reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

aga natalia ja czekam na medical card(bo poki co mialam tylko gp) i chodzac do lekarza nie place za wizyty.
za leki owszem,ale do tego sie przyzwyczailam,bo zawsze musialam placic.
jest w ogole cos takiego jak zwrot kosztow za leczenie w czasie oczekiwania na mc?

reklama
Ja czekałam ponad 9 m-cy na MC z ich winy i w międzyczasie musiałam kupować co m-c szczepionki(specjalne dla wcześniaków) dla bliźniaków. Jest tego ponad 700 euro, więc chce spróbować to odzyskać, choć wątpię w sukces.

19 miesiąc,7 miesiąc??masakra jakaś.
ja czekam 3ci i mnie coś trafia.
dziwne,bo rok temu czekałam niecały miesiąc,a przecież teraz są ostrzejsze wymogi,więc o co im chodzi,heh.

biola a wiesz może jak się starać o takowy zwrot kosztów??
aga_natalia 700€ też bym nie podarowała.3mam kciukasy,żebyś odzyskała chociaż połowę.

Nie mam zielonego pojecia ale wiem ze napewno cos yakiego jest bo jak moj r pojechal tam do nich w lipcu i powoedzial ze tyle czekamy no o przy okazji mlodego podpiol to facet powiedzial ze on na maszym miejscu wlasnie staralby sie o zwrot kosztow bo b dlugo czekamy,no i odp mielismy dosyac w pare dni a od tamtej rozmowy minelo juz 2miesiace:(r musi tam wubta, sie jeszvze raz bo to juz kpiny sa zeby tyle czekac

Ja czekałam ponad 9 m-cy na MC z ich winy i w międzyczasie musiałam kupować co m-c szczepionki(specjalne dla wcześniaków) dla bliźniaków. Jest tego ponad 700 euro, więc chce spróbować to odzyskać, choć wątpię w sukces.

Jak masz prywatne ubezpieczenie to Ci zwroca czesc kosztow a dwa mozesz dac to do rozliczenia rocznego o ile sie nie myle
W moim przypadku bylo tak ze mielismy rachunki za ponad 1000 euro wizyty plus leki i czesc zwrocila nam ubezpieczalnia a reszte dolaczylismy do rozliczenia podatkowego

Byłam w Socialu i babka do mnie,że nie dostali jeszcze moich papierów.
To możliwe?skoro ja decyzję o BTEA mam już z lipca??
Mogę im zrobić koło d...y??bo szczerze mówiąc mam już serdecznie dość!
Ciągle mam z nimi jakieś problemy.
Papiery złożyłam przed siostrą i decyzję dostałam przed nią,ale u niej wszystko gra.Kaska jest tak jak powinna,w kwocie w jakiej powinna,więc o co kaman to nie wiem.

Witam
Mam pytanko czekam na odnowienie karty medycznej, i status online sprawdzałam i jest info "issued on" to znaczy że mi ją przyznali? Hm ciekawe na ile..

reklama
Do góry