reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Środki lokomocji maluchów

reklama
Aga Ty masz elastyczną? Ja też taką kupiłam, ale w takie upały spacer z taką chustą nie należy do najprzyjemniejszych:), obawiam się, że z tkaną również. My na razie kilka razy po domu się nosiliśmy, ale Młody wytrzymał tak góra 15-20 minut, więc na spacer średnio się na razie nadaje. Może jak już będzie sztywno trzymał główkę, to się bardziej przekona. Jak dla mnie super, bo się w ogóle nie czuje ciężaru dziecka i ma się wolne ręce.

tak ,elastyczną kupiłam i narazie ćwiczymy po domu, ale mały chyba niezbyt zadowolony, góra 15 minut i płacze. może jakoś źle go wkładam i jest mu niewygodnie..
no i ta główka, bo noszę go pionowo, a i tak ręką prztrzymuję mu główkę...

ja mam tkaną ale na spacer w upał to chyba każda chusta jest średnim pomysłem.. my się w każdym bądź razie nie wypuszczamy.. młody jest średnio zadowolony jak go wkładam do chusty po czym za chwilę zasypia, przytula się bokiem główki do mojej klatki i po chwili jest cały spocony

to fakt, my sie dzisiaj rano wybrałyśmy w chuscie do lekarza i na niewielkie zakupy, jakieś 2 h nam to zajęło i wróciłyśmy totalnie mokre obie. ale u nas tak jak u awru na starcie nie ma zachwytu ale po chwili juz śpi

my w ten upał to nigdzie nie wychodzimy. wczoraj o 11 w wózku pod drzewem małego postawiłam, to 10 minut i chciał do domu.
w pokoju mamy teraz 23 stopnie i mały śpi.
spacer to chyba nie wcześniej jak o 17.30

ja wyszłam dzisiaj ok 9 i wróciłam ok 11.30. Potem dopiero faktycznie wyjdę ok 17
a na chustę jeszcze się nie zdecydowałam.

mój maluch to zmarzlak jak mamusia.. taki upał jest dla niego idealną pogodą więc spacer obowiązkowy :-D

reklama
ja też zmarźlak, a upały lubię, ale tu chodzi o to, że w godz. 11-16 nie powinno się wychodzić z bobasami w upały. Do tego jeszcze w gondoli jest goręcej.
Ludzie starsi i dzieci starsze też powinni w tych godzinach unikać wychodzenia na zewn.

Do góry