reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Hej dziewczyny,

Malusiu oczywiście, jeśli wolisz poczekać to ja czekam z Tobą i cały czas duchowo jestem przy Tobie i myślę czy to fasolka :) :* Szkoda, że tak daleko faktycznie, bo na babski wieczór bym nie narzekała, tym bardziej, że takowych ostatnio wogóle nie mam :(

Ja dzisiaj na obiadek miałam barszczyk biały, ale taki z kiełbaską i cebulką smażoną. Nie wiem co na jutro potrzebuję dobrej weny, bo mój tata na obiad przyjedzie. Coś dobrego, co szybko się robi i smacznego. Co polecicie?

reklama
Maluś pomału chcę zacząć odstawiać Nadię, bo biorę dużo leków na podtrzymanie i nie chce jej faszerować tymi lekami. Bedzie ciężko, bo obie to lubimy.
Ja dziś pierwszy raz o mało nie zwymiotowałam tak mi sie niedobrze zrobiło. A teraz wcinam śledzie, na którego miałam mega ochotę.
Maluś, Wanda &&&&& trzymam kciuki, żeby Wam sie teraz udało

Kurczę, żeby śledzie były wyznacznikiem ciąży, albo ogórki kiszone, to ja byłabym w ciąży chyba cały czas ;-)
Ja też lubie takie intensywne smaki:tak: chociaz teraz naszło mnie na zielone, zrobię sałatke z fetą ale myślę o brokułach lub szpinaku, pewnie organizm ma dość śmieciowego żarcia:-D

Co z dziewczynkami które miały teraz testować Ritta,Leemonca, Aschlee??? Maluś ty zawsze dobrze poinformowana ;-)wiesz coś?

Ostatnia edycja:
Tak Anna, mam tak samo. Często miksuję ;-) Np wczoraj zjadłam czekoladę a później mandarynki. I nie wzięłabym tego za objaw ciąży u siebie, bo tak mam od zawsze ;-)

Wanda - cykl po poronieniu może być bezowulacyjny. Hormony często nie dochodzą od razu do normy. Okres może być później niż zwykle. Czy dobrze zrozumiałam, że ciągle Tobie testy wychodzą pozytywne? Może warto wykonać dwukrotne badanie bety z krwi? Jeśli okazałoby się, że beta utrzymuje się na podobnym poziomie, mogłoby to oznaczać, że zostały jakieś resztki, a to w perspektywie czasu może być niebezpieczne. A może to już nowe baby się rozwija - to też beta pokaże.

Anna - Ty się absolutnie nie sugeruj objawami. Jak tu posiedzisz trochę dłużej z nami - czego Ci nie życzę, to się przekonasz, że to bywa przeróżnie. U niektórych kobiet w cyklach, w których zaszły w ciążę, występowały typowe objawy jak przed @ u innych zupełnie inne (te niby typowe ciążowe), u jeszcze innych nie było żadnych objawów - ani na @, ani na ciążę. Wiem, że łatwo mówić, bo sama się doszukiwałam nieraz :-p Teraz przed @ miałam dużo białego śluzu. I się podśmiechiwałam, że jakby to był cykl starankowy, to już bym dorabiała do tego historię :-D

Maulsiolka - u Ciebie zapowiada się dobrze chyba, co? :happy:

Ja mam weekend w pracy, brrrrrrr.

Cyntia betę robiłam zaraz jak byłam w szpitalu, potem po trzech dniach po wyjściu. Najpierw była 122 potem 63, więc spada. Wiem że może być niebezpieczne. Jeśli @ nie przyjdzie zrobię w poniedziałek test. Jeśli wyjdzie, to zrobię betę z krwi dwa razy. Ech, sama nie wiem co ze mną nie tak.

Cyntia, nie wiem czy to jest ciąża. Mam dużo śluzu bezbarwnego, brzuch mnie nie boli jak na @, tyko jakaś zmęczona jestem i zgaga mnie męczy. Ale czy to objawy ciążowe? Trudno mi powiedzieć. Niedługo dowiem się :)

Anna, jeżeli chodzi o mieszanie smaków, to często tak miałam przed @ i śmiałam się, że jestem w ciąży :p

reklama
hej dziewczynki dziś znowu pobrali mi betę , wynik w poniedziałek , ta ze środy była 552,1 nie wiem czy pisałam bo już się gubię co gdzie pisałam;)

no i chciałam Wam napisać odnośnie objawów , no u mnie to dziwne było tylko to ,że mnie piersi bolały już od dnia po bólu owulacyjnym , zwykle bolały na @ 7 dni wcześniej a nie 2 tygodnie wcześniej , no ,a poza tym to gdyby nie testy to bym czekała na @ , brzuch pobolewał , śluz się robił beżowy już w sumie nie wiem czy gdyby nie luteina to by się krwawienie nie rozkręciło , mój lekarz powiedział ,że czasem warto wcześniej zatestować bo problem może tkwić w niskim progesteronie i ta @ przychodzi niby mimo ,że jest ciąża , ja byłam przeciwniczką wczesnych testów ,ale teraz powiem Wam tak jak macie testy to testujcie na potęgę , a jak wyjdą chociaż dwa pozytywne i w okolicy @ pojawią się objawy na @ to warto się skonsultować z lekarzem ,ale nie wiem czy każdy lekarz do tego podchodzi tak jak mój puki co cieszę się ,że do niego poszłam bo walczy o naszą fasolkę.No i moje testy wychodziły przed terminem @ z moczu popołudniowego , a kolejne objawy jak mdłości czy częste siusianie pojawiły się w okolicy spodziewanej @ i trwają do dziś.

Do góry