reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy urzędowe

a ja w ogóle w to nie wierzyłam że to dojdzie do skutku:szok:, a wy teraz piszecie że my się łapiemy na przedłużenie tego urlopu super:-)

reklama
Aja czekam na pieniądze z ZUSu..dostałam 1/3 pensji z firmy i resztę przejął Zus z racji bycia na l4 dłużej niż 30 dni. Jest któraś w podobnej sytuacji? MAm nadzieję że kasa przyjdzie niedługo ..ech

Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopu:szok: Z moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia

tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Ostatnia edycja:
Aja czekam na pieniądze z ZUSu..dostałam 1/3 pensji z firmy i resztę przejął Zus z racji bycia na l4 dłużej niż 30 dni. Jest któraś w podobnej sytuacji? MAm nadzieję że kasa przyjdzie niedługo ..ech

ja juz jestem na L4 od konca sierpnia i dostaje normalnie wyplate w calosci tak jak wszyscy w mojej firmie do 10. kazdego miesiaca :tak: dziwnie z tym ZUSem u Ciebie:baffled:

Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopu
shocked.gif
Z moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia

tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

a doliczylas sobie jeszcze do tych 20 tygodni dodatkowe 4 tygodnie ktore Ci przysluguja na zyczenie?

ja gdzies slyszalam, ze jak sie urodzi po 15 marca i sie wezmie 24 tygodnie urlopu to sie lapie ;)

Aguś ja jestem na l4 od 1 września i z zusu pieniążki dopiero dostane w grudniu.

Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci zakład pracy dopiero następne l4 są wypłacane przez zus przynajmniej tak jest w moim przypadku

No właśnie tu jest ta kwestia, czy musiałybyśmy być najpóźniej w 20 tyg, czy te 4 dodatkowe też w to wchodzą. Mam nadzieję że nam się uda, bo już się coraz bardziej nastawiam psychicznie na przedłużenie urlopu macierzyńskiego aż do kwietnia 2014... Dzięki temu z urlopami dobiłabym do końca czerwca, potem wzięłabym 2 m-ce wychowawczego a od września puściłabym dopiero dzieciaki do złobka i przedszkola...
Kurcze, oby się udało!

reklama
Do góry