reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

ja tak mam tsh idealne a ciąży narazie brak. Jedyne co to mam t3 poniżej ale już pracuje od miesiąca nad konwersją muszę zrobić badania i sprawdzić czy się poprawiło. Objawów niedoczynności coraz mniej.
ja własnie badałam tylko tsh, ft4 i anty tpo, i tylko przeciwciała nie są okey... na usg jakieś zmiany tarczycy są, nie badałam ft3, myślisz, że to ma jakiś duży wpływ te ft3? A ile czasu się staracie już?

reklama
Ja mówiłam rodzinie, przyjaciołom, kolegom z pracy otwarcie jak wygląda sytuacja, że jak się chce to się nie udaje. Nie ma czego ukrywać, czy się wstydzić. Szkoda nerwów na to co inni mówią lub co myślą- ludzie zawsze gadali i gadać będą. Moim zdaniem na każdą z nas przyjdzie czas i pora :)

Witajcie po przerwie, udzielałam się troszeczkę na forum z drugiej połowy 2019, a tutaj proszę ile do nadrobienia. Powiem Wam zupełnie szczerze, że odpuściłam zupełnie starania o dziecko, zajęta byłam pracą, domem, gotowaniem, trochę imprezowałam. W 26dc zrobiłam wieczorem test czułości 10, dwie kreski. Następnego dnia rano, czyli wczoraj, test czułości 25, też dwie kreski. Wczorajsza beta 129. Modlę się, żeby wszystko było dobrze, jutro powtarzam betę. A kiedy powinnam iść do lekarza? Jak myślicie? Bardzo się boję 😔

Witajcie po przerwie, udzielałam się troszeczkę na forum z drugiej połowy 2019, a tutaj proszę ile do nadrobienia. Powiem Wam zupełnie szczerze, że odpuściłam zupełnie starania o dziecko, zajęta byłam pracą, domem, gotowaniem, trochę imprezowałam. W 26dc zrobiłam wieczorem test czułości 10, dwie kreski. Następnego dnia rano, czyli wczoraj, test czułości 25, też dwie kreski. Wczorajsza beta 129. Modlę się, żeby wszystko było dobrze, jutro powtarzam betę. A kiedy powinnam iść do lekarza? Jak myślicie? Bardzo się boję [emoji17]
Mowi sie ze jak beta wynosi ponad 1000to dopiero cos widac na usg

ja własnie badałam tylko tsh, ft4 i anty tpo, i tylko przeciwciała nie są okey... na usg jakieś zmiany tarczycy są, nie badałam ft3, myślisz, że to ma jakiś duży wpływ te ft3? A ile czasu się staracie już?

t3 to powinno być robione w pierwszej kolejności bo to jest hormon aktywny który odpowiada za metabolizm komórkowy. W skrócie bierzesz w tabletce hormon nieaktywny t4 który musi sie zamienić w organizmie na t3. Jak nie ma t3 to znaczy ze coś po drodze idzie nie tak jak trzeba. Temat rzeka ja borykam się z tym już od 4 lat a nadal nie umiem sobie z tym poradzić a endokrynolodzy bagatelizują objawy -tsh w normie jest pani zdrowa dziekuje.
Staram sie aktywnie 4 miesiace ale wlasciwie nie zabezpieczam sie od 4 lat. Mam juz syna i to cud ze jest.

Ja mówiłam rodzinie, przyjaciołom, kolegom z pracy otwarcie jak wygląda sytuacja, że jak się chce to się nie udaje. Nie ma czego ukrywać, czy się wstydzić. Szkoda nerwów na to co inni mówią lub co myślą- ludzie zawsze gadali i gadać będą. Moim zdaniem na każdą z nas przyjdzie czas i pora :)
Zazdroszczę Ci pozytywnego myślenia;) Ale masz racje;)

Ja wczoraj jeszcze się dowiedziałam że koleżanka mojego narzeczonego ogłosiła ciążę... Tak opowiadał, jak pokazywała zdjecie z usg (bo to już 12tydz). Widać było, że był poruszony :)

reklama
Do góry