reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Wiecie co ...

przypomniała mi sie jedna z zalet wozków ktora bardzo sie przydaje ze wzgledu na praktycznosc...

skretne koła...

jesli koła są "sztywne" za kazdym skretem trzeba podnieśc wozek

bardzo lubiłam ta funkcje w moim wozku, ze jedna reka skrecam gdzie chce.

Polecam

Za to załuję ze nie mam przekładanej raczki i dziecko jest tylko tyłem do mnie w spacerówce....

reklama
chyba wózek to dla mnie najtrudniejszt wybór rozglądam sie za nim od jakis 3 miesięcy i nic nie wybrałąm bo jak mi sie po wyglądzie podoba to albo koła nie takie albo za niski itp

Ja też nie mogłam się zdecydować na żaden z wózków... Podobały mi się różne ale wybór naprawdę nie był łatwy... Więc rozwiązanie pojawiło się samo - okazało się, że kuzynka szwagra rozprowadza wózki od jakiegoś tam producenta. Wyglądają jak TAKO ale nie mają napisów i różnią się trochę wyglądem poszycia, co mnie akurat zadowalało. I tak za wózek 3w1 zapłaciłam niecałe 800zł więc raczej opłacało się ;-)

Nataliak różnica w cenie x-landera 2010 a jedo fyn 4ds 2010 to dużo więcej niż 300-400 zł. Jeśli zdecydowałabyś się na zakup jedo to polecam sklep dino.sklep.pl ze względu na opcję "widziałeś ten produkt taniej?". Ja znalazłam taniej Jedo fyn 4ds (cały czas mówię oczywiście o wózku bez fotelika, sama gondola+spacerówka+dodatki które mają w standardzie typu torba na wózek) w sklepie babytop.pl (1159 zł) napisałam o tym do dino.sklep.pl a oni obniżyli mi cenę na 1000 zł :p Także zamawiam u nich jedo fyn 4ds 2010.
Ja też początkowo wahałam się między x-landerem a jedo. Jedo wygrał ze względu na większą gondolkę, na możliwość przekładania spacerówki (przodem i tyłem), no i ze względu na jednak niższą cenę. Oglądałam oba na żywo, nawet jeździłam po śniegu i jednym i drugim. Oba prowadzą się bardzo dobrze, także tu różnicy nie widziałam. Jedo wpina się łatwo ale najlepiej jak sama pojedziesz i sama ocenisz co Ci bardziej pasuje :)
Co do fotelika my kupujemy oddzielnie maxi-cosi citi (jest możliwość wpięcia do jedo) ze względu na to że planujemy za miesiąc nabyć wreszcie samochód. Dlatego zrezygnowałam z początkowej opcji zakupu Jedo 3w1 bo ich fotelik jest niestety marny...

blisko domu mam te sklepy na solidarnosci wiec tam oblookam oba modele. a na dzielnej znalazlam sklep ktory ma za 1300zl jedo i wszystkie kolorki na miejscu. nastawiam sie na wydanie 1600-1700zl za x-landera wiec stad mi taka roznica wyszla. ale patent z obnizaniem ceny przyznaje niezly ;) nie mam tylko pomyslu na kolor jedo, do tej pory najbardziej podobal mi sie czarno(szaro?)-zielony a wczoraj odkrylam ze brazowo-czerwony tez maja fajny, no sama nie wiem, musze na zywo je obejrzec jeszcze raz. pewnie jutro sie wybierzemy na rekonesans :)
wieksza gondolka w jedo do mnie nie przemawia bo nie jest wcale duzo wieksza niz w nowych x-landerach. za to spacerowka w jedo mimo ze ma mozliwosc mocowania w obu kierunkach to jest gorsza niz w x-landerach, przede wszystkich wezsza.

W dino.sklep.pl akurat kolor który wybraliśmy z małżem też mają od ręki także jakby niebyło 200 zł taniej. Co do sklepu na dzielnej to mówisz o dudek dla dzieci, tam właśnie byliśmy obejrzeć oba modele (mają możliwość wyjechania wózkiem ze sklepu, stąd nasze jeżdżenie po śniegu :p). My wybraliśmy ten kolor w wersji freeline:
W rzeczywistości ten szary kolor jest jaśniejszy niż na zdjęciu.

Załączniki

• 186..jpg
    186..jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 36
no wlasnie o sklep dudek mi chodzi. przejdziemy sie tam jutro. o kolorze dokladnie tym pisalam i ten nam sie najbardziej podoba, gondolka rowniez w wersji freeline. a jak wyglada spacerowka? jesli macie go juz kupionego to zrob prosze jakas fotke i wrzuc. bo z tego co zauwazylam to rozklad kolorow w spacerowkach jest zupelnie inny niz w gondolach.

no wlasnie o sklep dudek mi chodzi. przejdziemy sie tam jutro. o kolorze dokladnie tym pisalam i ten nam sie najbardziej podoba, gondolka rowniez w wersji freeline. a jak wyglada spacerowka? jesli macie go juz kupionego to zrob prosze jakas fotke i wrzuc. bo z tego co zauwazylam to rozklad kolorow w spacerowkach jest zupelnie inny niz w gondolach.

Ten kolorek jest super ale wózka jeszcze nie mamy niestety, dopiero będę zamawiać w poniedziałek. W tym sklepie obejrzysz sobie dokładnie i gondolkę i spacerówkę :) Jedyne jak mogę Ci w tej chwili pomóc to w ten sposób - zdjęcia z innego forum dodane przez dziewczynę która kupiła jedo i właśnie ten interesujący nas kolor :) Dodam jeszcze że są to zdjęcia z 2009 roku także wózek również model na 2009.

Załączniki

• dscn4814..jpg
    dscn4814..jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 55
  • dscn4820d..jpg
    dscn4820d..jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 54
  • dscn4818u..jpg
    dscn4818u..jpg
    34 KB · Wyświetleń: 54
  • dscn4819z..jpg
    dscn4819z..jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 56
reklama
kolorystycznie spacerowka wyglada ok. cos mnie ciagnie do tego wozka i prawie jestem zdecydowana. teraz wszystko zalezy od porownania latwosci montazu gondoli ;)

Do góry