reklama
anusiak-białystok
Fanka BB :)
Na Alledrogo jest przeważnie taniej niż w sklepach ;-) Trzeba iść do sklepu pomacać,wypróbować,złożyć,rozłożyć itp, a jak wszystko pasuje kupić tam gdzie taniej,na Allegro npdziś dla mnie musi spełnić wiele standardów, dlatego też odpada Alledrogo itp. Sklep i tylko sklep, gdzie mogę pomacać, popchać, podnieść, złożyć i dokonywać wszelkich czynności by ocenić czy dany model nadaje się dla mojego dziecka.
estragon
mamusia synusia:P
ja też bym nie kupiła trójkołowca. Przymierzałam się do takiego (nie pamiętam nazwy), ale dla mnie był niestabilny. Uważam, że jest szczególnie niebezpieczny, gdy dziecko jest większe- już w spacerówce i się wychyla. Wystarczy chwila nieuwagi... Takie moje subiektywne spojrzenie. Co do tego wózka, do którego podałam linka, to jest faktycznie lekki i mały (ja jestem niska, więc nie chciałabym takiego dużego, żeby nie było mnie zza niego widac). W wersji spacerowej jest faktycznie mały, ale coś za coś. Acena jest za gondolkę i spacerówkę, osobno mozna dokupic fotelik samochodowy, ale nie wiem ile kosztuje.
X-lander też jest ciekawy, ale żeby coś więcej powiedziec musiałabym go podotykac;-). Na aukcji, do której podałyście linka (sorry, nie pamiętam która z Was) jest napisane, że gwarancja producenta wynosi 12 miesięcy. Pamiętajcie, że zawsze oprócz gwarancji producenta, każdy sklep ma obowiązek dac kolejne 12 miesiecy gwarancji (tzw. rękojmia). Zawsze gawarancja wynosi 24 miesiące, nawet jeśli nie ma takiej informacji na stronie. Generalnie sklepy internetowe uciekają od tego, aby nie brac odpowiedzialności. Info z pierwszej ręki, bo pracowałam w dziale reklamacji;-).
X-lander też jest ciekawy, ale żeby coś więcej powiedziec musiałabym go podotykac;-). Na aukcji, do której podałyście linka (sorry, nie pamiętam która z Was) jest napisane, że gwarancja producenta wynosi 12 miesięcy. Pamiętajcie, że zawsze oprócz gwarancji producenta, każdy sklep ma obowiązek dac kolejne 12 miesiecy gwarancji (tzw. rękojmia). Zawsze gawarancja wynosi 24 miesiące, nawet jeśli nie ma takiej informacji na stronie. Generalnie sklepy internetowe uciekają od tego, aby nie brac odpowiedzialności. Info z pierwszej ręki, bo pracowałam w dziale reklamacji;-).
I
ivaz
Gość
ja też bym nie kupiła trójkołowca. Przymierzałam się do takiego (nie pamiętam nazwy), ale dla mnie był niestabilny. Uważam, że jest szczególnie niebezpieczny, gdy dziecko jest większe- już w spacerówce i się wychyla. Wystarczy chwila nieuwagi... Takie moje subiektywne spojrzenie. Co do tego wózka, do którego podałam linka, to jest faktycznie lekki i mały (ja jestem niska, więc nie chciałabym takiego dużego, żeby nie było mnie zza niego widac). W wersji spacerowej jest faktycznie mały, ale coś za coś. Acena jest za gondolkę i spacerówkę, osobno mozna dokupic fotelik samochodowy, ale nie wiem ile kosztuje.
To ja ci powiem z doświadczenia, nie ma takiej możliwości zeby mój wózek sie przewrócił z dzieckiem, moja mała ma 9 m-cy często się wychyla, wózek nawet nie drgnie, twoje subiektywne spojrzenie jest mylne. Z resztą jane slalom to chyba najbardzie zachwalany wózek wsród trójkołowców, nie znam nikogo kto by na niego narzekał, nie znalazłam też zadnej negatywnej opinii. Dla mnie wózek bez wad, jestem nim zachwycona pod każdym względem, nie wiem jak trójkołowce innych firm więc się nie wypowiadam, ale jeżeli któraś ma ochotę na wózek trzykołowy to ja jak najbardziej polecam slaloma ten wózeczek, naprawdę, jest wart swojej ceny. Dopiero po zakupie jego zobaczyłam co to jest komfortowy wózek zarówno dla dziecka jak i dla mnie.
A dla zainteresowanych tu jest fajne forum o wózkach naprawdę skarbnica wiedzy Wózki dziecięce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl warto poczytać zanim się kupi wózek
magda102
Fanka BB :)
ananke stwierdzam tylko to co widzę na "moim blokowisku", wiele mam, najczęściej tych bardzo młodych, wybiera wózek dla wyglądu, potem jednak jest z czasem rozczarowanie. Spotkałam się z tym nie jeden raz. I nie jest to jakaś "wycieczka personalna" czy złośliwość z mojej strony, absolutnie. Jeżeli ktoś ma ochotę na taki pojazd, proszę bardzo - nic mi do tego.magda102 - skąd wniosek, że trójkołowiec jest "dla szpanu"? Proponuję skupić się na rzeczywistych wadach/zaletach, a nie wycieczkach personalnych pod kątem tych, którzy wybierają inaczej :-(
Ivaz z całym szacunkiem, ale gdybyś przeczytała moją wypowiedź ze zrozumieniem to byś wiedziała, że dot. ona wózków, które posiadają moi znajomi. Nie wiem skąd przypuszczenie, że ja miałam jakiś "badziewiasty trójkołowiec". Jeśli trafiłaś na super model - to gratuluję. Widocznie razem z Agate nie jesteśmy dobrymi kierowcami takich wózków.
