reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

black-tea, Kochana żeby się aż tak nie stresować, bo stres dużo wpływu też ma na @, to lepiej idź na betę. Badanie krwi powinno wyjść w 100%, przecież @ pozostało tylko 3 dni. Można się tak wykończyć :(

Straciatella, ja na Twoim miejscu szykowałabym się na bliźniaki :p Mojego męża kolega z pracy ponad 3 lata temu przychodzi do chłopaków i mówi.. "Mam pampersy, mam łóżeczko, mam wózek, ma ciuszki, mam kosmetyki, i takie tam przydatne rzeczy dla dzidziusia". Za 2 miesiące przychodzi do chłopaków załamany, a koledzy z pracy "Darek, co się stało? Kasia poroniła?", a on do nich "Mam pampery, ale za mało. Mam łóżeczko, ale za mało miejsca w nim. Mam wózek, ale za mały, mam ciuszki, ale też ich za mało". A oni do niego "Jak to za mało? Przecież dzieciaczek szybko rośnie i nie potrzeba aż takiego zapasu i tym bardziej dużego łóżeczka i większego wózka", a on do nich "Dzisiaj ginekolog robił mojej żonie USG i na nim pokazały się bliźniaki" <szok>

Widać, że różne przypadki są :p Mnie Ginekolog w 12tygodniu nastraszył, że będę mieć bliźniaki, ale to tylko pępowina była jakoś dziwnie zawinięta :p

Nie wiem co się ze mną dzieje. Podbrzusze i prawy jajnik zaczął mnie boleć, bo się zdenerwowałam na dzieci ;/ Zeszłam na dół żeby przygotować obiad, tak aby było szybciej jak małą położę spać, bo okazało się, że jazdę jednak mam na 18-tą ;/ Mało czasu jak dla mnie. Wchodzę na górę i coś za cicho było w pokoju. Wchodzę do pokoju i patrzę, że wszystkie ciuszki dzieci leżą na podłodze.. idzie się załamać. Straciatella, jaką masz metodę na swojego dzieciaka? Widzę, że zaraz kończy 3 latka. Moja ma ponad 3 i jest strasznym łobuzem (trochę się poprawiła), ale za to młodsza od niej się uczy ;/

mallaika, ja po pierwszej ciąży przez jakiś czas nie miałam ochoty na seks, ale mi to przeszło. Po drugiej przez bóle, które mam do tej pory przez długi czas musiał mnie mąż namawiać ;/ (On zawsze ma ochotę nawet jak ma do pracy iść i się nie wyspać :p).
Kochana, to jest facet i powiem szczerze, że oni tak mają. Może potrzebuję trochę czasu? A poza tym jak to moja teściowa mówi "Kobiety mają @, a faceci w tym czasie mają termin :p". <przytul>

Ostatnia edycja:
reklama
Centka - kup sobie aerozol do ucha i je czyść. A jakby to był aerozol z ksylitolem to już mistrzostwo świata. Ja tak dzieciaka z początków anginy nieraz wyprowadzałam. Zresztą mnie też pomogło raz.

Dziś mam 31 dzień cyklu, rano test - wynik negatywny, okresu brak, piersi bolą. To nasz pierwszy cykl starań pp poronieniu, które było 11 miesięcy temu.

Tekla, tak znamy się z cpp :-)

Ostatnia edycja:
Malusiolka - metody? Mój jest wyjątkowo niegrzeczny ostatnimi czasy. Do tego podchwycił gdzieś "kuwa mać" i cały czas to powtarza... a od kuzyna usłyszał "ja cie spale" i tak do mnie mówi!!
Ale to chwilami. Rozmawiałam z lekarką dzieciecą ostatnio.. powiedziała, żeby nie zwracać na to uwagi. Ponoć większość dzieci w okolicy 3,4 roku życia ma manie "brzydkiego mówienia" :nerd: troche mnie pocieszyła..

Poza tym to jest kochany. Prócz scen płaczu i lamentów, kładzenia się podłodze i wymuszania...
Też nie zwracam uwagi. Pilnuje tylko, żeby sobie nie zrobił krzywdy. Staram się tłumaczyć.. ale nie dociera. Żadne kary, klapsy nic. Po klapsach mam wyrzuty sumienia, ale czasem padam z sił.. i musze go klepnąć.
Zachowuje się jak rozwydrzony bachor! :wściekła/y: Wybaczcie, że tak o nim mówie.. ale dziecko leżące na chodniku, wrzeszczy, lamentuje.. ludzie na nas patrzą.. no tracę wtedy nadzieje. Albo najgle stwierdził, że chce sie wysikać na klatce! i lamentuje pod drzwiami bo chce iść siku zrobić na schodach :baffled: absurd!

