reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

a orientujesz się czy można do nich dokupic śpiworki na zimę?

Na stronie cybexu piszą że można dokupić okrycie na nóżki: http://www.cybex.pl/

nie widzę... szukałam wcześniej i nie znalazłam, chyba na wzrok mi się rzuca:p
i widzę, że w Entliczku je mają, a tu mam najbliżej, to może jeszcze dziś mężola wyciągne pooglądac, my będziemy kupowac po chrzcinach, bo chrzestna (moja siora:p) powiedziała, że nam zafunduje:)

znalazłam...:) i folie p/deszczowe są, widzę, że Callisto jest jednak najcięższy, prawie 8,5 kg, a te co podała Natalia mają niecałe 7 kg..., no nic pooglądam w sklepie, to będę miała jasnośc:p

Ostatnia edycja:
reklama
To jak już pooglądasz i będziesz miała tą jasnośc to i mnie oświeć proszę :tak: Też widziałam tą różnicę wagową w onyxie, ale mi z kolei zależy na pełnej rączce - nie na dwóch - do trzymania, bo tą można czasem trzymać jedną ręką no i jakoś tak wygodniejsza dla mnie :tak:

callisto jest ciezszy o prawie 2kg od onyx jako spacerowka ale ma tez gondole i stad ta pelna raczka i jeszcze wieksza waga podana na stronie. jest jeszcze lzejszy ruby - 5,4kg. kolorki na zywo wygladaja naprawde super a amortyzacja jest lepsza niz w wiekszosci parasolek, te wozki sa takie jakby bardziej 'miekkie'. cena onyx w sieci to 700zl a w 'swiecie dziecka' maja w tej chwili promocje 529zl gdyby ktos w najblizszym czasie zamierzal kupic.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nataliak a wszystkie z tych wózków są w świecie dziecka? Bo chciałabym sobie porównać jak wyczuwalne są te różnice w wadze a świat dziecka mamy kawałek drogi od domu - szkoda że nie wiedziałam wcześniej, bo w niedzielę byliśmy w sklepie obok świata dziecka.

w wawie jest kilka tych sklepow, w tym w ktorym ostatnio z chrupcia bylysmy mieli callisto, obie wersje onyx i jeszcze jeden czyli ruby albo topaz. mozliwe ze co sklep to inne modele beda mieli na stanie.

po wczorajszych oględzinach wózków stwierdzam, że większośc mi się podoba:-D

cybexów niestety nie widziałam,
najważniejsze dla mnie jest to, żeby lekko się prowadził, nie był zbyt plastikowy, miał rozkładane siedzisko i żeby miał jak na spacerówkę dobrą amortyzację i był niski, bo jak rosła nie jestem:)
sprzedawca bardzo polecał mi oczywiście maclarena xt techno, ale ja do nich nie bardzo jestem przekonana, takie marnie wyglądające są, chociaż podobno nigdy nie mieli na niego reklamacji, a w UK dają na niego dożywotnią gwarancję:confused2:
oglądałam wózki z pełną rączką- jakiś model Graco i Chicco, ale zdecydowanie gorzej się je prowadzi od tych z dwoma rączkami, dlatego odpadły

najbardziej "urzekł" mnie peg perego pliko p3, tam kosztował 1400 zł, ale na allego za 1000 zł się kupi (a więcej niż tysiaka nie chcę wydawac), fakt, że nie jest najlżejszy, coś koło 8 kg, ale fajnie się prowadzi, ma w komplecie śpiworek na zimę, folię, pałąk (w wielu wózkach pałąk trzeba dokupic osobno), duży kosz na zakupy no i ma solidne wykończenia, no i te kółka nie są jakieś malutkie czy plastikowe, amortyzacja nawet niezła (lepsza niż w maclarenach), składa się w parasolkę, chociaż do najmniejszych nie należy

zaciekawił mnie też któryś z modeli chicco, ale dokładnie nie pamięta który...

no i oglądałam też jakąś nowośc - i znowu nazwy nie pamiętam- trójkołowce, takie solidnie wyglądające, cena około 850 zł, ale nie wiadomo jak się będzie sprawował, wiadomo opinii jeszcze nie ma

xlander też "wydał na świat" w tym roku stricte spacerówkę, ale to znowu nowośc...

opowieści o wózkach ciąg dalszy:)

wczoraj byliśmy znowu oglądac spacerówki, tym razem w świecie dziecka, gdzie teoretycznie miały byc Cybexy, ale znowu- brak:baffled:

tym razem sprzedawca odradzał nam maclarena, że to niby płaci się za brand, że plastikowy itd...

za to namawiał nas na espiro magic 3, mąż był zachwycony tym wózkiem (szczególnie ceną:sorry:), ma najlepszą amortyzację ze wszystkich spacerówek, spokojnie można nim bujac, ma dośc szerokie siedzisko i rozkłada się praktycznie na płasko, regulowany podnóżek, waży ok 6 kg, więc lekki, ale do mnie średnio przemawia, szczególnie, że to polska firma, poza tym w zestawie brak folii, kosz rozmiarów mikro, brak kieszonki i torby (niby wszystko można dokupic, ale wtedy cena już wzrasta

drugi wózek, to jane sonic evo i właśnie ku niemu się skłaniam:sorry: świetny materiał, z którego jest zrobiony, podobno dziecko się w nim nie poci i jest nieprzemakalany, żadna inna spacerówka nie ma takiego materiału, waga też około 6 kg, ale składa się jedną ręką do minimalnych rozmiarów, regulowane rączki, hamulec "ręczny" jak dla mnie fajny gadżet:-p, rozkłada się również na płasko, ale jest mniejszy wizualnie niż espiro, ma regulowany podnóżek no i to hiszpańska firma... minus to na pewno brak torby i pałąka, malutki kosz na zakupy,

echh i bądź tu babo mądra:laugh2::-p

minus u obydwóch to na pewno małe (krótkie) budki

reklama
Do góry