Więc w żółtym formularzu wypełniasz pierwszą stronę sama, drugą landlord lub agencja nieruchomości, a trzecią wypełnią Ci w City Councill (w tym samym budynku gzie opłaca się tax za samochód) Ale żeby Ci to wypełnili musisz najpierw wypełnić biały formularz który Ci tam dadzą ( część uzupełniasz sama ale musisz też iść na garde i do taxu po pieczątki) Z wypełnionym białym drukiem i dokumentami wracasz do City Councill i oni wypełniają dopiero tą trzecią stronę w zółtym druku. Co do tych dokumentów to ja pokserowałam chyba wszystkie dkumenty jakie miałam
( ksero dowodów, aktu urodzenia dziecka, aktu małżeństwa, kwitki z poczty jeżeli pobierasz jakąś kase z socjalnego, wyciąg z konta z ostatnich 3 mies.- z tego co pamiętam to wszystko
) No i babka tylko je przejrzala i zaraz nam wypełniła ten zółty formularz. No i na koniec musisz zanieść ten żółty druk do Helth Serwis ( ja jestem z Oranmore więc podlegam pod Mervue). Nie wiem czy składnie to napisałam ale jak masz więcej pytań albo czegoś nie rozumiesz to pisz. narazie muszę uciekać ale będe jeszcze wieczorkiem.Pa