Ciesze sie, że to jednak zdarza się STOSUNKOWO rzadko.. kiedyś było częściej, chyba już z tego wyrasta.

Ostatnia edycja:
Hej. Melduję, że wróciłam od doktorka :-) i szczerze powiem, że jestem bardzo zadowolona z wizyty. Oczywiście nie wzięłam swoich wykresów bo mi drukarka zastrajkowała i nie chciała drukować, ale w sumie nie były potrzebne.

Doktor po obejrzeniu moich wyników powiedział, że nie ma takich możliwości, żebym nie mogła zajść w ciąże przy takich wynikach. Mamy zbadać nasienie męża. Powiedział, że jak dużo pracuje to jest przemęczony i plemniki mogą być osłabione. Kazał odstawić wszelkie używki typu kawa, papierochy, alkohol. Więc teraz muszę zadbać o swojego mężusia :tak: poświęcać mu więcej czasu.

dziewczyny ja zaczęłam dziś 6 cykl starań i w sumie to jak sobie pomyśle, że jeszcze nam się nie udało to mnie szlak chce trafić, ale nasza cierpliwość w końcu zostanie kiedyś doceniona i wynagrodzona... mam taką nadzieję :-D póki co nie poddaje się :tak:

witam nowe staraczki ;-)

czy mogłabym prosić, abyście mnie przepisały na testowanko termin @ 20.09 (dziwna data, urodziny mojego brata)

Ostatnia edycja:
centka, a jesteś pewna, że to początek anginy? Może po prostu w nocy zgrzytałaś zębami, a od tego potrafią na prawdę mocno boleć.

Straciatella, na szczęście moja nie rzuca się na chodnik, ale za to jak jesteśmy na zakupach w jakimś większym sklepie typu Tesco, czy Real, to ucieka jak najdalej od nas. Boje się, bo różnie to bywa, a jakbym miała ją stracić, to nie wiem co bym zrobiła ;/
Chodziło mi o metody typu, stawianie do konta. Nie chodziło mi w ogóle o klasy, ale czasami moja dostaje klapsa, bo nie idzie wytrzymać.
Bałam się, że tylko moje dziecko jest taki diabełek, ale któregoś dnia jak byłam z młodszą na szczepieniu, to widziałam dziewczynę o tym samym imieniu co moja. Miała 5 lat i też nieznośna. Jej mama powiedziała, że ponoć większość dzieci z imieniem Oliwia to niegrzeczne dzieci.. Dla 3 dziecka będę musiała zwracać uwagę jakie imię dać. Od pierwszej ciąży z mężem mówiliśmy, że jak będzie chłopiec to nazwiemy go Igorek i tak zostanie :) A dla dziewczynki zastanawiałam się nad imieniem Klara, albo Nadia. Widziałam, że jednak koleżanka z forum wiikki ma córkę Nadię :)

reklama
matita ale a masz piekny suwaczek, az mi sie przykro zrobilo... &&&&& zeby jak najszybciej sie wam udalo!

z tego co widze to tu wiekszosc jest po stracie, mniejszej lub wiekszej...

lamorela a z tym zgrzytaniem zebami to mnie zdziwilas. to normalne? ja podobno to robie przez sen i myslalam ze jestem nienormalna. potem zawsze mamy z mezem ubaw jak mi opowiada :-D

ewka ale fajnie ze wszystko w porzadku! ciesze sie razem z Toba! to kiedy maz na badanie? witamina C tez jest bardzo wazna wiec jak nie chce brac jeszcze lekow (moj tak mial przez chwile) to podsuwaj mu pomarancze itp ;-)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 79!!
Zaciążonych potwierdzonych: 12 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
___

Czekamy na potwierdzenie: CO Z WAMI DZIEWCZYNY ?!?!?!?!?!

madziakowalik - termin @ 08.08 ????
ann_art - termin @ 08.08 ????
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 - termin @ 19.08
Piaska - termin @ 21.08
madziulka291 - termin @ 25.08
martuskubus - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08