reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy urzędowe

reklama
Aguś ja jestem na l4 od 1 września i z zusu pieniążki dopiero dostane w grudniu.

Pierwsze 30 dni zwolnienia płaci zakład pracy dopiero następne l4 są wypłacane przez zus przynajmniej tak jest w moim przypadku

z początkiem grudnia tak? i potem co miesiąc już regularnie? A dzwoniłaś się dopytac? Ja chyba poczekam aż minie im te 33 dni, powinnam niedługo dostac pieniądze jak nie do się będę do nich dobijac, dzięki :)

zus ma 30 dni od wpłynięcia do nich dokumentów na wypłate pieniędzy, chyba ze pojdzie do kontroli to czas sie przedłuża
ja juz wiem ze moje dokumenty są na kontrol skierowane więc jeszcze conajmniej dwa tygodnie czekania
dla mnie to bez sensu.. bo co weźmie się ta wypłate za październik a za listopad dopiero sie dostanie w grudniu nie wiadomo kiedy.. a co z opłatami i życiem ? bez sensu

monic 1 września musiałabyś w ostatnim tygodniu urlopu macierzyńskiego nie ważne czy tego podstawowego czy też tego dodatkowego.

to w takim wypadku jeśli na pewno to przejdzie, to powinnyśmy się wszystkie załapać - nawet te z początku kwietnia, jeśli urodzą trochę przed czasem, bo po 18 marca powinnyśmy się łapać :)

Aguś zakład pracy płaci ci pierwsze 30 dni zwolnienia( jeśli to jest zakład do 20 osób zatrudnionych) później zus wypłaca za zwolnienie powyżej 33 dni a wypłaty idą jakoś do 10 lub 15 nie pamiętam.

reklama
Do góry