reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Ja to tak wszystko porownuje do Ciebie.. pewnie nie powinnam, ale Twoja kreseczka byla juz taka mocna. Pojde na dniach i zobaczymy.. teraz chyba najbardziej boje sie pozamacicznej :(
Oj przestań. Zobacz - zdjęcie testu po 10 dniach od @ z ciazy z synem. Mam go do dziś.

Załączniki

• 104C4691-17EF-4423-BBD1-1F72124CDE7B.jpeg
    104C4691-17EF-4423-BBD1-1F72124CDE7B.jpeg
    225,4 KB · Wyświetleń: 92
No bo mi np. Może kontrowersyjnie lekarz zalecił, ale 3 dni koło owu codziennie a w owu 2x. Tłumaczył mi to tym,ze fakt mówi się ze plemniki potrafią przeżyć do 72h ale jednak nie zawsze tak jest... i dobrze wstrzelić się prosto w jajo. Choć naprawdę wiem,ze większość mówi o co drugim dniu. Ja jednak tą metodą (przed owu 1x, owu 2x, po owu 1x) pozostałe co drugi zaszłam już drugi raz. Z pierwszej ciazy syn, teraz zobaczymy co będzie :) powodzenia!
A ja wczesniej prawie codziennie.
W tym cyklu dzien przed owu i dwa dni po

Troche ja juz odpusciła bo maż mogl sie czuc jak prokreator staram sie odpuscic . Ale jak tu nie myslec o dziecko jak tak bardzo chcesz a latka no cóż 33 jak na pierwsza ciążę

No bo mi np. Może kontrowersyjnie lekarz zalecił, ale 3 dni koło owu codziennie a w owu 2x. Tłumaczył mi to tym,ze fakt mówi się ze plemniki potrafią przeżyć do 72h ale jednak nie zawsze tak jest... i dobrze wstrzelić się prosto w jajo. Choć naprawdę wiem,ze większość mówi o co drugim dniu. Ja jednak tą metodą (przed owu 1x, owu 2x, po owu 1x) pozostałe co drugi zaszłam już drugi raz. Z pierwszej ciazy syn, teraz zobaczymy co będzie :) powodzenia!
Czy ja wiem czy kontrowersyjnie... U nas w tym cyklu byly nawet 3dni pod rzad, jeden dzien odpoczynku i ponownie 3dniowy maraton. Zobaczymy co z tego wyszlo.

Oni z tego co wiem w kolko dziecko. Zona go strasznie meczy bo koles nawet piwka nie moze się napic.
Zwariowalabym
To już jak paranoja. Niestety jak komuś bardzo zależy to głowa sama nie daje spokoju i non stop siedzi w głowie ciąża. A to chyba najgorsze co może być. Z drugiej strony ciężko odpuścić i się wyluzować.

To już jak paranoja. Niestety jak komuś bardzo zależy to głowa sama nie daje spokoju i non stop siedzi w głowie ciąża. A to chyba najgorsze co może być. Z drugiej strony ciężko odpuścić i się wyluzować.
No oni maja tez swoje lata moze dlatego tak cisna.
Ale to już raczej przegiecie.
Wszystko pod presja to nie wyjdzie

reklama
A spinasz sie co cykl czy bardziej na luzie?
Ja sprawdzalam owu, nie opuszczalam dni plodnych i lipa.
Bylam u lekarza na poczatku wrzesnia.mowi mi zeby pojsc na jakas imprezke, napic sie.. i pyklo.
To byl jeden seks dzień przed owulacja i jeden dwa dni po.
Do teraz jestem w szoku ze zaskoczylo

A widzisz, ja np nie sprawdzam owu, kochamy się kiedy mamy na to ochotę, później tylko widzę po temperaturze czy owu była i czy w tych okolicach był sexik. Nie na sile bo to ma być przyjemne a nie z musu.

Zastanawiał mnie ten cykl bo jest inny ale raczej nic z tego choć nie tracę nadzieji. A jak mnie złapały nocne poty to tym bardziej mnie to podbudowało ale teraz.. No nic, póki @ nie ma nadzieja jest a jeżeli przyjdzie to znaczy ze nie tem czas i dlatego po prostu rzucę to wszystko w kat. Może wtedy kiedyś się uda.

Boli tylko jak widzisz wkoło patologie z dziećmi, ludzi którzy dzieci nie chcą i tylko je niszczą, a tylu dobrym kochającym się parom się nie udaje. Wczoraj przeczytałam artykuł w lokalnej gazecie o dwóch siostrach 15 i 17 lat które urodziły dzień po dniu, z czego jedna już ma 2letnie dziecko. I nóż się w kieszeni otwiera bo ty walczysz w tym czasie uczysz się potem pracujesz żeby zapewnić dziecku dobro a przychodzi czas i się nie udaje, tracisz kolejne ciąże, kolejne cykle mijają a ty w tym samym miejscu. To chyba najbardziej boli.

Ale i tak w głębi duszy wierze ze każdej z nas się w końcu uda. Nie wyobrażam sobie inaczej.

Do góry