reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

staraczki 2013 !

Ciążę ewentualną wykaże tylko test ,więc spokojnie bez strasu sobie go zrób , ja nie wiem czy jesteś w ciąży bo skąd mam wiedzieć na temperaturze się jeszcze aż tak dobrze nie znam niestety więc nie pomogę za bardzo.

reklama
Witajcie co do temperatury to niewiem czy zawsze w ciazy temperatura nie moze byc nizsza niz 37 stopni cos takiego slyszalam ale ja nie mierzylam temperatury wiec nie mam pojecia jak to dokladnie wyglada

Termin @ mam 17 września ,ale już mnie brzuch i sutki bolą to pewnie na dniach dostanę @...
z tymi temperaturami to jest różnie zależy jaki kobieta ma próg wyższych temperatur ja np mam normalną poniżej 36,6 więc nie wiem jaką miałabym w ciąży kiedyś mierzyłam jak byłam w ciąży to była tempka ponad 37 faktycznie,ale to mierzyłam wieczorem sobie czy jakoś popołudniu.

Souillac- nie chcę się niepotrzebnie łudzić wiesz...bardzo bym się cieszyła z ciąży ,ale coś mi mówi ,że nie tym razem, no nic poczekamy zobaczymy , mnie też trochę brzuch bolał jak byłam w ciąży nosiłam podpaski i czekałam i nic nie zapowiadało ciąży wtedy więc może może ....

No to do dzieła:-) będzie się działo ;-) ja miałam ból w 15dc ,a skok temperatury był 17dc nie wiem jak to interpretować dziewczyny mi mówią ,żebym raczej nie przywiązywała wago do tego wykresu bo to jest niemiarodajne dlatego ,że mierzę od połowy praktycznie dlatego nie patrzę na wykres za bardzo.Cień nadziei mam ,mój M powiedział ,że skoro mnie sutki bolą to @ będzie ,ale w ciąży też bolały więc wiesz różnie może być no niestety nic innego nie pozostaje jak czekać...

Souillac- tak tempka spada przed @ albo w trakcie @ nie ma reguły na to kiedy dokładnie ,ale spada , w pierwszej fazie jest niższa a w drugiej fazie cyklu wyższa bez względu na to czy jest ciąża to tempka rośnie w drugiej fazie cyklu jak się utrzymuje przez jakieś 18 dni (nie jestem pewna czy na pewno tyle) to oznacza ciążę coś w tym stylu.

Ja obserwowałam do tej pory śluz i ból , my z M się zabezpieczamy w ten sposób :
do 8 dc bez gumek , potem do 18dc z gumkami i potem bez gumek i tak już 5 lat
:-)oczywiście długość czasu z gumkami jest zależna od bólu kiedy występuje ,ale nie polecam takich metod jeśli człowiek nie zna zbyt dobrze cykli.

Souillac- a dobrze się czuję ból na @ przeszedł sutki bolą nadal jak przestaną boleć to znak ,że @ na dniach zawsze tak mam więc tym się będę kierować bo cykl na wykresie jest nieprawidłowy ,a to dlatego ,że dopiero od dwóch dni prawidłowo mierzę bo trzeba mierzyć 10 min termometrem rtęciowym ,a ja mierzyłam tylko 5-8 i dlatego tamperatury były niskie.

reklama
Ja też tak myślałam ,ale faktycznie jest różnica wiesz termometr nie nabije więcej niż ma temp ciała ,ale mniej może nabić no i ja mierzę w ustach spójrz na mój wykres od dwóch dni mierzę 10 min i jest taka sama ,a wcześniej mierzyłam od 5 do 8 i widzisz co się działo zobaczymy jak jutro będzie.

Do góry