reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

O FIS może się ubiegać TYLKO osoba pracująca :tak:

a co do listów z CHB nawet w nim jest napisane aby na kopercie napisać FREE POST i nie potrzebny będzie znaczek ja zawsze tak robie i mi dochodzą :tak: i ja zawsze do skrzynki wrzucam więc mi nikt kitu na poczcie nie wciska że trzeba znaczek :confused2::sorry::sorry::sorry:

reklama
Goyap - dziekuje za informacje, sprawdzilam swoje skladki i wszystkie sa klasy A w zaleznosci ile zarobilam sa albo A1 albo A0. Konkretnie wyslali mi pismo ze nie mam ani jednej skladki za 2010....dziwne bo pracowalam i mam 51 skladek, teraz przyszlo mi pismo ze mam sciagnac dokumenty z Polski ale ja nie mam lat pracy w Polsce. Wiem ze oni cos kreca, po co mam sciagac dok z Polski skoro mam wystarczajaca ilosc skladek stad!!! dziewczyny ciekawe czy macierzynski dostane......wiecie jakie trzeba wymogi spelnic?

Pauletta dzieki - niby spelniam ale na illness tez spelniam a jednak cos ciagle wymyslaja, nie wyobrazam sobie zycia z jednej wyplaty chlopaka i bliznietami.....

MAMA BLIZNIAKOW to ze nie masz widocznej zadnej skladki za 2010 rok wynika z tego ze oni widza je dopiero po zakonczanym roku podatkowym (gdzies pod koniec lutego) gdy wszyscy pracodawcy przesla P-60 ( nie tylko do Ciebie ale przedewszystkim do Reveniu)

Nie wiem skad jestes, ale ja gdy mialam taka sama sytuacje(odmowa zarowno illness benefit a nastepnie odmowa maternity benefit ) udalam sie do pracownika socjalnego, mialam przy sobie wszystkie payslipy.

Babka wykonala kilka telefonow oraz napisala odwolanie w moim imieniu. Rezultat jest taki ze zakwalifikowalam sie pomimo wczesniejszej odmowy na maternity.

Szkoda jedynie moich nerwow ktore stracilam w trakcie czekania na decyzje

Goyap dziekuje Ci slicznie za tak cenne wskazowki. Ja im wyslalam P60 z 2010 roku wiec mogliby spojrzec w ten dokument.....kurcze nie da sie jakos 'pogonic' pracodawcy zeby wyslal te P60? I jeszcze jedno - jesli pracodawca w koncu wysle P60 to mam nadzieje ze panstwo Irl wyplaci mi chorobowe od poczatku stycznia.....?

Pauletta dzieki - niby spelniam ale na illness tez spelniam a jednak cos ciagle wymyslaja, nie wyobrazam sobie zycia z jednej wyplaty chlopaka i bliznietami.....
My żyjemy z jednej wypłaty mam dwójkę dzieci z czego jedno cierpi na spektrum autystyczne i ma swoje potrzeby:sorry2: mamy dodatkowo ChB i skromny FIS i jakoś dajemy radę lekko nie jest czasem bywa wręcz ciężko ale jakoś ciągniemy raz lepiej raz gorzej zależy jak rachunki się ułożą ;-);-)

reklama
Do góry