reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

dzięki dziewczyny i mam nadzieję, że termometr potrzeby nie będzie....chociaż w razie co z mężem postanowlislmy w kolejny cyklu nie liczyć i iść na żywioł....ale tylko w razie co.....tak bardzo bym chciałam....dobrze wiecie jak bardzo
Sluz mam biały gęsty nic mi to nie mówi jedtyne co to strasznie sutki bolą a to jakas nowosć

reklama
Cyntia kurcze, wiem ze chcesz testowac jak najszybciej, ale ja bym chyba stanela po stonie ovufriend'a, bo jakbys miala miec za kilka dni @ to ta faza lutealna troche za krotka by byla....
No niby tak, ale Ovufriend jest programem, który sztywno wyznacza owulację w pierwszym dniu skoku temperatury, a to nie jest wcale regułą. Skok może wystąpić nawet 4 dni po owulacji (według informacji odkopanych w internecie potwierdzają to dziewczyny, które miały cykl monitorowany) i u mnie by się to idealnie w tym cyklu potwierdzało. Skok nastąpił 4 dni po bólach owulacyjnych (po tych bólach @ dostaję ok. 14 dnia). Kiedyś robiłam testy owulacyjne, by podpatrzeć czy te bóle zgrywają się z testami i tak wychodzi).
Zdarzają się nawet kobiety, które nie obserwują skoku temperatury, a zachodzą w ciążę.

A testuję, bo mi stres przez to testowanie schodzi i mnie cały dzień nie korci :-D:-D Poza tym mam jeszcze trochę tych testów za 1 zł, to mi nie żal.

Poczekam też, może faktycznie mi się owu przesunęła pod wpływem Castagnusa, ale bóle były, kurcze, 15-16 dc (na podstawie tego od lat dokładnie co do dnia wiem kiedy @ przylezie) i miałam śluz rozciągliwy (od 17 dc już był biały, nierozciągliwy, jak budyń). Z drugiej strony między 17 a 20 dc byłam nad morzem i każdego z tych dni nieźle mnie wychłodziło i badałam się lodowatym termometrem. Zobaczymy, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury, ale na 90% Ovufriend nie ma racji z moją ovu :-p

Mdli mnie nadal. Zjadłam śniadanie, wypiłam herbatę i ciągle mnie mdli. Mam zawroty głowy, a czeka mnie wysprzątanie całego mieszkania. Może od samej świadomości, że mam sprzątać mnie mdli, haha!! :-D:-D

Cyntia mnie tez zazwyczaj mdli na myśl o sprzątaniu :p

Straciatella patrzę na Twój ovu i widzę, że śłuz też masz kremowy i miewałaś bóle miesiączkowe eh może mam dzidzię wierzę w to mocno wierzę
Robiłam testy sikane jakieś tanie z apteki pewnie wcale nie czułe

black-tea - robiłaś nie z pierwszego moczu, więc mogły po prostu nie wyjść. Myślę, że w poniedziałek będzie już lepszy moment na testowanie, a już w ogóle najlepiej zbadać z krwi. Trzymam kciuki za maluszka w brzuszku!! I żeby nie przyszło Ci do głowy zatestować dziś czy jutro po południu ;-)

Właśnie poprawiłam swój wykres na ovu, bo jedna temperatura była tam zaburzona i wyszło mi, że ja już po owu, myślicie, że to możliwe? Ochota na seks mi odchodzi, a faktycznie ten jeden nagły wzrost wyglądał dla mnie na skok. Myślicie, że to możliwe?

Edit: Właśnie porównałam moje testy owulacyjne i ten z niedzieli jest najciemniejszy.

Ostatnia edycja:
Lamorela nie mam pojecia..
blac tea i reszta dziewczyn zaciskam kciuki!&&&&
pisalam wczesniej dwa posty ze mam bjawy na @ i ciaze i chyba wypada na to 2 , mam 24 dc i wyszla mega mega blada druga kreska widoczna golym okiem , mdli mnie od 3 dni spanie mam od tygodnia jak nigdy brzuch piersi krzyz bola, tak jak przy 1 ciazy objawy a potem test i tez blada krecha, ale nie napalam sie jesli bedzie jutro ciemniejsza bede spokojniejsza ze jest przyrost bety,i w pon lub wtorek pojade na bete, planowana @ na srode

Co myślicie dziewczyny, pozytywny? Chyba cień cienia jest?;-)

Zdecydowanie wystarczy :-D GRATULACJE !!

A ja dziś znowu robiłam test owu, który wyszedł negatywnie... może straciłam kurde płodność ? Nie wiem co jest, już powinien wyjść pomału chociaż lekko... a tu zupełnie nic :(

Ostatnia edycja:
Zdjęcia na razie nie wstawię, bo moja komórka nie złapałaby, że jest kreska nawet jakby świeciła na różowo i wołała: jestem naciemniejsza, jestem najciemniejsza!

reklama
Do góry