reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

Ivaz a z jakiej chusty korzystasz(tkana,elastyczna,kółkowa,jakie firmy itp)? Czy tylko z nosidełka?Ja na razie na tkaną Nati nastawiona jestem,ale zawsze lepiej znać opinie innych

reklama
Ivaz a z jakiej chusty korzystasz(tkana,elastyczna,kółkowa,jakie firmy itp)? Czy tylko z nosidełka?Ja na razie na tkaną Nati nastawiona jestem,ale zawsze lepiej znać opinie innych
Anusiak ja mam bondolino, (o takie chustomania Bondolino-opis jest to miękkie ergonomiczne nosidło, w którym dziecko tak samo sobie siedzi jak w chuście z tymże łatwiej je zawiązać, chusta przerażała trochę mojego męża i poszliśmy na kompromis kupiliśmy bondolino, ale gdybym miała kupować chustę, kupiłabym długą tkaną wiązaną, bo ma największe możliwości i starczy na bardzo długo. Polecam to forum Kawałek szmaty - chusty i... - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl tu znajdziesz specjalistki chustowe, bardzo chętne do pomocy, dzięki temu forum dowiedziałam się o nosidłach ergonomicznych. Na pewno znajdziesz tam kogoś z Białegostoku kto chętnie nauczy cie wiązania chusty

Czy ktoś mógłby mi na litość Boską wytłumaczyć o co chodzi z tym "podbijaniem" ? Co to znaczy że wózek się podbija na krawężnikach? :eek: Bo jakoś nie potrafię tego odszyfrować

A ja wlasnie wczoraj zrobilam maly rekonesans po sklepach z wozkami
i musze przyznac ze chyba jednak trojkolowiec choc nigdy mi sie nie podobaly.
Maxi cosi naprzyklad,wygodny,lekko sie prowadzi,niezbyt ciezki i niezbyt duzy
a to wszystko czego mi potrzeba.Leciutko sie prowadzi nawrt jedna reka.
Dobrze ze jest jeszcze troche czasu to zwiedze wszystkie sklepy w okolicy i sie zobaczy:tak:

ivaz nie przeczę, że trafiłaś na jeden z niewielu trójkołowców, które przy nawet najmniejszej dziurze trzymają się pionu.
Pierwszy swój wózek kupowałam 7 lat temu, potem szybko drugi i trzeci - wszystkie dla jednego dziecka .... Teraz mam zamiar kupić tylko i wyłącznie jeden.
Jak sobie przypomnę wózek ważący prawie 20kg, w środku dziecko i jeszcze zakupy i to cholerne niegdyś II piętro, to uwierzcie do dziś mnie w krzyżu napie....

Naciskasz na rączkę i unosisz przednie kółka (-o) do przodu.

I to cała filozofia??? :eek: To najstarsze wózki potrafią - jak się naciska jedną stronę to druga się unosi - to chyba nawet jakies podstawowe prawo fizyki, więc nie rozumiem tego szumu wokół podbijania.

co do trójkołowców jeszcze - musze przyznać rację Ivez - akurat Jane to naprade super wózki i nawet trójkołowiec w ich wydaniu jest suuper. No ale za tę markę się sporo płaci - tyle, że w tym przypadku cena idzie w parze w jakością.

Moje 3 znajome kupiły wózki jane i wszystkie są zachwycone :-)

Ja się jeszcze zastanawiam - najpewniej postaram się kupić jakiś używany Jane tyle, że czterokołowy (bo akurat te bardziej do mnie przemawiają). no jeszcze zobaczymy :-)

reklama
Ja też byłam dzisiaj w sklepach z wózkami, tym razem w Białymstoku i liczyłam na to, ze może ceny będą choć odrobine niższa... Nic z tego- te wózki które oglądałam są mniej więcej o 200 pln droższe niż w Wawie!:szok: Przy okazji dowiedziałam się że jest i Maxi Cosi Mura i Bebe Comfort Mura, co jednak znaczy kompetentny sprzedawca:-)
Właśnie, dziewczyny mieszkające w Białym- byłam w Fartlandii, może jest jakiś inny sklep gdzie jest równie duży wybór a ceny niższe???

Do góry