Ale jak widzę jakąś bidulkę, która ma problem żeby skorzystać nawet z głupiego podjazdu to mi chęci całkowicie przechodzą na wszelkie próby.
aniusiak-białystok słuszna uwaga, namacać się w sklepie i zamówić na Alledrogo ;-)
estragon
mamusia synusia:P
ivaz ja nie twierdzę, że wszystkie trójkołowe są beznajdziejne, mnie osobiście się nie podobają i ten, który oglądałam wydał mi się "wywrotowy".
A subiektywne odczucie nie może byc mylne, bo dotyczy tylko i wyłącznie osoby, która je wygłasza, dlatego nie napisałam- obiektywnie, tylko tak jak ja myślę:-). Taka mała dygresja.
A subiektywne odczucie nie może byc mylne, bo dotyczy tylko i wyłącznie osoby, która je wygłasza, dlatego nie napisałam- obiektywnie, tylko tak jak ja myślę:-). Taka mała dygresja.
Dziewczyny ja na wózkach to zupełnie sie nie znam bo 12 lat temu były zupełnie inne... pamiętam tylko że mój był ciężki więc teraz chcę lekki....
a trójkołowca nie kupie bo po pierwsze nie podoba mi się a po drugie na moim blokowisku jest mnóstwo podjazdów i też widzę jak dziewczyny się męczą....
z ogromnym zaciekawieniem śledzę to co piszecie bo licze na fajne podpowiedzi
a trójkołowca nie kupie bo po pierwsze nie podoba mi się a po drugie na moim blokowisku jest mnóstwo podjazdów i też widzę jak dziewczyny się męczą....
z ogromnym zaciekawieniem śledzę to co piszecie bo licze na fajne podpowiedzi
reklama
I
ivaz
Gość
Własnie nie można wrzucać wszystkich trójkołowców do jednego kotła, zgadzam się, że niektóre moga być wywrotne, ale też czterokołowce często są mało komfortowe, ciężkie w prowadzeniu i niewygodne. Ja tez nie lubiłam wóżków trójkołowych, nie podobały mi się, ale zmieniałam zdanie, jak koleżanka dała mi poprowadzic swojego slaloma, od razu przeszukałam allegro i udało mi sie kupic uzywana spacerówkę w stanie bdb za 450 zł, Wiem tylko jedno gdybym była jeszce raz kiedys w ciąży na pewno kupiłabym ten wózek.
Magda102 gwarantuję ci że gdybys miała okazję poprowadzic slaloma, najlepiej z zawartością i po różnym terenie zmieniłabys zdanie, poniewaz prowdzi sie jednym palcem, pod krawężnik świetnie podbija, po schodach można go wciągać, na podjazdy też. Nie zachwalam innych trójkołowców bo nie znam ale ten jest rewelacyjny.
A i namacanie w sklepie i pojeżdzenie po równej powierzchni nic nie da, dopiero "w praniu" się okazuje czy wózek jaki wybrałyśmy spełnia nasze oczekiwania, czy też nie, a wiadamo, że każda z nas ma je inne. Dla mnie najważniejsze była waga, dobra amortyzacja i podbijanie, skrętne koła, wybrałam jedo vedi i to była pomyłka, a tez na początku byłam nim zachwycona a tu zonk.
Dziewczyny życzę wam dobrych wyborów, rozważcie też zakup chusty lub dobrego ergonomicznego nosidła bo to bardzo, bardzo, ale to bardzo fajna sprawa, ja mam nosidło bondolino i uzywam na równi z wózkiem, super się sprawdza, a już teraz jak mała ma katar i chce byc ciągle noszona to w ogóle same plusy.
Magda102 gwarantuję ci że gdybys miała okazję poprowadzic slaloma, najlepiej z zawartością i po różnym terenie zmieniłabys zdanie, poniewaz prowdzi sie jednym palcem, pod krawężnik świetnie podbija, po schodach można go wciągać, na podjazdy też. Nie zachwalam innych trójkołowców bo nie znam ale ten jest rewelacyjny.
A i namacanie w sklepie i pojeżdzenie po równej powierzchni nic nie da, dopiero "w praniu" się okazuje czy wózek jaki wybrałyśmy spełnia nasze oczekiwania, czy też nie, a wiadamo, że każda z nas ma je inne. Dla mnie najważniejsze była waga, dobra amortyzacja i podbijanie, skrętne koła, wybrałam jedo vedi i to była pomyłka, a tez na początku byłam nim zachwycona a tu zonk.
Dziewczyny życzę wam dobrych wyborów, rozważcie też zakup chusty lub dobrego ergonomicznego nosidła bo to bardzo, bardzo, ale to bardzo fajna sprawa, ja mam nosidło bondolino i uzywam na równi z wózkiem, super się sprawdza, a już teraz jak mała ma katar i chce byc ciągle noszona to w ogóle same plusy.