reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Wczoraj wieczorem, tak ogladalam te wozki na necie. I znalazlam w koncu cos odpowiedniego dla mnie. Mysle, ze zostane przy Mclarenie, moim pierwszym wyborze. Bedzie to Maclaren Techno Xlr i z gondolka. Mi nie zalezy na pompowanych kolach, bo warunki atmosferyczne mam dobre, chodniki rowne, ani na wielkim koszu na zakupy. Wydaje mi sie idealny dla mnie drobnej, niewysokiej kobiety. Poza tym wozek bardzo praktyczny w duzym miescie ze wzgledu na swoje niewielkie wymiary i wage. Martwi mnie tylko jedno, ze jest troche ciezejszy od Maclaren Quest, bo wazy 7,5 kg, a Quest 5,5 kg. Ale bede miala i gondolke i spacerowke w jednym, a wiec cos za cos. Mysle, ze tak bedzie lepiej, bez sensu miec kilka wozkow w domu. A gondolke bede mogla wykorzystywac takze, jako przenosne lozeczko na dzien i w nocy do naszego lozka bedzie mozna ja wstawic. Jest leciutka i nieduza. A wyglada ten wozek tak. Koszt 380 euro za wozek plus 95 euro za gondolke.

MACLAREN (dès la naissance) : Nacelle souple compatible avec la poussette Techno XLR , article publié sur NosBamBins.com.

A bez gondolki wyglada tak. Podoba mi sie to miekkie wykonczenie spacerowki na glowke. Kotore nie dokupuje sie, jest od razu w wyposarzeniu wozka.

Maclaren Techno Xlr | Comparer les prix et offres Mode & Accessoires - Kelkoo

reklama
Agate fajnie się prezentuje :) Bardzo miejski :-)

Ja to chyba jakiś "monster truck" będę musiała znaleźć bo owszem mieszkam w mieście ale ciągnie mnie do lasu :-D Do Kabackiego pewnie będę dzidzie wozić albo po polach koło domu śmigać.

Wczoraj wieczorem, tak ogladalam te wozki na necie. I znalazlam w koncu cos odpowiedniego dla mnie. Mysle, ze zostane przy Mclarenie, moim pierwszym wyborze. Bedzie to Maclaren Techno Xlr i z gondolka. Mi nie zalezy na pompowanych kolach, bo warunki atmosferyczne mam dobre, chodniki rowne, ani na wielkim koszu na zakupy. Wydaje mi sie idealny dla mnie drobnej, niewysokiej kobiety. Poza tym wozek bardzo praktyczny w duzym miescie ze wzgledu na swoje niewielkie wymiary i wage. Martwi mnie tylko jedno, ze jest troche ciezejszy od Maclaren Quest, bo wazy 7,5 kg, a Quest 5,5 kg. Ale bede miala i gondolke i spacerowke w jednym, a wiec cos za cos. Mysle, ze tak bedzie lepiej, bez sensu miec kilka wozkow w domu. A gondolke bede mogla wykorzystywac takze, jako przenosne lozeczko na dzien i w nocy do naszego lozka bedzie mozna ja wstawic. Jest leciutka i nieduza. A wyglada ten wozek tak. Koszt 380 euro za wozek plus 95 euro za gondolke.

MACLAREN (dès la naissance) : Nacelle souple compatible avec la poussette Techno XLR , article publié sur NosBamBins.com.

A bez gondolki wyglada tak. Podoba mi sie to miekkie wykonczenie spacerowki na glowke. Kotore nie dokupuje sie, jest od razu w wyposarzeniu wozka.

Maclaren Techno Xlr | Comparer les prix et offres Mode & Accessoires - Kelkoo
fajniutki ten wózeczek:-)

Ja to chyba jakiś "monster truck" będę musiała znaleźć bo owszem mieszkam w mieście ale ciągnie mnie do lasu :-D Do Kabackiego pewnie będę dzidzie wozić albo po polach koło domu śmigać.

i za to wlasnie uwielbiam to miasto: niby taki moloch a wszedzie jakies lasy, parki itd. my mieszkamy przy lasku na kole, obok park ksiecia janusza, po drugiej stronie ulicy moczydlo i do tego blisko na forty bema. do tego czesto pewnie bede jezdzic do tesciowej pod warszawe a tam to juz potrzebny jakis solidny wozek. sie najezdzi to dziecko ;)
Ty mowisz 'monster truck' a ja wczoraj wymyslilam 'glebogryzarke' ;P

Lenkaa, najlzejsza spacerowka, to ten mac laren, o ktorym wczesniej pisalam, jezeli nie zalezy ci na pompowanych kolach. To moze by sie nadal? Ubranko przeciwdeszczowe jest od razu w zestawie, a ocieplacz na zime mozesz sobie oddzielnie dokupic. Bo robia do nich te ocieplacze, tyle, ze sprzedawane sa oddzielnie.

