reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy urzędowe

kasia dzieki za odpowiedz!!
a jak myslicie, powinnismy byc wczesniej zeby zajac kolejke czy nie panikowac??
a moze znacie jakis parking w poblizu??

reklama
Stefanka - powiem ci szczerze ze teraz w konsulacie co pustki ze tak powiem, wogole sytuacje opisywane przez ludzi kiedys totalnie odbiegaja od terazniejszych i o dziwo, bylismy w konsulacie 3 razy i za kazdym razem parkowalismy przed samymi drzwiami wejsciowymi :-) ale to pewnie bylo szczescie

stefanka - nie ma za co :-) nie wiem skad dojezdzacie, ale chyba warto byc troche wczesniej skoro juz nie ma rezerwacji; my bylismy miesiac temu i ochroniarz wpuszczal z zegarkiem w reku tych co mieli umowione spotkania, a jak ktos sie nie stawil, albo szybciej byl ktos zalatwiony, to tych z kolejki, w kolejce stalo okolo 100 ludzi;
wydaje mi sie ze nie ma tam w poblizu parkingu, sa tylko wydzielone miejsca parkingowe na uliczkach z automatami do placenia
73 New Cavendish Street, London - Mapy Google
wkleilam link z mapa z googla, strzalka pokazuje konsulat, nam udalo sie zaparkowac na Great Portland St/Clipstone St (tak mi sie wydaje - taka duza wieza radiowa tam byla)

zycze powodzenia w zalatwianiu spraw i szukaniu miejsca parkingowego :-)

Witajcie
Niewiem jak to dziala ale skorzystalam zlinku wczesniej podanego na internetowe zapisy i o dziwo dzialal:szok:
Normalnie zaklepalam sobie wizyte i jeszcze przyszedl mi mail z potwierdzeniem ze ta wizyta sie odbedzie itp:tak:
Ale na stronie konsulatu w komunikatach napisali ze zapisy takie sa wstrzymane ,wiec juz mam metlik w glowie bo jak wstrzymane jesli dziala wszystko?
Moze ktoras wie jak to rozszyfrowac?

moze tak jak ja mialam na tej zasadzie , mialam umowione spotkanie pojechalam tam , i na dana godzine weszlam bez kolejki , powiedzialam ze mam umowiona przez neta i wpuscil mnie :tak:on ma liste z komputera wydrukowana wiec nei wiem, jak to jest ...ale jedz na ta co zamowilas i powiec temu co stoi w drzwiach ze masz umowiona przez neta :tak:

reklama
Dziewczyny mam pytanko!
Rok temu we wrzesniu wyrobilismy synkowi tymczasowy paszport w ambasadzie i teraz mam zamiar wyrobic mu normalny w PL, moze ktoras z was juz to robila? bardzo prosilabym o dokladny opis co najpierw itd..
czytalam tutaj ze co urzad to inaczej:dry:(paranoja normalnie w tej Polsce) i czytalam tez ze przy skladaniu wnioskow w Pl musi byc mama i tata:szok:jestem zalamana bo myslalam ze sama bede mogla to zalatwic(tatus nie jedzie i raczej sie nie wyrwie z pracy) a w czerwcu konczy nam sie waznosc!!!
czy juz to zalatwilayscie? bardzo bym prosila o jakies wskazowki!!

Moja kolezanka wyrabiala corce w Polsce dowod i wiem ze mogla to zrobic sama ale tez nie wiem jak to dokladnie wygladalo:no:

Do góry