reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
t3 to powinno być robione w pierwszej kolejności bo to jest hormon aktywny który odpowiada za metabolizm komórkowy. W skrócie bierzesz w tabletce hormon nieaktywny t4 który musi sie zamienić w organizmie na t3. Jak nie ma t3 to znaczy ze coś po drodze idzie nie tak jak trzeba. Temat rzeka ja borykam się z tym już od 4 lat a nadal nie umiem sobie z tym poradzić a endokrynolodzy bagatelizują objawy -tsh w normie jest pani zdrowa dziekuje.
Staram sie aktywnie 4 miesiace ale wlasciwie nie zabezpieczam sie od 4 lat. Mam juz syna i to cud ze jest.
A endokrynolog nic nie wspomniał o badaniu ft3, spojrzał tylko na badania i stwierdził, że jest okey, tarczyca w normie i nieważne, że włosy lecą garściami..., trzeba zbadać żelazo itd. czyli w sumie muszę jeszcze te ft3 zbadać skoro ono jest ważniejsze, szkoda że nikt mi tego wcześniej nie powiedział. A czemu cud, że jest syn? Przez te ft3?

Moja siostra starała się 10lat. Po pewnym czasie zaczęła mówić że poprostu nie chce dziecka.
Wczoraj w pracy zagadala koleżanka jak tam srak tam no, że się nie chce blabla. I że dla mnie jeszcze rozwiązanie bo mogę zejść na 9 miesięcy na "urlop" tylko się uśmiechnęłam a ona no bierzcie się już nie wytrzymałam i mówię a co Ty myślisz, że się nie biorę ze nie chce, że o niczym innym nie myślę... A po rodzinie znowu chodzą plotki, że dla nas najważniejsza jest budowa i dlatego dziecka brak no bo jak to ponad rok po ślubie i nic... Nie chcę mi się już tego wszystkim tłumaczyć..
Przepraszam, że trochę nie na temat [emoji120]

A endokrynolog nic nie wspomniał o badaniu ft3, spojrzał tylko na badania i stwierdził, że jest okey, tarczyca w normie i nieważne, że włosy lecą garściami..., trzeba zbadać żelazo itd. czyli w sumie muszę jeszcze te ft3 zbadać skoro ono jest ważniejsze, szkoda że nikt mi tego wcześniej nie powiedział. A czemu cud, że jest syn? Przez te ft3?
Ja to badam zawsze dla siebie na własną rękę bo endo nie bierze tego pod uwage. Moja endo też mi powiedziała że wszystko w normie a jak jej mówie że mam okropne objawy to kazała szukać gdzie indziej. A syn jest cudem bo zaszłam w drugim cyklu mając tsh 6 i dopiero w ciąży dowiedziałam się że jestem na to chora.

Ja to badam zawsze dla siebie na własną rękę bo endo nie bierze tego pod uwage. Moja endo też mi powiedziała że wszystko w normie a jak jej mówie że mam okropne objawy to kazała szukać gdzie indziej. A syn jest cudem bo zaszłam w drugim cyklu mając tsh 6 i dopiero w ciąży dowiedziałam się że jestem na to chora.
To faktycznie bardzo Ci się ładnie udało. Pewnie swoją drogą tyle o tym nie myślałaś..
Ale jak wcześniej Ci się udało to i teraz się uda na pewno tym bardziej,że tsh w normie :)
Ja to staram sie o pierwsze wiec nawet nie wiem czy mogę mieć dzieci..

Witam z rana. Właśnie doczłapałam się do pracy. Miały być przytulanki a było wielkie nic. Wkurzyłam się i poszłam spać do innego pokoju. Prosić o seks nie będę.
@Jastia Słońce witamy ponownie. Może warto poszukać pomocy u innego lekarza. My podtrzymamy na duchu ale co lekarz to jednak lekarz. Witam w klubie bo mi się też dzisiaj nie chce siedzieć w pracy.
U nas sie wczoraj udalo choc nie bardzo mialam ochote ale maz mnie „przekonal” ;)
@AniaKaja czyli idziemy rowno. Ja tez mam piekny sluz od przedwczoraj i do pt bedziemy dzialac codziennie tym razem haha a testy owu negatywne tak jak u Ciebie.
@Jastia cieszę się ze wróciłaś! Ale skoro to dwpresja to warto z tym powalczyc na poczatku.. moze zmien lekarza. Codo rozmowy z nami to milo ze tak sadzisz i smialo mozesz sie zalic.
Sciskam mocno

reklama
Do góry