reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Swoją drogą już wiem skąd te listy od CHB :baffled:
Anti-fraud checks

EU/EEA citizens and Swiss national covered by EU Regulations are currently required to certify every 3 months that they continue to work in this State.

Anineczka - dzięki za odpowiedź!
A o jakich listach rozmawiacie?

reklama
A ja jestem strasznie zadowolona dzis:-) bo dostalam po ponad 2 miesiacach oczekiwania pismo od right commissionera ze biora sie za moja sprawe z bylym bossem hehe. W sierpniu mam przesluchanie w tej sprawie...ciekawe jak to bedzie wygladalo i czy ten dekiel tez tam bedzie??? dziewczyny moze ktoras juz to przerabiala?????;-)

A ja jestem strasznie zadowolona dzis:-) bo dostalam po ponad 2 miesiacach oczekiwania pismo od right commissionera ze biora sie za moja sprawe z bylym bossem hehe. W sierpniu mam przesluchanie w tej sprawie...ciekawe jak to bedzie wygladalo i czy ten dekiel tez tam bedzie??? dziewczyny moze ktoras juz to przerabiala?????;-)

No niestety jeszcze nie:-( Ja nadal czekam, tyle że ja byłam też u prawnika (chyba już z 6-7 tyg temu), ale mowili mi że to może potrwać ze 3 mies. Jak będziesz coś wiedziała jak to wygląda itp to pisz bo pewnie mnie to też czeka

hej Dziewczynki:) orientujecie się może, czy będzie mi potrzebny do czegoś przetłumaczony akt małżeństwa? wczoraj się dowiedziałam od znajomych, że muszę mieć taki do załatwienia papierów - tylko że nie powiedzieli do jakich... może chodzi o CHB?

Monia a gdzie bylas u prawnika? Ponosilas jakies koszta z tym zwiazane? a do right commisionera tez pisalas cos?

z prawnikiem kontaktowała mnie Wirginia Tomczak, a do right commisionera prawnik miał wystąpić w moim imieniu. Koszta pokryjemy dopiero po sprawie, prawnik powiedział że kokosów z tego nie będzie, ale sprawa wygrana. Więc stwierdziliśmy że nawet jakby niewiele nam zostało po pokryciu kosztów to i tak warto.
Andzulina mi akt małzeństwa przetłumaczony był potrzebny do macierzyńskiego. początkowo nic o tym nie wspominali że go chcą, ale po kilku tyg czekania jak zadzwoniłam do nich to powiedzieli ze sprawa stoi w miejscu bo nie dostarczyłam im kompletu dokumentów.

no to fajnie... bo moje papiery już dawno wysłane i czekam teraz na decyzję. dostałam tylko potwierdzenie, że otrzymali dokumenty i wszystko ok i teraz muszę czekać na odpowiedź... żadnych dodatkowych dokumentów nie wysyłałam :( tylko tą formę.

witajcie z z takim pytaniem moj jest obecnie na zasilku JOBSEEKER'S BENEFIT i po tym zasilku przechodzi sie na ten drugi JOBSEEKER'S ALLOWANCE i z tym mam pytanie moj przepacowal w irlandii 4 lata wiec nie bylo problemow z dostaniem tego pierwszego a jak z tym drugim????teraz ponoc sa jakies spotkania i po tym niby przyznaja..........kiedys juz pytalam emiliii :-)kiedy trzeba to zlozyc o ten drugi????w jakim czasie przed koncem tamtego????

reklama
witajcie z z takim pytaniem moj jest obecnie na zasilku JOBSEEKER'S BENEFIT i po tym zasilku przechodzi sie na ten drugi JOBSEEKER'S ALLOWANCE i z tym mam pytanie moj przepacowal w irlandii 4 lata wiec nie bylo problemow z dostaniem tego pierwszego a jak z tym drugim????teraz ponoc sa jakies spotkania i po tym niby przyznaja..........kiedys juz pytalam emiliii :-)kiedy trzeba to zlozyc o ten drugi????w jakim czasie przed koncem tamtego????
o jobseekr's allowance najlepiej isc zapytac przed koncem jobseeker' benefit (nawet miesiac przed)... poprostu niech twoj m podejdzie do okienka w socjalu i powie ze niedlugo konczy mu sie jb i oni wyznacza termin interview, na ktorym urzednik wypelni z pomoca twojego m formularz, wypyta o wszystkie dochody, sytuacje rodzinna i.tp
Lepiej to zrobic jak najwczesniej bo czeka sie na interiew i pozniej na decyzje....

Do góry