reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

aga natalia ja czekam na medical card(bo poki co mialam tylko gp) i chodzac do lekarza nie place za wizyty.
za leki owszem,ale do tego sie przyzwyczailam,bo zawsze musialam placic.
jest w ogole cos takiego jak zwrot kosztow za leczenie w czasie oczekiwania na mc?

reklama
Ja czekałam ponad 9 m-cy na MC z ich winy i w międzyczasie musiałam kupować co m-c szczepionki(specjalne dla wcześniaków) dla bliźniaków. Jest tego ponad 700 euro, więc chce spróbować to odzyskać, choć wątpię w sukces.

19 miesiąc,7 miesiąc??masakra jakaś.
ja czekam 3ci i mnie coś trafia.
dziwne,bo rok temu czekałam niecały miesiąc,a przecież teraz są ostrzejsze wymogi,więc o co im chodzi,heh.

biola a wiesz może jak się starać o takowy zwrot kosztów??
aga_natalia 700€ też bym nie podarowała.3mam kciukasy,żebyś odzyskała chociaż połowę.

Nie mam zielonego pojecia ale wiem ze napewno cos yakiego jest bo jak moj r pojechal tam do nich w lipcu i powoedzial ze tyle czekamy no o przy okazji mlodego podpiol to facet powiedzial ze on na maszym miejscu wlasnie staralby sie o zwrot kosztow bo b dlugo czekamy,no i odp mielismy dosyac w pare dni a od tamtej rozmowy minelo juz 2miesiace:(r musi tam wubta, sie jeszvze raz bo to juz kpiny sa zeby tyle czekac

Ja czekałam ponad 9 m-cy na MC z ich winy i w międzyczasie musiałam kupować co m-c szczepionki(specjalne dla wcześniaków) dla bliźniaków. Jest tego ponad 700 euro, więc chce spróbować to odzyskać, choć wątpię w sukces.

Jak masz prywatne ubezpieczenie to Ci zwroca czesc kosztow a dwa mozesz dac to do rozliczenia rocznego o ile sie nie myle
W moim przypadku bylo tak ze mielismy rachunki za ponad 1000 euro wizyty plus leki i czesc zwrocila nam ubezpieczalnia a reszte dolaczylismy do rozliczenia podatkowego

Byłam w Socialu i babka do mnie,że nie dostali jeszcze moich papierów.
To możliwe?skoro ja decyzję o BTEA mam już z lipca??
Mogę im zrobić koło d...y??bo szczerze mówiąc mam już serdecznie dość!
Ciągle mam z nimi jakieś problemy.
Papiery złożyłam przed siostrą i decyzję dostałam przed nią,ale u niej wszystko gra.Kaska jest tak jak powinna,w kwocie w jakiej powinna,więc o co kaman to nie wiem.

Witam
Mam pytanko czekam na odnowienie karty medycznej, i status online sprawdzałam i jest info "issued on" to znaczy że mi ją przyznali? Hm ciekawe na ile..

reklama
Do góry