reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Hej Dziewczyny,
Dzieki wielkie za odp i pomoc, naprawde doceniam.
Ja tez slyszalam, ze nie trzeba udowadniac, ale w jednym z tych podpunktow pisze, ze trzeba podac szkole, wiec juz zglupialam.
Barmanka ja tez zamierzam moja poslac na part time w tym roku do cresche,ale to nic pewnego wiec w razie w podam im to przedszkole.
Kasiuleczka i Kamcia a gdzie sklada sie to podanie/Na ten adres co podaja w citizen information? Wystarczy wyslac?
Pozdrawiam i zycze milego dnia

Hej dziewczyny. wie może któraś z Was ile w Irlandii należy się dni wolnych dla tatusia jak urodzę?? z góry dzięki ;-)

Hej dziewczyny. wie może któraś z Was ile w Irlandii należy się dni wolnych dla tatusia jak urodzę?? z góry dzięki ;-)
jak Tatus ma wyrozumialego szefa, to mozna to "troche" przeciagnac :-) Moj mial az 3 tyg wolnego! Oczywiscie platnego:-) W umowie ma, ze moze wykorzystac do 21 dni platnych w razie trudnej sytuacji rodzinnej. Poszedl z tym do swojego szefa, pogadal i ...dostał :-) A pozniej chodził tylko 2 dni w tyg, a na nastepne 2 mial placone jak za holidaya( bo mial jeszcze nie wykorzystane). U nas akurat byla taka sytacja, ze przez komplikacje podczas porodu, dziecko wymagalo bardzo duuuzo uwagi, a nie mielismy tutaj nikogo z rodziny. Dlatego szef mojego chlopaka znal nasza sytuacje za trudna i przyznal mu cale 21 dni platnego zwolnienia.
Nie wiem ile Ty bys chciala, ale jesli po porodzie bedziesz sama z dzieckiem, bez pomocy rodziny czy bliskich, to mysle, ze Twoj partner powinien wtedy szczerze porozmawiac z szefem i moze doatanie kilka dni wiecej? Powodzenia :-)

reklama
hej dziewczyny a ja mam pytanko czy zeby starav sie o Back to school trzeba koniecznie pobierac jakis social?bo w zeszlym roku nie dostalismy bo wlasnie w odmowie tak napisali ale duzo osob mowi ze to bez znaczenia aby tylko nie przekraczac dochodu?

Do góry