reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Kobietka - mój nie wyszedł mimo wszelkich objawów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: specjalnie z porannego moczu robiłam, ku.... nawet cienia, jedna krecha jak w mordę strzelił:baffled:

reklama
Wanda, dziewczyny ja to miksy jem takie, że np. kanapka z żółtym serem i dżemem, albo kabanosy z serkiem homogenizowanym :)

Ja już dzisiaj zrobiłam porządek w mojej wieeelkiej szafie i zmieniłam firanki w kuchni. Teraz kończę śniadanie i czekam na Nadię, bo po 9 miała wrócić do domku. Mąż jeszcze z pracy nie wrócił, więc nadal czekam, niestety w soboty, on zazwyczaj dużo siedzi :(

Ponieważ moja szwagierka się przeprowadza to wczoraj jechałam po ciuszki po córciach naszych do niej, żeby nie przeprowadzali się z tym w tę i spowrotem. Oczywiście zapewniła mnie, że to worki próżniowe, byłam pewna, że tego jest mało, a okazało się, że to 4 worki mega worki próżniowe taki po 20kg i jeszcze 3 ma gdzieś, gdzie wczoraj już się nie dobiła... Nie mam pojęcia gdzie to wsadzę, chyba w kieszeń ;/ Aaaa i pampersy 4 mi wcisnęła, bo kupiła dla swojej córy i okazało się, że jednak za małe ;/

hej dziewczyny

Moi pojechali na basen wiec mam chwilę dla siebie, którą zaraz wykorzystam na sprzątanie :/
Ale dziś poprawil mi się humor, bo po czwartkowej wizycie byłam zasmucona. Wczoraj zrobiłam badanie progesteronu i dziś miałam wynik 43 ng/ml ( gdzie w moim wieku ciążowym poziom odpowiedni to ok 25 ) także progesteron wysoki wiec myślę że ciąża silna.
Jutro ide na spotkanie z Zawitkowskim. Z ZosiąSamosią, jeszcze niedawno też staraczką :)
Iwo trzymam kciuki, żeby pojawiła się jednak druga kreska.
Maluś, Wanda za Was też cały czas zaciskam &&&&
Kinia fajnie, że masz tyle ciuchów, bedziesz miała w czym wybierać. Ja tez mam tyle, że trojaczki bym ubrała.
miłego dnia

Kinia, Wikki - posiadanie małej różncy wieku jest super pod tym wgląedm że i ciuszki, wózeczek a nawet pampki się znalazły:-)no i jednak więcej się pamięta.

Wikki
- super z tym progesteronem TAK TRZYMAJ!!!
Co do 2 kreseczki to nawet łezka mi nie poleciała - chyba wszystko wypłakałam we wtorek. Najpierw ginka, potem pdobarwiony sluż a teraz ten negatywny teścior same kopy dostaje:zawstydzona/y: Tylko wy kochane dajecie mi jeszcze nadzieje.

hej dziewczyny :tak:

wanda nie przejmuj się betą ja 14.11 miałam 86, 18.11 miałam 30, 25.11 miałam 8 i teraz mam powtórzyć w pon 2.12 :tak:

iwo dasz rade :tak:

owocnych testów i udanego dnia :-D

Cześć dziewczyny.

Rany, już tyle napisane a ja dopiero oczy otworzyłam. Oczywiście pobudka była o 7 żeby temp zmierzyć - znowu lekko w górę.

Iwo tak jak dziewczyny piszą, nie ma @ jest nadzieja.

Mychunia a myślisz że oprócz hcg, może również progesteron się utrzymać? Bo on za temperaturę odpowiada, a ja mam taki dziwny wykres, że pewnie był bez owulacji, ale mam jeszcze nadzieję.

Natkuś no nic,@nadal nie ma. Zobaczymy, trzeba czekać niestety.

Kinia jeny, mam nadzieję że dobrze odpisuje, bo z komórki pisze i nie wiem czy dobrze zapamiętałam. Super że tyle ciuszków. Ja nie mam kompletnie nic,wszystko wydałam, nawet nie miałabym od kogo dostać, gdybym potrzebowała - nikt w rodzinie nie ma już małych dzieci.

Przepraszam, że tak mało pisze, ale od wczoraj jestem jakaś nie do życia. Nic mi się nie chce robić + do tego noc nie przespana. Co do @, to nie ma jej, a za 1h jedzie M do sklepu, to wyśle go od razu po test.

Natkusia, co ma być, to będzie. Już sama nie wiem czego mam się spodziewać.

Kinia, fajnie że masz tyle ciuszków. Ja ma 2 bodziaki, które sama kupiłam i parę ciuszków dostanę (jak nie zapomni) od kolegi mojego męża, bo mu daliśmy , a później ma nam oddać. 2 dni temu dla kolegi mojego M żona urodziła córeczkę 2400 mała ważyła. Zdrowa jest i jutro wychodzą. Najgorsze jest to w tym, że biedak nie mógł być przy żonie jak rodziła, bo dali mu wybór praca, albo do widzenia ;/ On musi pracować, bo z czego mają żyć? Widać, że ludzie nie mają serca.

iwo, nie smuć się :* Kochana, termin @ masz dopiero na 2.12, więc wszystko jeszcze przed Tobą <przytul>:* Trzymam &&&&& aby się udało :*

Wandzia, jak tam?

Starających się:28V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12
Sierpień 2014:
natkusia,agamemnon,basik77,malgonia1,kobietka
Czekamy na potwierdz.:
Malusiolka - @ 22.11
aina110 - @ 27.11
Casablanca - @ 27.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 29.11 6
wanda_23 - @29.11

Grudzien
iwo - @ 2.12 2
Anula1988 - @ 2.12
Anna223 - @ 6.12
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
celta - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Nikitka25 - @ 12.12
ewe_lina_d - @ 12.12
Ludzik - @ 15.12
14
Stellaa - @ 15.12
kontra - @ 16.12
fox - @ 18.12
joaro - 19.12
Gochson - @ 19.12
3
Nuuuśka - @ 20.12
watpliwosci3 - @ 20.12
6
ookatkaoo1993 - @ 22.12
kalisia - @ 23.12
Piaska - @ 24.12
Agaawa - @ 24.12
agniecha83 - @ 25.12
Aschlee25 - @29.12 3
Anka10222 - @ 30.12
Poczekalnia Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,missiiss1301,hania$, doska1,Arcala,Cyntia85, mimmoo,Gofka, tamaguczi, melponea,Ulika,emalia82,nadzieja210,augustnka,mychunia,Amaliee,aureolcia

Ostatnia edycja:
reklama
Wanda - a to niskie wartości, pewno jest ok. W przypadku hormonów, to wydaje mi się tak, że są takie hormony, które zaburzone wpływają na inne. Bardzo bym chciała zbadać sobie hormony już teraz, ale podczytywałam w necie, że ma to sens dopiero po 3 miesiącach, bo dopiero wtedy są ustabilizowane. Pewno zależy to też od tego, w którym tygodniu straciło się ciążę. Trzymam kciuki. A jak się psychicznie czujesz?

Mychunia - a jak u Ciebie? Jak znosicie sytuację?

Malusiolka - daj cynka: oczywiście czekamy za informacją, że są dwie ;-)

Iwo - jest nadzieja!

Kobietka - bardzo fajnie, że u Ciebie jest ok. Plamienie mogło być oznaką wahań progesteronu, ale też procesu implantacji. Bardzo fajnie, że lekarz nie olał tego. Ja już tez sobie nieraz myślałam, że może u mnie też przyczyną mógł być niski progesteron i stąd ten beżowy śluz i nieraz sobie myślałam co by było gdyby lekarka, do której z tym poszłam przepisała mi jednak progesteron..

Ja zawsze uważałam, że warto testować przed terminem @. Nie testując można ominąć poważny problem. Jeśli problemem byłby niski poziom progesteronu czy inne zaburzenia hormonalne i tracilibyśmy bardzo wczesną ciążę nie wiedząc o tym, to moglibyśmy sobie zaszkodzić. Niedawno trafiłam na informację, że gdyby sytuacja powtórzyłaby się parokrotnie, to moglibyśmy sprawić, że nasz organizm nauczyłby się traktować zapłodnioną komórkę jako wroga i w reakcji autoimmunologicznej odrzucałby ją już z zasady, nawet po ustabilizowaniu hormonów. Lekarz wpisał mi w karcie poronienia nawykowe i tak troszkę sobie poczytałam w internecie o tym. Może troszkę przesadził, ale fajnie, że może troszkę bardziej się mną zajmie.

Do góry