reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Dziewczyny przyszedl mi dzis list z CHB...i kto ma mi teraz go podpisac jka m nie pracuje i ja???
Mam z tym isc do SW???

JA mam JA/...wczesniej mialam 183 bo ze polowe na Szymka...ponad tydzien temu m poszedl sie zarejstrowac jak stracil prace i on dostal 21.90...czyli 196e + druga polowe na malego.
Poszalam na poczte we wtorek a tam kasy dla mnie nie bylo:baffled:ale w srode juz byla ,tylkoz e nie 183e a 145e:baffled:

Dziewczyny przyszedl mi dzis list z CHB...i kto ma mi teraz go podpisac jka m nie pracuje i ja???
Mam z tym isc do SW???

JA mam JA/...wczesniej mialam 183 bo ze polowe na Szymka...ponad tydzien temu m poszedl sie zarejstrowac jak stracil prace i on dostal 21.90...czyli 196e + druga polowe na malego.
Poszalam na poczte we wtorek a tam kasy dla mnie nie bylo:baffled:ale w srode juz byla ,tylkoz e nie 183e a 145e:baffled:

nie chce cie straszyc ale moi znajomi mieli podobna sytuacje z miesiac temu Ona nie pracuje i jest na JA on stracil prace ale bez prawa do zasilku i przyslali im z CHB list i poszli z tym do sociala spytac co teraz to im powiedzieli ze skoro zadne z nich nie pracuje to nie maja prawa do chb bo choc jedno z nich musi pracowac zeby miec prawo do chb :baffled::baffled::baffled: nieciekawie tez niewiedza co robic............ moze pomozecie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja z takim dziwnym pytaniem, bo pierwsze słyszę o takiej formie. Czy wiecie co to jest za forma P9??? Kolega taką dostał od szefa i nie wie, co to znaczy, część dostała po prostu p45 a część te p9. Nic nie mogę znaleźć na ten temat

nie chce cie straszyc ale moi znajomi mieli podobna sytuacje z miesiac temu Ona nie pracuje i jest na JA on stracil prace ale bez prawa do zasilku i przyslali im z CHB list i poszli z tym do sociala spytac co teraz to im powiedzieli ze skoro zadne z nich nie pracuje to nie maja prawa do chb bo choc jedno z nich musi pracowac zeby miec prawo do chb :baffled::baffled::baffled: nieciekawie tez niewiedza co robic............ moze pomozecie
ja wypełniam sama forme i wysylam im i nie mam problemow biore zasiłek cały czas:)zaznaczam tam ze moj jest na socjalu

ja wypełniam sama forme i wysylam im i nie mam problemow biore zasiłek cały czas:)zaznaczam tam ze moj jest na socjalu

nio wlasnie obydwoje jestescie na socialu To moze dlatego nie macie zadnych problemow Bo w przypadku tych znajomych to ona ma zasilek ale on nie i nie ma szans na nic............... i tak im powiedzieli w socialu ze chb im nie przysluguje...........

witam!ten list z chb mozna podpisac rowniez u gp lub w szkole czy przedszkolu!nie trzeba isc do socjala jesli sie nie pracuje!ja raz daje mojemu zeby zaniosl do pracy a innym razem daje do gp!pozdrawiam

reklama
Do góry