lenkaa*
Fanka BB :)
Witajcie... Ja tą tabelkę też mam.. test był przeprowadzany na grupie tylko wybranych 10 wózków.. nie obejmuje on niestety szerszej gamy wozków.. Mój mąż wczoraj wyczytał, że niestety w podawanych dzieciom szczepionkach jako środek konserwujący używa się związków ołowiu,... są szczepionki, które zawartość tego związku mają 30-krotnie przekroczona.. a związki ołowiu mają związek z występowaniem autyzmu czy porażeń mózgowych.. i co przez to nie podacie szczepionki???? Myślę, że test zrobiony na polskich wózkach, lub tych dostępnych w Polsce ukazałby może również, że te wózki powinny być zabronione do sprzedaży...
No też słyszałam ze ten test przeprowadzono na wózkach mało popularnych albo nieobecnych na rynku polskim i dałam sobie spokój.
A co do szczepionek to niestety mam jednak mieszane uczucia. Ale sama widziałam skutki poszczepienne u jednego dziecka - matka brała swiadczenia z tyt. niepełnosprawności dziecka właśnie wskutek powikłań poszcepiennych po szczepionce skojarzonej wieloskładnikowej. Miała bliźniaki i jedno z nich po szczepionce miało okropne objawy - których już nie będę opisywac i rozwój się zatrzymał - wczesniej normalnie obaj się rozwijali. Dziecko miało autyzm - więc wierzę w te publikacje bo sama widziałam zanim jeszcze ktokolwiek zaczął mówić o tym w mediach. Dlatego ja na pewno będę starała się kupowac szczepionki wszystkie oczyszczone - te które daje się dzieciom z problemami neurologicznymi. Moja koleżanka to nawet pojechała do szpitala rodzić ze swoją lepszą szczepionką na wzw bo jej znajoma położna tak poradziła - twierdząć że te refundowane szpitalne to syf.