reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Jak bylam w te wakacje u rodzicow. To u nich w bloku na klatce na parterze pelno wozkow stoi. Bo ostatnio wprowadzilo sie tam sporo mlodych malzenstw. Blok jest bez windy. Roznych wozkow i tych dobrych firmowych i tych slabszych. I nawet do niczego nie przypiete. Moja siostra, jak przychodzi do rodzicow, tez swoj tak zostawia. Wlasnie dziwilo mnie to, ze nikt tych wozkow nie kradnie. I ludzie wcale sie nie boja tak zostawiac.

reklama
co do trójkołowców jeszcze - musze przyznać rację Ivez - akurat Jane to naprade super wózki i nawet trójkołowiec w ich wydaniu jest suuper. No ale za tę markę się sporo płaci - tyle, że w tym przypadku cena idzie w parze w jakością.

Moje 3 znajome kupiły wózki jane i wszystkie są zachwycone :-)

Ja się jeszcze zastanawiam - najpewniej postaram się kupić jakiś używany Jane tyle, że czterokołowy (bo akurat te bardziej do mnie przemawiają). no jeszcze zobaczymy :-)

malina tu znalazłam świetną ofertę nomada z dosyć atrakcyjną ceną Sprzedam wózek Jane Nomad : Ogłoszenie w Dwukropek.pl. trochę napewno bedzie upustu, kołą można sobie dokupić, gondolkę można tez dokupic na allegro, za 200 zł i bedziesz miała supraśny wózeczek, napewno lepszy niż te wszystkie jedo, mikado itp

A ja dziś byłam też na oględzinach wstępnych w sklepie i jestem przerażona tymi ciężarami :no: Normalnie załamkę zaliczyłam jak próbowałam lekko unieść taki wózek 4 kołowy z gumowymi oponami.
teraz to już na 100% jestem przekonana że kupuję gondolkę oddzielnie a wózek spacerowy najlżejszy jaki się da znaleźć - już pal licho jakie koła.
No i mi też pan w sklepie powiedział żeby sobie wybić z głowy zostawianie wózka na klatce bo to teraz "wzięty" towar u złodzieji - ponoć wszystko się sprzeda na allegro :crazy: i już nawet potrfią wybić szybę w aucie żeby ukraść fotelik - tak jak radio - bo też da się "opchnąć" - masakra jakaś.
Mam pytanko do Ciebie LENKA-kiedy planujesz zakup wózka teraz czy tuz przed urodzeniem maleństwa?

Lenkaa, najlzejsza spacerowka, to ten mac laren, o ktorym wczesniej pisalam, jezeli nie zalezy ci na pompowanych kolach. To moze by sie nadal? Ubranko przeciwdeszczowe jest od razu w zestawie, a ocieplacz na zime mozesz sobie oddzielnie dokupic. Bo robia do nich te ocieplacze, tyle, ze sprzedawane sa oddzielnie.

a to mój typ, kolor zdecydowanie fioletowy, mysle, że cena równiez jest w miarę, a najważniejsze dla mnie jest to, że w zestawie jest fotelik

CHIPOLINO WOZEK WIELOFUNKCYJNY GEMMA 3w1 +FOTELIK (772627127) - Aukcje internetowe Allegro

przesliczny kolor! :)
ogolnie wozek wyglada calkiem calkiem ale niestety brak opinii o nim w sieci. nie oznacza to oczywiscie ze cos z nim nie tak ale w takim wypadku to zakup dosc ryzykowny. chyba ze udalo Ci sie cos znalezc albo znasz kogos kto z niego korzysta to podziel sie z nami :) chetnie dowiem sie czy ten sprzet jest cos wart bo naprawde mi sie spodobal, szczegolnie ten fiolet :)
na rynku jest wiele wozkow ze skretnymi przednimi kolami, wiekszosc wzorowana na x-landerach, ceny korzystne, niestety slaba jakosc bo maja bardzo wadliwe stelaze. dlatego warto poczytac opinie uzytkownikow zanim podejmie sie decyzje o zakupie . najgorzej wypadaja chyba polskie wozki jak jedo czy mikado. w pierwszej chwili widzimy fajny wozek tanszy od tych topowych a wizualnie niewiele od nich odbiegajacy. a jak wczytamy sie w opinie o lamliwych stelazach to juz wiadomo dlaczego taka niska cena...

Kolka ma piankowe to i od razu 11 kilo wazy. To jeszcze produkuja wozki o nieskretnych przednich kolach? Chyba sie z takimi tu nie spotkalam. A mc larena za to to nic nie zlamie. Na spacerowke to u mnie bedzie raczej on. Na zakupy jezdze samochodem, to mi wielki kosz w spacerowce nie potrzebny. Mysle, ze mi sie ten wozek nada. A co do gondolki to sie jeszcze zastanawiam. Gondolka to i tak tylko na 6 pierwszych miesiecy. Wazniejsze jest aby miec solidna nielamliwa spacerowke, bo z tego korzysta sie jednak duzo dluzej.

reklama
nooo ale u Ciebie lepsze warunki pogodowe ;P a tu jak jesienia/zima wyjedziesz na spacer w bloto/snieg tanim wozkiem to jedyne co mozna zrobic to zostawic go jak polamana parasolke i wrocic do domu z dzieckiem pod pacha ;P

Do góry