reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

ja go już mam w domku:p, tyle, że zamawiałam przez internet i z przesyłką zapłaciłam 700 zł. Troszkę nim pojeździłam, oczywiście montowałam itd i powiem Ci, że jak na razie wybór był trafny:p. Ze względu, że nie będziemy mieszkac już w domu, tylko u mamy w bloku, to będziemy zmuszeni trzymac go na klatce, więc nawet gdyby ktoś go zwinął, to na pewno nie bedzie tak żal, jak gdybym wydała na niego ze 2000 zł. Mieszkam na 8 piętrze, ale mam 2 windy w bloku, także nie będzie problemu z wnoszeniem go.
A waga jest chyba porównywalna do xlandera albo jest nawet lżejszy z tego co czytałam:).

No to super... dokladnie chodzi mi o taki wózek 3w1 NOWOŚĆ BABY MERC Q7 W FULL ZESTAWIE +GRATISY (948872750) - Aukcje internetowe Allegro
kolor sałata +czarny:) taki chcemy:))))

reklama
Mam trochę wyrzuty sumienia, bo koleżanka mi mówi, że mam sie puknąc w głowę, że chce dać tyle kasy za wózek,ale ja doszłam do wniosku, że pewnie bedzie mi służył przez 3 lata i zostanie dla kolejnego dziecka, no i też ja np. całą ciąże chodzę do lekarza na NFZ, wiec wizyty mnie nie kosztują, a ona chodzi co 3 tygodnie do lekarza, który kasuje za wizytę 100zł, łatwo policzyć ile za całą ciąże zostawi u niego pieniedzy, a ja sobie ta sama kwotę przeznaczę na zajebisty wózek... :cool2:
dokładnie, ja bym powiedziała ze zwariowała i wydaje co 3 tyg 100zł na lekarza, koleżanka powinna sie zastanowic zanim cos powie, kazdy przeznacza swoje pieniadze na co chce, jedna na prywatnego lekarza a inna na lepszy wózek. ja tez chodze na NFZ, kupuje x-landera( chociaz tu dziadki sponsoruja i mam nadzieje ze jakby pojawilo sie drugie dziecko to tez posłuzy) i nie czuje sie gorsza, moj lekarz jest ok i postanowilam te pieniazki przeznaczyc na wyprawke

17..jpg

Aga, bo ilość megabajtów zdjęć do wstawienia była ograniczona a ja wstawiam zawsze pełno to zrobiłam sobie drugie konto specjalnie do zdjęć. Nie wiem czy po zmianie też można tylko ileśtam zdjęć wstawić, ale jeśli tak to ja mogę 2 razy więcej hehe:-D

ja chyba jednak sie zdecyduje na Mutsy Transporter granatowy z fotelikiem maxi cosi city + spiworek i adaptery do montowania fotelika na stelażu oraz pompowane tylnie koła...kosztuje troche kasy bo na dino.sklep.pl znalazłam oferte za okolo 1900zł, ale spełnia moje wymagania estetyczne, no i wagowe..bede go targać codziennie na 3 pietro..

:

Klaris - jesli masz nosic wozek na 3 pietro, to dobrze przemysl czy Mutsy - bedzie dla Ciebie odpowiedni...
one wcale nie sa lekkie...

to bardzo fajny wozek - ale ma sporo tez minusów ktore u mnie przeważyly ze zamiast tego wybrałam dla Antosia inny wozek...

mala gondolka - wieksze dzieci sie tam poprostu szybko nie mieszcza...
mala spacerowka
biorac pod uwage rowniez potem pore roku gdzie trzeba wepchnac tam dziecko w kombinezonie, przykryte kocykiem i spiworkiem... wiem ze mamy potrafią na to narzekac...

Teraz odkupiłam gondolkę od Pani ktora sprzedala Casualplay zeby przy drugim dziecku kupic Mutsy...
po dwoch miesiacach sie wkurzyla i sprzedala Mutsy zeby wrocic do Casuala... i glownym powodem bylo to ze byl o wiele ciezszy, a ona tez musiala go targac..

musisz zrobic sobie porownania z roznymi innymi wozkami

...ja bardzo długo zastanawiałam się nad mutsy i to był mój pierwszy typ, ale w jednym ze sklepów sprzedawca zwrócił uwagę własnie na spacerówkę- że jest niewielka, poza tym pod pleckami jest jakiś element który może dziecko uwierać.... (mam na myśli "normalną" spacerówkę, a nie tą kubełkową) więc ostatecznie zrezygnowałam i zanim doszłam do aktualnego zakupu myślałam jeszcze nad Maxi Cosi Mura- zdecydowanie lepiej przemyślany niż Mutsy i mniej zawodny- o tym słyszałam w każdym sklepie.

nasz jeden z typów był własnie mutsy transporter- mężowi się strasznie podobał.
ale całe szczęście zdecydowaliśmy się na inny :-)

reklama
a ja sie wscieklam. poszlismy do tego dudka i moglismy tam obejrzec tylko jedo fyn 4ds bo x-landera xa nie mieli. facet mi probowal wcisnac kit ze modelu 2009 to juz nigdzie nie kupie a dostawa modelu 2010 do polski (?) bedzie dopiero w polowie kwietnia. mieli xq z 2009 ktory gondole owszem ma inna niz xa ale facet wmawial mi ze nie ma co porownywac bo xa ma duzo ciezsza co jest oczywiscie kolejna bzdura. mocowanie gondolki na stelazu w jedo jest porownywalne z x-landerem ale jej przenoszenie to porazka bo jedo ma po bokach paski do noszenia i gondolka sie buja jak szalona jak sie z nia idzie. oczywiscie nie moglismy wyjsc z wozkiem ze sklepu zeby go przetestowac i w ogole nie zostalismy milo potraktowani przez sprzedawce, widocznie za malo pachnielismy mu gotowka... zdecydowanie nie polecam tego sklepu...
no i mam jeszcze wiekszy dylemat teraz.

Do góry