reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(

reklama
Ostatni raz mnie bolały piersi w ciąży, czyli w maju, i były jak balony napięte, a po poronieniu nic w tej kwestii się nie zmieniło. Nigdy tak naprawdę mnie piersi nie bolały, ani przed ani w trakcie@. Moze są pełniejsze troszkę w połowie cyklu, ale o bólu nie mogę mówić.

Agatha Takie napuchnięcie mogłoby zwiastować ciążę, czy nie ?
Pewnie to PMS :)

Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(
Endometrium można poprawić dietą. Mój lewy jajnik też jest jakiś lewy. Endo miałam przed dietą jak to lekarz powiedział jak stara baba. Po diecie dużo ładniejsze było i prawidłowe. W poprzednim cyklu miałam dwa dominujące i pięknięte z lewego. Później na drożności okazało się, że lewy był bardziej przytkany niż prawy. Głowa do gory, pozytywne myślenie też poprawia stan ciała :)

Endometrium można poprawić dietą. Mój lewy jajnik też jest jakiś lewy. Endo miałam przed dietą jak to lekarz powiedział jak stara baba. Po diecie dużo ładniejsze było i prawidłowe. W poprzednim cyklu miałam dwa dominujące i pięknięte z lewego. Później na drożności okazało się, że lewy był bardziej przytkany niż prawy. Głowa do gory, pozytywne myślenie też poprawia stan ciała :)
A jaka dieta? Co warto spożywać, co warto wykluczyć? ;)

Załączniki

• Screenshot_20190925_215058_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_20190925_215058_com.google.android.apps.docs.jpg
    326,5 KB · Wyświetleń: 64
Teoretycznie jem te produkty co dzień. U mnie problemem jest endometrioza która była wiele lat temu wykryta. Czeka mnie szereg badań, dr twierdzi że jest nadzieja ale bez badań nic więcej się nie da. Uważa że za mało estradiolu mam. Pęcherzyki mam 3 w tym jeden 16 mm A dwa14 byli ich 5 ale te dwa przegrały. Co do blizny powiedziała że jak dojdzie do zapłodnienia A maluch wybierze to miejsce do zagnierzdzenia będzie poważny problem. Dziś 11dc jajnik prawy boli potwornie lewy prawie wcale. I lewy jest dwa razy większy od prawego.

reklama
Dzień dobry, mi nadal niedobrze. Doszły inne objawy. W zeszłej ciąży tak miałam - parę dni niedobrze i w końcu biegunka. Ale moje ciało wysyłalo mi już sprzeczne sygnały, więc może coś załapałam i to wcale nie ciąża.
Dziś śniło mi się, że dostałam @.
A teraz kawka zanim obudzi się dom;)

Do góry