reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

czesc mam pytanie ;] a wlasciwie to dwa ;]

jesli kupie wozek wielofunkcyjny to tak naprawde moge go uzywac przez cale 3 lata czy ile tam bede chciala dziecko wozic? ;] wiem ze to pewnie gupiue pytanie, dla mnie samej takim jest ;) ale moja siostra zmieniala wozek 3 razy a ja wlasnie wolalabym wydac raz a wiecej i po prostu z gondoli zrobic spacerowke jak przyjdzie na to czas ;]

a poza tym, kiedy w ogole bedziecie kupowac wozki? ;] bo ja juz mam taka ochote zamowic cos z internetu ze az wytrzymac nie moge ;] a moja mama znowu mowi ze lepiej poczekac do kwietnia.

pozdrawiam ;]

reklama
ucielam sobie dzis na poczcie pogawedke z dziewczyna ktora ma wozek jedo ze wskretnymi przenimi kolami, bardzo go zachwalala. a ja jakos nie moge sie przekonac do polskich wozkow...

ja dziś oglądałam "na żywo" wózki. Generalnie były same polskich firm i wykonanie tak średnio mi się podobało jak porównałam ze stojącym obok Xlanderem, prawdę mówiąc baaardzo mi się spodobał. Szukam go teraz na necie i nie mogę nigdzie znaleźc (to był Priam na 10000%). Znalazłam jakieś gondolki Pram, ale to nie jest to, co widziałam. Ten, który ja oglądałam był dwufunkcyjny i kosztował 1447 zł.
Nieźle też na tel tych polskich prezentował się Enzo Espiro (ale nie ma skrętnych kół). Kosztował 1250 zł bez fotelika, ale na allegro znalazłam za tę samą cenę już z fotelikiem:
GONDOLA-SPACER ESPIRO ENZO + FOTELIK + 2 folie !! (827083186) - Aukcje internetowe Allegro

estragon, faktycznie podobny do x-landera.
ja jeszcze a żywo wózków nie ogladałam, bo boję się,ze od razu kupię :zawstydzona/y:

ja dziś oglądałam "na żywo" wózki. Generalnie były same polskich firm i wykonanie tak średnio mi się podobało jak porównałam ze stojącym obok Xlanderem, prawdę mówiąc baaardzo mi się spodobał. Szukam go teraz na necie i nie mogę nigdzie znaleźc (to był Priam na 10000%). Znalazłam jakieś gondolki Pram, ale to nie jest to, co widziałam. Ten, który ja oglądałam był dwufunkcyjny i kosztował 1447 zł.

x-pram to tylko nazwa gondolki do x-landerow. generalnie x-landery sa sprzedawane jako spacerowki z oznaczeniami np xa, xq czy xt i do nich jest dolaczona ewentualnie wlasnie gondola x-pram, w wersji rozszerzonej jeszcze fotelik. a jakie kolka mial ten wozek? moze zobacz sobie na stronie Spacerowe Wózki Dziecięce - Foteliki Samochodowe - X-lander to uda Ci sie okreslic co to byl za model.

Estragon bardzo fajny ten wózeczek... tak naprawdę to ma wszystko na co zwracam uwagę... myslę że nad tym sie poważniej zastanowię...

Nataliak właśnie od razu go szukałam na tej stronce jak wróciłam i wydaje mi się, że to xa, był na pewno w takim niebieskim kolorze (widziałam tylko jako gondolkę), ale patrząc po kołach to właśnie xa:tak:. Miał 4 pompowane koła, przednie skrętne. Spodobała mi się jakośc wykonania, nie było widac jakichś nitek, czy krzywych przeszyc, co się niestety w pozostałych zdarzało:szok:. No i ten stelaż taki masywny, podobnie jak w Enzo.
No i sęk w tym, że było napisane Priam, a nie Pram.

reklama
moze w sklepie sie komus cos pokielbasilo. sprzedawcy nie zawsze sa ekspertami niestety. 4 pompowane kola z czego przednie skretne to dla mnie podstawowy warunek jesli chodzi o wybor wozka. mimo tego ze mieszkamy niemal w centrum miasta to wiem ze sporo bede jezdzic wozkiem po lesie i na wsi.

rozmawialam dzis z dziewczyna ktora ma wozek jedo i powiedziala mi cos bardzo zastanawiajacego w kwestii zlej opinii polskich wozkow: ze x-lander owszem polskim wozkiem nie jest ale wiekszosc czesci ma robionych w chinach co o sprzecie zle swiadczy, jedo natomiast mimo ze polski to skladany z dobrych niemieckich czesci. i jedo ma model z 4 pompowanymi w tym przednimi skretnymi kolami - fyn, cena nizsza niz x-lander, przekladana raczka. minusy: brak teleskopowej raczki a lamane sie czesto psuja. odnioslam wrazenie ze prowadzi sie go duzo swobodniej niz x-landera, wydaje sie lzejszy choc waza tyle samo. wciaz nie jestem przekonana do polskich wozkow ale poczytam opinie o tym jedo.

Do góry