reklama
Anka4
Fanka BB :)
aneczka zobaczymy co da sie zrobić - sztuką jest znaleźć kogoś kto się na takie coś zgodzi.
aneczka852
anka to trzymam kciuki żeby wszystko się udało
dziewczyny a ja polecam wam ten artykuł w bardzo fajny sposób pani Zawadzka na swoim blogu opisała nadchodzącą rewolucję w macierzyńskim
Rewolucja listopadowa czyli lepiej późno niż później | NaTemat.pl
Rewolucja listopadowa czyli lepiej późno niż później | NaTemat.pl
zonqa
Szał, dziki szał...
Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopu Z moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia
tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl
tu możecie sobie obliczyć urlop macierzyński Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl
Ostatnia edycja:
white_orchid
Aja czekam na pieniądze z ZUSu..dostałam 1/3 pensji z firmy i resztę przejął Zus z racji bycia na l4 dłużej niż 30 dni. Jest któraś w podobnej sytuacji? MAm nadzieję że kasa przyjdzie niedługo ..ech
ja juz jestem na L4 od konca sierpnia i dostaje normalnie wyplate w calosci tak jak wszyscy w mojej firmie do 10. kazdego miesiaca dziwnie z tym ZUSem u Ciebie
Dziewczyny czyli nie każda załapie się na dodatkowy urlop macierzyński gdyż jeśli moje dziecko postanowi przyjść dokładnie w dniu terminu to urlop macierzyński zakończy mi się 30 sierpnia i co wtedy nie dostane tego przedłużonego urlopuZ moich obliczeń wynika że od nas z tego przywileju będą mogły skorzystać dziewczyny które mają termin po 20 kwietnia
a doliczylas sobie jeszcze do tych 20 tygodni dodatkowe 4 tygodnie ktore Ci przysluguja na zyczenie?
ja gdzies slyszalam, ze jak sie urodzi po 15 marca i sie wezmie 24 tygodnie urlopu to sie lapie
zonqa
Szał, dziki szał...
Aguś ja jestem na l4 od 1 września i z zusu pieniążki dopiero dostane w grudniu.
Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci zakład pracy dopiero następne l4 są wypłacane przez zus przynajmniej tak jest w moim przypadku
Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci zakład pracy dopiero następne l4 są wypłacane przez zus przynajmniej tak jest w moim przypadku
No właśnie tu jest ta kwestia, czy musiałybyśmy być najpóźniej w 20 tyg, czy te 4 dodatkowe też w to wchodzą. Mam nadzieję że nam się uda, bo już się coraz bardziej nastawiam psychicznie na przedłużenie urlopu macierzyńskiego aż do kwietnia 2014... Dzięki temu z urlopami dobiłabym do końca czerwca, potem wzięłabym 2 m-ce wychowawczego a od września puściłabym dopiero dzieciaki do złobka i przedszkola...
Kurcze, oby się udało!
Kurcze, oby się udało!
reklama
zonqa
Szał, dziki szał...
monic 1 września musiałabyś w ostatnim tygodniu urlopu macierzyńskiego nie ważne czy tego podstawowego czy też tego dodatkowego.
Podziel się: