reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
bylam... mam pecherzyk ciazowy 8mm na 3mm. Zarodka jeszcze nie ma, powiedziala zeby powtorzyc bete. Ze jest cialko zolte i ze wszystko prawidlowo. Dla mnie to juz powinno byc wiec licze sie z pustym jajem.plodowym

bylam... mam pecherzyk ciazowy 8mm na 3mm. Zarodka jeszcze nie ma, powiedziala zeby powtorzyc bete. Ze jest cialko zolte i ze wszystko prawidlowo. Dla mnie to juz powinno byc wiec licze sie z pustym jajem.plodowym
A u ciebie który tydzien wg om? Bo ja w pierwszej ciąży byłam u gina w 5tc + parę dni i też był tylko pęcherzyk a betę w 4tc robiłam i miałam malutką tylko 24 z hakiem. A za 2 tygodnie już biło serduszko.

Ogólnie jestem strasznie zniesmaczona - wizyta na NFZ - tragedia!
Na dzień dobry usłyszałam „państwo płaci to kobiety się rozmnażają”
Nie zostałam obojętna wobec tego zarzutu ale już zrobiło się nie miło..
później badanie - w miarę okey! Pokazał mi pęcherzyk i tyle..
No j kwestia L4 - pracuje na produkcji - stoję przez 8 godzin, mam 20 min przerwy, 3 zmiany, dział elektryczny. Pan dr stwierdził ze gdyby dał mi już L4 to by mnie zdyskryminowal - bo nie jestem chora czy niepełnosprawna a pracodawca powinien się wykazać „poszanowaniem” dla kobiet ciężarnych. Jak mi będzie kazał coś zrobić czego nie powinnam w ciąży to mam sobie to spisać na kartkę i pójść do PIPu. A jak nie mogą mi zapewnić pracy na warunkach „specjalnych” to powinni wypłacić mi postojowe! Tak mi dziś doradził gin :rolleyes2:

No j kwestia L4 - pracuje na produkcji - stoję przez 8 godzin, mam 20 min przerwy, 3 zmiany, dział elektryczny. Pan dr stwierdził ze gdyby dał mi już L4 to by mnie zdyskryminowal - bo nie jestem chora czy niepełnosprawna a pracodawca powinien się wykazać „poszanowaniem” dla kobiet ciężarnych. Jak mi będzie kazał coś zrobić czego nie powinnam w ciąży to mam sobie to spisać na kartkę i pójść do PIPu. A jak nie mogą mi zapewnić pracy na warunkach „specjalnych” to powinni wypłacić mi postojowe! Tak mi dziś doradził gin :rolleyes2:
Jakiś frustrat zas... A dał Ci chociaż zaświadczenie o ciąży? Mój ginekolog nawet po poronieniu dał mi zwolnienie z kodem B, żebym więcej kasy dostała. Idź do innego lekarza po zwolnienie. Nie możesz przecież stać tyle godzin...

reklama
A dajcie spokój z tymi lekarzami na NFZ... kiedys u lekerza, u którego już jakiś czas się leczyłam, uslyszalam: a potrzebuje Pani tych leków? Jakbym to ja mialanie wiedzieć... a nie tak dawno bylam u pani doktorz, ktora na pytanie kiedy mogę przyjść na cytologie, powiedziala, ze po Nowym Roku... niestety gdybym miała tylko prywatnie sie leczyc to chyba bym musiała obrabowac bank... i to jest smutne niestety, że na NFZ traktuja cie jak gow..o

Do góry