reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Środki lokomocji maluchów

wiecie co, mój chrześniak ma 2,5 roku a do tej pory jeździ w spacerówce.. latem kupili też parasolkę ale tylko i wyłączenie na czas podróży samolotem - żeby było wygodniej..
także na tym etapie na pewno nie zgadniemy w czym nasz bejbiak będzie się czuł najlepiej

Ja myślę awru że bejbiakom to wszystko jedno czy siedzą w ciężkiej spacerówce czy w parasolce - byleby siedział i widział ( piszę o takim starszym - powyżej roku), a decyzja o przejściu na lżejszy wózek wynika z wygody rodzica - bo taki lepiej się prowadzi przy cięższym dziecku i wygodniej go wnieśc na piętro. W większości to są powody przeskakiwania na lekkie wózki - każdy sobie chce ułatwić życie.
Oczywiście nie wykluczam "widzimisie" malucha - bo dzieci mają czasem różne odpały ale to są już wyjątki których nie da się przewidzieć.

reklama
no to ja piszę o takim wyjątku - bo to właśnie młody bardziej lubi spacerówkę od parasolki

Mi się też wydaje, że każde dziecko jest inne i każdy ma inny styl życia (dom, albo mieszkanie, winda, albo jej brak, auto albo autobus) i każdy zwraca uwagę na co innego... to ile nasze dziecko będzie korzystało z wózka i z jakiego, na pewno wyjdzie dopiero w praniu....

Fajowe wozki wybieracie :tak:

My mamy spacerowke chicco po starszej corce, wiec teraz szukamy tylko gondoli zeby kupic jakas osobna:tak:

Poprzednim razem tez stwierdzilismy ze nie bedziemy kupowac wozka 3 w 1 bo sie po prostu nudzi :dry: kupilismy gondole, potem spacerówke, a gondole sprzedalismy, no i potem parasolke maclarena ( do tej pory ja mamy ale jest lekko zdezelowana wiec tez bedziemy musieli nowa kupic):dry:

kazde dzieciatko jest inne... moja mala juz w 8 miesiacu zycia przeszla do spacerowki, bo w gondoli plakala, chciala siedziec i wogole nie pasowalo jej lezenie na spacerach, gdy miala mniej niz 2 latka przesiadla sie do parasolki, ale to byla bardziej moja decyzja bo po prostu ja bylam po operacji kregoslupa i nei moglam taszczyc juz spacerowki a ta parasolka lzejsza ;-) pasowalo jej i dlugo jezdzila, jeszcze w zeszlym roku miala momenty ze siedziala jak ja nozki bolaly :tak:
tak wiec teraz tez chcemy tym trybem isc...szukamy samej gondoli z dmuchanymi kolami na poczatek, potem Mlode przesiadzie sie do spacerowki ktora mamy, a potem kupimy jakas mniejsza parasolke, i basta :tak:
Oczywiscie kupimy tez fotelik do samochodu, bo nasz po starszej poszedl do innego dziecka :tak:

Co ja się dziś wózków namacałam, rany.... łatwiej kupić DVD :-D
Mam swój typ oto on: Borówka ARTE 3X3 NOWY MODEL 2009 +TRANSPORT 0 Z (874552263) - Aukcje internetowe Allegro
tylko tu na All jakieś dupne kółka są te przednie. Ogólnie wózeczek paluszkiem się prowadzi, wizualnie mi się bardzo podoba, wielki kosz na zakupy :szok:
Co lepsze nie trzeba dodatkowych adapterów, ponieważ takowe są jakby wbudowane w stelaż, więc przekładki to prosta sprawa.
Jeszcze motam się między dwoma innymi, ale jakoś niespecjalnie.....

Pewnie, ze wybor wozka to indywidualna sprawa kazdego i bez sensu jest krytyka. Niech kazdy kupuje jaki mu sie podoba i odpowiada. Np. gdybym chciala znalezc opinie o x-landerze, to na francuskim necie to niewiele by mi ich udalo sie znalezc, bo wozek tu zupelnie niepopularny. A jak jest w Polsce popularny i modny, to normalka, ze bedzie duzo opinii i najczesciej pochlebnych na polskich forach. Alutka, uwazam, ze twoj wozek jest ladny. :tak:Jak ci sie podoba to kupuj, nie wszyscy musza kupowac x-landery, np. ja nie kupie. ;-)A dziewczyny, ktore sa przekonane do x-landera, niech kupuja x-landera, kazdy wedlug swego gustu i potrzeb. Gdyby wszyscy kupowali jeden wozek, to produkowanoby tylko jeden model, a, ze kazdy ma inni gust i zapotrzebowania, to modeli jest multum. I kazdy znajdzie dla siebie ten jedyny...

Agate masz rację, zakup wózka to indywidualna sprawa. Każda z nas jest inna i ma inne oczekiwania i kryteria oceniania. Ja też bym go nie kupiła, tym bardziej, że też go dziś oglądałam. Jakoś do mnie nie przemawia, a ten podnóżek to już dla mnie całkowita klapa. Jest za wąski, dzieciak ma naprawdę mało miejsca na stopy i zmuszony jest siedzieć cały czas jak cnotka :baffled: Dziewczyny nie linczujcie mnie za te słowa, bo to tylko moja opinia, moje zdanie, których nikomu nie narzucam ;-)
Szukając dziś wózka naprawdę spędziłam przy każdym sporo czasu, każdy ma jakieś "ale" .... No niestety nie znajdę idealnego, który mnie zadowoli w 100%.
Daję sobie jeszcze troszkę czasu, jak mnie nic nie zaskoczy to definitywnie decyduję się na ten, do którego link podałam ciut wcześniej ;-)

magda102 nie najdziesz idealnego wózka - taki nie istnieje, nie łudź się ;-) W każdym modelu trzeba iśc jakoś na kompromis - ważne tylko żeby te kompromisy dtyczyły mniejszych rzeczy, a w tych ważniejszych jednak pasowały. Wózio który wkleiłaś jest bardzo fajny - nie wiem jak się go prowadzi - ale ty wiesz i to najważniejsze. A kolor czerwony z wstawką czerwono- białe kwiaty jest pieekny, ale to raczej dla dziewczynki takie dekoracje. Ja w swoim wozie z takimi ozdobami nie poszaleję bo mam do wyboru tylko 3 kolory - na szczęście jeden z nich to czerwony bo bym się zapłakała gdyby nie było tego koloru.

lenkaa* jestem świadoma, że nie istnieje taki wózek. Przy jednym dziecku miałam 3 i każdy miał coś nie tak.... ale każdy kolejny był lepszy od poprzedniego. Teraz przy wyborze wózka zwracam uwagę na bardzo wiele szczegółów, marudny ze mnie klient hihi
A ten czerwony w kwiaty ... hmmm miodzio, właśnie najbardziej mi się podoba, choć akurat tej wersji kolorystycznej na żywo nie widziałam.
A jak się prowadzi? Rewelacyjnie, jednym paluszkiem. Poza tym jest bardzo zgrabny nawet w wersji spacerowej czego niestety zdjęcia nie oddają.

reklama
Co do x-landera to dziewczyny nie bójcie się o wąski podnóżek,. Moja Jagoda ma prawie dwa lata i jeszcze do niego nie sięga. Rozwala się w spacerówce jak królowa i jest git. Na zdjęciu miała 14 miesięcy i gdzie tam jej było do podnóżka:-D

Załączniki

• IMG_8520.jpg
    IMG_8520.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 38
Do góry