reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Ano właśnie bo ja też nie wiem gdzie złoży BtS:baffled:Mam zanieśc do Health Centre?Bo mam przybitą pieczątkę na tym formularzu ale tam jest tylko numer boxa i nic więcej:baffled:
Tichonku na stronie jest napisane:
If you live in Dublin, Wicklow or Kildare,completed application forms should be returned to PO Box Number 11879, Dublin 9. Enquiries can be made to the following free-phone number:
1800 28 30 88 (from 3rd August onwards)

Zgadza Ci się numer boxa z tym na formularzu?

Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie na tym wątku sto lat,ale moja Hania jest tak żywym i absorbującym dzieckiem,że nie wyrabiam czasowo :-)
Mam ogromną prośbę do was, bo wiem, że jesteście obcykane w różnych tematach, a ja nigdzie nie mogę się niczego konkretnego dowiedzieć.
Już piszę o co mi chodzi:
Przed porodem ( w lutym 2009r) zaczęłam pobierać Joobseeker benefit, ale ten częściowy, bo pracowałam tylko 3 dni w tygodniu. Potem, w maju , przeszłam na macierzyński i mi tamten zasiłek wstrzymali. Teraz , po macierzyńskim, w lutym poszłam do welferu dowiedzieć się czy mi wznowią czy od nowa mam składac papiery,bo wciąż mój boss nie chce mnie zatrudnić na full time. No i podpisałam jakiś jeden papier i czeki znów zaczęły przychodzić, czyli tak jakby wznowienie ( chyba, bo żadnego pisma nie dostałam). No i teraz nie wiem, na jak długo taki zasiłek przyznają?
Czy jak on sie skończy i np. po miesiący się zwolnie lub mnie zwolnią , to będę mogła iść znów na jakiś zasiłek czy musze ileś przepracować ( ile?) Planujemy powrót do Pl i być może transfer tego zasiłku,tylko nie wiem czy mi się opłaca ( i czy jest możliwośc ) transferu tego częściowego zasiłku,czy tylko pełnego? A jak wygląda allowance po zakonczeniu benefitu?
Kurczę, nie wiem co mam robić:baffled: żeby było dobrze i jeszcze coś na tym skorzystać. Nie chce iść do welferu, bo wyjdzie na to, że zależy mi na braniu zasiłku a nie szukaniu pracy. Poradźcie mi coś , please!

Biola limit dla pary z jednym dzieckiem wynosi €563.60/tydzień, żeby się ubiegać o BtSC:tak: Jeżeli nie przekraczacie to możesz się śmiało ubiegać:happy:

no wlasnie nie przekraczamu a przyslali nam ze nie pobieramy zadnych swiadczen z socjala i dupa:(wiec sie zastanawialam o co kaman:(i co mam teraz zrobic wyslac jeszce raz czy jak:(bez sensu to wszystko

reklama
Do góry