reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

wiem , że wyskakuje jak filip z konopii:sorry2::zawstydzona/y: hania dopiero miesiac chodzi do przedszkola , a ja już o szkołe pytam:blink: no wiec kiedy nalezy zapisac dziecko do szkoly wybranej przez nas , zeby nie zabraklo miejsc ?

reklama
wiem , że wyskakuje jak filip z konopii:sorry2::zawstydzona/y: hania dopiero miesiac chodzi do przedszkola , a ja już o szkołe pytam:blink: no wiec kiedy nalezy zapisac dziecko do szkoly wybranej przez nas , zeby nie zabraklo miejsc ?
Już możesz ją zapisać:tak:Możesz se dziecko nawet zaraz po urodzeniu zapisać a słyszałam o przypadkach,w których jeszcze w ciąży mama była a już szła pociechę do szkoły zapisać:sorry2:

sandrulińska tak jak Tichonek mówi,możesz już...a nawet musisz już.
Ja zapisałam Antka w grudniu 2009 i już nie było miejsc...był na liście rezerwowej i fakt,że go później przyjeli ,powiadomili nas o tym w czerwcu dopiero,ale my już zdecydowaliśmy się na inną szkołę.
Koleżanka za to zapisała w sierpniu 2009 i jej dziecko się dostało.

najlepiej popytac kolezanek,ktore maja dzieci w wieku szkolnym i sie dowiedziec:)zalezy tez gdzie chcesz zapisac....znaczy sie gdzie mieszkasz:)ja zapisalam do szkoly ,do ktorej bede musiala dowozic ,ale ja bylam bardzo zadowolona ,wiec tam zapiasalam...chociaz szkole mam niedaleko:)

reklama
super,że poruszyłyście ten temat bo przynajmniej ruszę się i zapiszę małą.
nie sądziłam,że z zapisaniem dziecka do szkoły trzeba aż tak czas wyprzedzac.
ale to wszędzie tak jest??czy tylko w większych miastach??
bo ja mieszkam w miasteczku i nie wiem czy jak nie pójdę to mnie nie wyśmieją :sorry2:

Do góry