reklama
olaaa7
Fanka BB :)
To koniecznie daj znać jak wynikSuper!!! ❤❤ ja dzisiaj powtarzałam betę z soboty, żeby zobaczyć czy wszystko OK i czy przyrost odpowiedni...musi być dobrze! Więcej bety już nie robię
Też robiłam w poprzedniej ciąży tylko 2 razy betę, nie ma co robić więcej i się zamartwiać czy ok czy nie.
Różamama
Super!!! [emoji8][emoji173][emoji173] ja dzisiaj powtarzałam betę z soboty, żeby zobaczyć czy wszystko OK i czy przyrost odpowiedni...musi być dobrze! Więcej bety już nie robię [emoji847][emoji87]
Daj znać
Kara85
Zaangażowana w BB
Dziewczyny mam pytanie odnośnie owulacji. W piątek byłam u ginekologa 8dc i stwierdziła brak pęcherzyka i cykl bezowulacyjny, tylko ze jakoś strasznie szybko robiła to badanie jak nigdy. Dała mo Clo na następny cykl. Ale co mnie zastanawia to to ze wczoraj obudził mnie bol jajnika prawego taki pulsujący jakby falami, po jakimś czasie ustąpił, a wieczorem znów się na chwile pojawił. Zwróciłam uwagę bo ja bardzo rzadko mam bol jajnika.
Wczoraj jeszcze czułam mokro i był śluz a dzisiaj już sucho. I teraz zgłupiałam. A w tym cyklu ani nie mierze tempki ani nie zwracam na nic uwagi ale jakoś ta wizyta i te bóle wczorajsze nie dają mi spokoju. Możliwe ze to jednak owulacja? Szyjkę mam cały czas wysoko od ostatniej miesiączki także nie wiem czy jest otwarta czy zamknięta.
Ach zwariować można przez ten organizm. [emoji5]
Zobaczymy kiedy @ przyjdzie, bo tez teraz nie wiem jeżeli to rzeczywiście bezowulacyjny to jak długi będzie.
Wczoraj jeszcze czułam mokro i był śluz a dzisiaj już sucho. I teraz zgłupiałam. A w tym cyklu ani nie mierze tempki ani nie zwracam na nic uwagi ale jakoś ta wizyta i te bóle wczorajsze nie dają mi spokoju. Możliwe ze to jednak owulacja? Szyjkę mam cały czas wysoko od ostatniej miesiączki także nie wiem czy jest otwarta czy zamknięta.
Zobaczymy kiedy @ przyjdzie, bo tez teraz nie wiem jeżeli to rzeczywiście bezowulacyjny to jak długi będzie.
Ilu dniowe masz cykle ze betę masz taką wysoką [emoji1303]
Zazwyczaj regularnie 28-29 dc. Betę robiłam w 31 dc
olaaa7
Ja się może nie znam ale 8dc to nie jest za wcześnie żeby określić czy będzie owulacja? Jak dla mnie taki ból to owulacyjny. Przynajmniej ja bym tak to odebrała.Dziewczyny mam pytanie odnośnie owulacji. W piątek byłam u ginekologa 8dc i stwierdziła brak pęcherzyka i cykl bezowulacyjny, tylko ze jakoś strasznie szybko robiła to badanie jak nigdy. Dała mo Clo na następny cykl. Ale co mnie zastanawia to to ze wczoraj obudził mnie bol jajnika prawego taki pulsujący jakby falami, po jakimś czasie ustąpił, a wieczorem znów się na chwile pojawił. Zwróciłam uwagę bo ja bardzo rzadko mam bol jajnika.
Kara85
Zaangażowana w BB
Tak czy siak sprawdzę sobie z ciekawości jaka dawkę acard-u brałam
Z tego co ja się dowiedziałam to bezpieczna jest dawka 75mg. I acard ma wspomóc przepływ krwi i zapobiegać powstawaniu zakrzepów. Dobrze jest się zapytać lekarza czy sa ku temu wskazania. No zaburzenia krzepliwości, przebyte poronienia itd.
Ja biore acard od Ok 3 tygodni i powiem Wam ze okazało się ze polepszyło mi się endometrium. Jakoś moja doktor na to nie zwracała uwagi ale trochę się naczytałam i przejrzałam swoje wyniki z ostatnich kilku wizyt i endometrum zawsze miałam w okolicach 5mm czy to przed czy po owulacji, a na ostatniej wizycie piątkowej 7,1mm. Nie wiem czy to dzięki temu ale to jedyna rzecz jaka zmieniłam w ostatnim czasie.
A głupia nie pomyślałam żeby się mojej doktor spytać o to endometrium bo podejrzewam u siebie problemy z zagnieżdżanie, bo owulacje miałam, przytulanki w czas, temperatura ładnie rosła i nadchodził @. Ale przy kolejnej wizycie ja o to zahacze na pewno.
Pozdrawiam [emoji5]
montek.87
Super wiadomosc!!Beta 161 w 29 dc
Super, gratulacjeBeta 161 w 29 dc
reklama
Kara85
Zaangażowana w BB
Ja się może nie znam ale 8dc to nie jest za wcześnie żeby określić czy będzie owulacja? Jak dla mnie taki ból to owulacyjny. Przynajmniej ja bym tak to odebrała.
Dziękuje Ci bardzo.
Ja mam dość wcześnie owulacje z reguły między 9-11 dc.
Dlatego myślałam ze albo bezowulacyjny albo owulacja się przesunie ale ten bol i brak śluzu dzisiaj dały mi do myślenia. No nic zobaczymy za kilka tygodni [emoji5]