No własnie oglądałam te maclarenki w sklepie i nawet solidnie wyglądają. Zobaczę jeszcze co będzie w ofercie za rok bo dopiero wtdy będę kupować spacerówkę. Ostatnio chciałam zobaczyć w necie wózek głęboki który wybrałam i okazało się że teraz już do niego jest w zestawie siedzisko spacerowe. To byłaby idealna sytuacja, bo na takie trudniejsze - śnieżne dni zimą miałabym solidniejszy wózek, ale ten z małymi kołami na pewno kupię wcześniej i będę też używać zaraz po "wyjściu" z gondoli i starczy już do końca. Jak małż będzie w domu to będzie znosił mi ten solidniejszy - na grubszych kołach a na dni gdy będę sama to wezmę lekki.

Mam parasolkę MacLarena - bardzo sobie ja chwalę... bede miala dla małej.

Kupowałam ją jak leciałam z Małym do Londynu na 1-wsze urodziny. Choc moze byl jeszcze do niej ciut za mały, ale ja potrzebowałam ja lekką do samolotu i do smigania po Londynie...

Teraz czytałam ze te Maclareny maja wade konstrukcyjna i Maclaren je wycofuje i zamienia jakis tam element ktory przy składaniu potrafił obciąż paluszek dziecka :( szok!

Wlasnie mam dylemat, czy kupowac te wersje maclarena z 2009 roku, czy poczekac do 2010, bo tez slyszalam o tych obcinaniach palcow. Czytalam o tym info na necie. Do tych wypadkow dochodzilo, jak matka skladala wozek, a dziecko stalo gdzies blisko i podsadzilo palec tam gdzie nie trzeba. Ale to i wina matki, ze nie patrzy. Ale moze lepiej poczekac na usuniecie tej wady. Tylko, ze czasem nowszy model wcale nie jest lepszy od starszego. Np. model techno maclarena nabral na wadze w porownaniu ze starszym modelem. Rozwazam tez kolorystyke, nie wiem jeszcze na ktory kolor sie zdecyduje.

Lily, podobal mi sie bardzo model wozka, ktory wkleilas. Jak dla mnie jest to top dla blizniakow. Szczegolnie jak jest to parka. Wyglada to super. Jezeli rozklada sie na plasko, majac ten miekki naglowek nadaje sie dla grupy wiekowej 0. Tak pisza przy takich wozkach na necie. Nie bedziesz musia koniecznie dokupywac do niego gondolek.

Widze ze szalejecie z zakupami:-) i ja tez zaszalalam. Moze i jeszcze za wczesnie ale nadazyla mi sie okazja i trafilo sie akurat to czego szukalam i jeszcze tak tanio a mianowicie wczoraj wylicytowalam wozek dla blizniat, uzywany w bardzo dobrym stanie:-):-):-)Emmaljunga Twin Cerox - dla bliźniaków (815444262) - Aukcje internetowe Allegro.
Strasznie sie z niego ciesze. Doszlam do wniosku ze nie bede kupowala nowego poniewaz po roku bede chciala go zmienic na lekka spacerowke.

P.S. rano bylam nieprzytomna i napisalam o tym w temacie zakupow, po malej drzemce kapnelam sie ze nie tu napisalam posta, ale juz sie poprawilam:cool2::cool2::cool2:

Widze ze szalejecie z zakupami:-) i ja tez zaszalalam. Moze i jeszcze za wczesnie ale nadazyla mi sie okazja i trafilo sie akurat to czego szukalam i jeszcze tak tanio a mianowicie wczoraj wylicytowalam wozek dla blizniat, uzywany w bardzo dobrym stanie:-):-):-)Emmaljunga Twin Cerox - dla bliźniaków (815444262) - Aukcje internetowe Allegro.
Strasznie sie z niego ciesze. Doszlam do wniosku ze nie bede kupowala nowego poniewaz po roku bede chciala go zmienic na lekka spacerowke.

P.S. rano bylam nieprzytomna i napisalam o tym w temacie zakupow, po malej drzemce kapnelam sie ze nie tu napisalam posta, ale juz sie poprawilam:cool2::cool2::cool2:

fajny wózeczek miałam nawet podobny tylko osobne siedziska i budki

reklama
Tu tez sa osobne siedziska i gondolki, no budki niestety nie. Strasznie maly wybor jest wozkow blizniaczych a ten wydawal mi sie najrozsadniejszy,bo potem ze wzgledu nawet na firme to latwiej go sprzedac. Zazdroszcze wam ze mozecie sobie przebierac w wozeczkach. moim typem wozka byl BEBECAR no ale okazalo sie ze beda 2 dzieciaczki i musialam szukac czegos innego

Do góry