzie :-)

reklama
Kurde dziołchy... trzepnijcie mnie w łeb... korci mnie żeby test zrobić, bo nie mogę doczekać się jutra... ale to przecież całkiem bez sensu żeby po południu robić :rofl2:

Do góry