MalyGosc
Fanka BB :)
Progesteronu nie miałam badanego. Dostałam go przy plamieniach i zalecenie kontynuowania brania go dalej od połowy drugiego cyklu, w którym zaczniemy starania, aby wzmocnić endometrium i samą ciążę w razie zajścia. Progesteron będę badać 2.01 wraz z innymi badaniami i wtedy gin ma podjąć decyzję co do dalszego stosowania duphastonu. Ale powiedział mi też, że pacjentki biorące leki wzmacniające nie podchodzą aż tak nerwowo i z niepokojem do następnej ciąży po poronieniu. Więc chodzi o głowę Czuję się po prostu bezpieczniej.Ja zrobiłam tylko i wyłącznie dla spokoju ducha tak z ciekawosci zapytam jaki masz progesteron, że bierzesz duphaston?
Pierwszy raz w ciążę zaszłam podczas pierwszego cyklu starań i poroniłam w 6tc. Niestety nie poznaliśmy przyczyn poronienia, prawdopodobnie naturalna eliminacja organizmu zarodka z wadami genetycznymi.
Teraz po 2 m-cznej przerwie, znowu w pierwszym cyklu starań, zaszłam bez problemu i branie tego duphastonu daje mi jakieś poczucie większego bezpieczeństwa.