Nie powinni Cię pominąć, z wypłaty tez chyba potrącają Ci składki na ZFŚS. Mnie nie omijali ani razu :-)na L4 dostaje sie srednia zarobkow z ostatnich 12 miesiecy :-)
ja tak sei zastanawiam czy jako pracownik dostane na swieta extra $$$ (wszyscy w firmie dostaja wg szczebelkow dochodowych i to niezaleznie od rodzaju umowy) czy moga mnie pominac ze wzgledu na takie dlugie L4 (i to, ze teraz mi je ZUS wyplaca...)
reklama
myszka_1405
Fanka BB :)
ja tam dostawalam, bo to z socjala....
a tak wogole, ANKA - dowiadywalas sie co z praca? bo szczerze powiem ze sobie przypomnialam ze jak bylam z wiki w ciazy to bylam na zleceniu, i szef zebby nic mi nie przepadlo dal mi umowe, wlasnie na zastepstwo, pozniej sie zmienil szef na szefowa ktora nie przepadala za mna i mnie nie zwolnila, dopiero po moim powrocie chciala to zrobic, ale jakims cudem sie przesunelam do innego wydzialu na umowe na stale.... wiec nie wiem czy mozna rozwiazac ot tak sobie ta umowe mimo ze ona jest na zastepstwo.... ale nie mowie - moge sie mylic....
a tak wogole, ANKA - dowiadywalas sie co z praca? bo szczerze powiem ze sobie przypomnialam ze jak bylam z wiki w ciazy to bylam na zleceniu, i szef zebby nic mi nie przepadlo dal mi umowe, wlasnie na zastepstwo, pozniej sie zmienil szef na szefowa ktora nie przepadala za mna i mnie nie zwolnila, dopiero po moim powrocie chciala to zrobic, ale jakims cudem sie przesunelam do innego wydzialu na umowe na stale.... wiec nie wiem czy mozna rozwiazac ot tak sobie ta umowe mimo ze ona jest na zastepstwo.... ale nie mowie - moge sie mylic....
K
krolewnazmarcepana
Gość
a nie wiecie na ile to jest pewne ze przedłuzą te urlopy macierzyńskie ?? bo jakoś w tv nie słyszałam nic na ten temat ;/
przy umowie na zastepstwo obowiazuje 2 dniowy okres wypowiedzenie, i ze strony pracodawcy i pracownika, wiem bo sama tak kiedys rozwiazałam umowę...
Ja pracuje teraz na zlecenie i nie mam płaconego ZFŚS także nie dostane nic
Ja pracuje teraz na zlecenie i nie mam płaconego ZFŚS także nie dostane nic
Ostatnia edycja:
"Możliwość wydłużenia urlopu macierzyńskiego do roku czasu wejdzie w życie 1 września 2013 r.; po 20 tygodniu urlopu będzie możliwość łączenia go z pracą zawodową - powiedział minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz.
Minister pracy na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu przedstawił szczegóły rozwiązań dot. wydłużenia do roku czasu urlopu macierzyńskiego, co zakłada projekt nowelizacji Kodeksu Pracy.
Kosiniak-Kamysz mówił, że od 1 września 2013 r. półroczny urlop macierzyński (20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych) będzie można wydłużyć o kolejne 26 tygodni. Zaznaczył, że ustawa obejmie wszystkich, którzy 1 września będą mieli prawo do urlopu macierzyńskiego. "Osoba, która 1 września będzie w ostatnim tygodniu urlopu będzie mogła przedłużyć go o kolejne pół roku" - powiedział."
Kosiniak-Kamysz: wydłużenie urlopu macierzyńskiego od 1 września 2013 r.
Więc wiadome na 100% :-)
Minister pracy na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu przedstawił szczegóły rozwiązań dot. wydłużenia do roku czasu urlopu macierzyńskiego, co zakłada projekt nowelizacji Kodeksu Pracy.
Kosiniak-Kamysz mówił, że od 1 września 2013 r. półroczny urlop macierzyński (20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych) będzie można wydłużyć o kolejne 26 tygodni. Zaznaczył, że ustawa obejmie wszystkich, którzy 1 września będą mieli prawo do urlopu macierzyńskiego. "Osoba, która 1 września będzie w ostatnim tygodniu urlopu będzie mogła przedłużyć go o kolejne pół roku" - powiedział."
Kosiniak-Kamysz: wydłużenie urlopu macierzyńskiego od 1 września 2013 r.
Więc wiadome na 100% :-)
Anka4
No hej dziewczyny:-) W moim przypadku "na zastępstwo" nic się nie da zrobić. Ale udało mi się załatwić po znajomości pracę w domu, dzięki której będę miała umowę i MAM NADZIEJĘ załapie się także na macierzyński. I tu mam do was kolejne pytanie: czy na macierzyńskim płacą (jak do tej pory) 100% pensji, czy biorą jakąś średnią? Bo w moim przypadku to będą dwaj pracodawcy w ciągu roku z przerwą na L4. Pozdrawiam wszystkie mamusie
reklama
aneczka852
Anka nie wiem jak est teraz ale w ciąży z Nikosiem przed porodem pracowałam 5 miesięcy w czego 4 na l4 i dostawałam 100% pensji. to było w 2010 r
Ale się cieszę z tego macierzyńskiego uda się nam
Ale się cieszę z tego macierzyńskiego uda się nam
Podziel się: