reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
dziewczyny, czy któras z Was zdecydowała sie juz ostatecznie na jakis sprzet? czy któras z Was ma juz wózek w domu?

co myślicie o kupowaniu przez internet np. na stronie bobowózki.pl? ja mam zamiar klupić wózek właśnie na tej stronie, czy któraś z was ma ewentualne złe doświadczenia?

Ja juz kupiłam furę. Zapłacilismy za nowy 450zł. Nie jest to żaden znany model. Ale po dokładnym obejrzeniu, przetestowaniu, składaniu i rozkładaniu- w pełni spełnia swoje funkcje. Mieszkamy w domu, więc nie będzie problemu z targaniem go na góre- waży 14kg. Nam sie podoba, jesteśmy zadowoleni.

my kupimy prawdopodobnie w koncu z beby merc taki za 920zł w sklepie , z fotelikiem :) mnie nie zalezy jakos specjalnie na wadze bo mam winde i nosic go nie bede a spodobal mi sie w sklepie dobrze sie prowadzi i ladnie wyglada wiec juz nie zastanawiamy sie dalej bo zwariowac mozna od tych ofert...a zamawiamy go pod koniec kwietnia czeka sie maksymalnie 2 tyg wiec akurat bedzie na 10maja:) najpozniej 14 wic spokojnie

my kupimy prawdopodobnie w koncu z beby merc taki za 920zł w sklepie , z fotelikiem :) mnie nie zalezy jakos specjalnie na wadze bo mam winde i nosic go nie bede a spodobal mi sie w sklepie dobrze sie prowadzi i ladnie wyglada wiec juz nie zastanawiamy sie dalej bo zwariowac mozna od tych ofert...a zamawiamy go pod koniec kwietnia czeka sie maksymalnie 2 tyg wiec akurat bedzie na 10maja:) najpozniej 14 wic spokojnie
ja go już mam w domku:p, tyle, że zamawiałam przez internet i z przesyłką zapłaciłam 700 zł. Troszkę nim pojeździłam, oczywiście montowałam itd i powiem Ci, że jak na razie wybór był trafny:p. Ze względu, że nie będziemy mieszkac już w domu, tylko u mamy w bloku, to będziemy zmuszeni trzymac go na klatce, więc nawet gdyby ktoś go zwinął, to na pewno nie bedzie tak żal, jak gdybym wydała na niego ze 2000 zł. Mieszkam na 8 piętrze, ale mam 2 windy w bloku, także nie będzie problemu z wnoszeniem go.
A waga jest chyba porównywalna do xlandera albo jest nawet lżejszy z tego co czytałam:).

Ja również już zamówiłam ale musze poczekac na odbiór 2-3 tyg. Kupiliśmy Tako jumper z fotelikiem w kolorze czerwono czarnym w sumie zapłaciliśmy 1200 zł. I z tego co pojeździałam nim po sklepie to fajnie się prowadzi...z resztą koleżanka korzysta i sobie chwali:-)

aniasz5 ja juz sprawe wozka dawno przerobilam i mam swoje dwa typy: x-lander xa i jedo fyn 4ds. bedzie jeden z tych i zdania nie zmienie za nic w swiecie :p

:-D Nataliak no pewnie zgadzam się z tobą. ja tez tak mam.ja znowu jestem za firmą tako-jumper lub warrior.ale powiem tylko tak wskrócie ze ten Jedo tez mi sie podobał( na pewno jest bardziej funkcjonalny jak xlander) bo własnie ostatnio miałam okazje go porównywac z moim jumperem.i powiem ci ze jedo ma fajniejszy podnóżek i szerszą gondolę. tez leciutko sie prowadzi.co do kolorów to mam troche inny gust bo mi się podoba cały zielony.ale no własnie mimo wszystko chyba i tak obstaje za moim Tako...-też sie cos uparłam na niego...:-D

Ja początkowo czyli jakieś 4 miesiące temu też myślałam nad Tako. Byłam jednak w sklepie gdzie stały obok siebie właśnie Jedo i Tako. Dla mnie Jedo bez porównania lepszy od Tako, choćby jeśli chodzi o jakość materiałów, nie wspominając już o innych szczegółach. Choć nie mówię absolutnie że Tako jest zły czy brzydki (bo jest kilka kolorów które mi się podobają) to jednak Jedo dla mnie jest atrakcyjniejszy :)

reklama
ja chyba jednak sie zdecyduje na Mutsy Transporter granatowy z fotelikiem maxi cosi city + spiworek i adaptery do montowania fotelika na stelażu oraz pompowane tylnie koła...kosztuje troche kasy bo na dino.sklep.pl znalazłam oferte za okolo 1900zł, ale spełnia moje wymagania estetyczne, no i wagowe..bede go targać codziennie na 3 pietro..

Mam trochę wyrzuty sumienia, bo koleżanka mi mówi, że mam sie puknąc w głowę, że chce dać tyle kasy za wózek,ale ja doszłam do wniosku, że pewnie bedzie mi służył przez 3 lata i zostanie dla kolejnego dziecka, no i też ja np. całą ciąże chodzę do lekarza na NFZ, wiec wizyty mnie nie kosztują, a ona chodzi co 3 tygodnie do lekarza, który kasuje za wizytę 100zł, łatwo policzyć ile za całą ciąże zostawi u niego pieniedzy, a ja sobie ta sama kwotę przeznaczę na zajebisty wózek... :cool2:

Do góry