reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A wy jak długo?
My 4 cykl. Teoretycznie z kalendarzyka owu powinnam mieć 10, ale 17 byłam u ginekologa i pani powiedziała, że jest pęcherzyk i to ten dzień... Oczywiście korzystaliśmy z okazji, nakręciłam się, że skoro było go widać to są szanse, a tu takie rozczarowanie :(
Nigdy nic mnie nie bolało przed @, od wczoraj całe podbrzusze mnie boli, ale dziś to już przegięcie. Pewnie będzie mega @

Fado dzięki za optymizm, ale dzisiejszą wizyta u ginekologa, przekreśliła nadzieję. Byłam u mojej ginekolog zmierzyć poziom beta hcg i przy okazji zrobiła mi usg i niestety i miałam cykl bezowulacyjny i mam się spodziewać opóźnienia @.
Także u mnie kicha na całego, ten cykl przekreślony. Ale gin powiedziała, że to bardzo normalne po poronieniu, wydłużony i bezowulacyjny cykl, ja się tylko zastanawiam kiedy mi się to unormuje!
A ile jesteś po poronieniu??
Ja od razu miałam normalnej długości cykle, pierwszy już z owulacja, jak si eokazalo na kontroli, tylko owulacja była bardzo późno, bo we wtorek a w sobotę już @ był.
Teraz sama nie wiem co i jak, wydaje się że wszystko ok, to już 4 cykl i teraz na serio wzięliśmy się za starania, poprzedni miesiąc to było tak o, uda się to się uda, nie to nie. ;)
Teraz sprawdzam i porównuję wyniki testów owulacyjnych z mierzeniem temperatury :)

Ja dziś już też z marnym nastrojem... okres wypada mi jutro bądź w piątek:( Jak tylko zaczęły się klucia prawego jajnika, a teraz jeszcze podbrzusza to już wiem że idzie przeklęta @...
I na nic obiecanki że już nie będę przeżywała i liczyła dni...na nic :( co za porażka.
Oj, to zawsze jest jakieś uklucie żalu, rozczarowanie, że się nie udało, ale nie traktuj tego jako porażkę.

Ja dziś powinnam dostać @, nie dostałam więc zrobiłam test... ale był tak biały, że aż zabolało. Od rana ryczałam, teraz w biurze nie mogę wysiedzieć... Jestem na siebie wściekła :crazy: W dodatku podbrzusze mnie mocno boli, jak nigdy nie bolało przed miesiączką.
Kochana, zrób test jutro jak @ się nie pojawi, czasami pokazują się dwie kreski kilka dni po planowanej @.
A jeśli się pojawi to po co robić test z rana jak nie wiadomo co jeszcze cały dzień przyniesie a Ty się tylko negatywnie nastawisz i nakrecasz... Spokojnie, nie złość się, jak potrzebujesz to poplacz, ale stres źle na nasze organizmy wpływa.. :*

Kochana, zrób test jutro jak @ się nie pojawi, czasami pokazują się dwie kreski kilka dni po planowanej @.
A jeśli się pojawi to po co robić test z rana jak nie wiadomo co jeszcze cały dzień przyniesie a Ty się tylko negatywnie nastawisz i nakrecasz... Spokojnie, nie złość się, jak potrzebujesz to poplacz, ale stres źle na nasze organizmy wpływa.. :*
Niby wiadomo, nie stresować się i w ogóle... Staram się, ale to nie takie proste, tym bardziej że jestem raczej nerwusiata z natury :( Całe 4 miesiące byłam tak spokojna, że wszyscy mnie wyzywali, że pewnie jakieś uspokajacze biorę, w pracy stwierdzili, że się mega wyciszyłam. Podchodziłam na luzie, bo przecież ciężko tak od razu zajść w pierwszym cyklu. Ale już nie mogę...
Nigdy nie brałam antykoncepcji, nie miałam żadnych problemów, za każdym razem ginekolog mówi, że mam "piękne jajniki", od kwietnia biorę femibion 0 i myślałam, że po prostu będzie łatwiej. Jak byliśmy w podróży poślubnej to w ogóle nie myślałam o tym, że się staramy... Mega się boję, że coś jest ze mną nie tak i czuję się winna.

Zawsze dostawałam @ w nocy/nad ranem, tak że jak wstałam to już jakieś plamki były... i zawsze o czasie, dlatego zrobiłam ten test.

A ile jesteś po poronieniu??
Ja od razu miałam normalnej długości cykle, pierwszy już z owulacja, jak si eokazalo na kontroli, tylko owulacja była bardzo późno, bo we wtorek a w sobotę już @ był.
Teraz sama nie wiem co i jak, wydaje się że wszystko ok, to już 4 cykl i teraz na serio wzięliśmy się za starania, poprzedni miesiąc to było tak o, uda się to się uda, nie to nie. ;)
Teraz sprawdzam i porównuję wyniki testów owulacyjnych z mierzeniem temperatury :)

Oj, to zawsze jest jakieś uklucie żalu, rozczarowanie, że się nie udało, ale nie traktuj tego jako porażkę.

Ja poroniłam 06.06. Mam drugi cykl. Zobaczymy, jakoś to będzie, teraz mam intensywny czas przedemną, nie będzie czasu myśleć

reklama
Właśnie intensywne objawy to jest objaw ciąży, ja tak miałam, i też tak piszą, że ma się objawy takie jak zawsze przed @, tylko mocniejsze, także jest coś na rzeczy.
A u mnie nie było żadnych objawów. Może coś lekko brzuch pobolewal ale czekałam cały czas na @ i miałam bardzo nieregularne cykle więc nawet niczego się na początku nie spodziewałam :p
Ja poroniłam 06.06. Mam drugi cykl. Zobaczymy, jakoś to będzie, teraz mam intensywny czas przedemną, nie będzie czasu myśleć
Rozumiem, dość szybko dostałaś w takim razie zielone światło :) to może faktycznie coś może być jeszcze rozregulowane... Mi lekarz min. 3 msce kazał odczekać.

Do góry