reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Hej Dziewczyny,
Dzieki wielkie za odp i pomoc, naprawde doceniam.
Ja tez slyszalam, ze nie trzeba udowadniac, ale w jednym z tych podpunktow pisze, ze trzeba podac szkole, wiec juz zglupialam.
Barmanka ja tez zamierzam moja poslac na part time w tym roku do cresche,ale to nic pewnego wiec w razie w podam im to przedszkole.
Kasiuleczka i Kamcia a gdzie sklada sie to podanie/Na ten adres co podaja w citizen information? Wystarczy wyslac?
Pozdrawiam i zycze milego dnia

Hej dziewczyny. wie może któraś z Was ile w Irlandii należy się dni wolnych dla tatusia jak urodzę?? z góry dzięki ;-)

Hej dziewczyny. wie może któraś z Was ile w Irlandii należy się dni wolnych dla tatusia jak urodzę?? z góry dzięki ;-)
jak Tatus ma wyrozumialego szefa, to mozna to "troche" przeciagnac :-) Moj mial az 3 tyg wolnego! Oczywiscie platnego:-) W umowie ma, ze moze wykorzystac do 21 dni platnych w razie trudnej sytuacji rodzinnej. Poszedl z tym do swojego szefa, pogadal i ...dostał :-) A pozniej chodził tylko 2 dni w tyg, a na nastepne 2 mial placone jak za holidaya( bo mial jeszcze nie wykorzystane). U nas akurat byla taka sytacja, ze przez komplikacje podczas porodu, dziecko wymagalo bardzo duuuzo uwagi, a nie mielismy tutaj nikogo z rodziny. Dlatego szef mojego chlopaka znal nasza sytuacje za trudna i przyznal mu cale 21 dni platnego zwolnienia.
Nie wiem ile Ty bys chciala, ale jesli po porodzie bedziesz sama z dzieckiem, bez pomocy rodziny czy bliskich, to mysle, ze Twoj partner powinien wtedy szczerze porozmawiac z szefem i moze doatanie kilka dni wiecej? Powodzenia :-)

reklama
hej dziewczyny a ja mam pytanko czy zeby starav sie o Back to school trzeba koniecznie pobierac jakis social?bo w zeszlym roku nie dostalismy bo wlasnie w odmowie tak napisali ale duzo osob mowi ze to bez znaczenia aby tylko nie przekraczac dochodu?

Do góry